سازمان ملل: نوار غزه به زودی غیرقابل سکونت می‌شود

نویسنده

وخامت اوضاع اقتصادی و انسانی ممکن است نوار غزه را غیرقابل سکونت کند.

کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل در گزارش سالانه خود هشدار داده است که حدود یک دهه محاصره اقتصادی نوار غزه توسط اسرائیل، جنگ‌های ویرانگر و تراکم جمعیت ممکن است باعث شود تا سال ۲۰۲۰ میلادی - پنج سال دیگر - این بخش از سرزمین‌های فلسطنی شرایط مناسب برای زندگی را از دست بدهد.

این گزارش خواستار توقف “روند اقتصادی جاری” در غزه شده و افزوده است که لازم است سیاست اقتصادی اسرائیل در قبال غزه تغییر کند و کشورهای کمک کننده به سیاست تعلیق کمک اقتصادی به غزه خاتمه دهند. به گفته نویسندگان گزارش، از زمان جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۶۷ تا کنون، وضعیت اقتصادی و اجتماعی غزه هرگز چنین وخیم نبوده است.

نوار غزه، بخشی از سرزمین‌های فلسطینی به وسعت حدود ۳۶۰ کیلومتر مربع با جمعیتی حدود یک میلیون و هشتصد هزار نفر است که در باریکه‌ای بین اسرائیل، مصر و دریای مدیترانه واقع شده است. این سرزمین در جریان جنگ شش روزه به تصرف اسرائیل درآمد اما بعدا براساس توافقنامه صلح بین اسرائیل و فلسطینیان، تحت اداره تشکیلات خودگردان فلسطینی قرار گرفت تا همراه کرانه باختری رود اردن، کشور مستقل فلسطینی را تشکیل دهد. غزه دارای فرودگاه فعال نیست و نیروی دریایی اسرائیل آب‌های ساحلی آن را زیر نظر دارد و در نتیجه، دسترسی به این بخش از اراضی فلسطینی تنها از طریق خاک اسرائیل و گذرگاه مرزی با مصر ممکن است.

بی بی سی