باران آمد: دیر، اما پر برکت…
باران منتشر شد، کمی دیرتر از همیشه. اما چنان پر برکت که می توان گفت تا تبدیل به حرفه ای ترین فصلنامه ادبی خارج از ایران راه درازی ندارد.
گفت وگو به سه نویسنده و طنز پرداز، نگاهی دیگر به فیلم جدایی نادر از سیمین، باز خوانی نمایش آشوربانی پل بابلا، بررسی شعر طنز هادی خرسندی خواندنی ترین مطالب این شماره است که با خیلی مقاله و شعر و داستان همراهی می شود:
«حاشیهای بر اصل»، دو مقاله ناصر زراعتی، داستاننویس، منتقد و ناشر مقیم سوئد، درباره زندهیاد سیمین دانشور با عنوان «یادی از سیمین دانشور» و «جنازه دزدان فرهنگی» را دربرگرفته است.
در بخش «نقـد… نظـر… مقـاله»، چند مقاله منتشر شدهاند تحت عناوین: نگاهی بر «فرجام تاریخ» در فلسفهی ایده آلیستی هگل (علیمحمد اسکندریجو)، چهارنامه از خسرو گلسرخی (انوش صالحی)، نگاهی به رمان ملکوت بهرام صادقی (جواد پویان)، در نکوهش سینمای انطباق (هایده ترابی)، نگاهی به فیلم مستند سرزمین گمشده (اردشیر سراج)، آرش به چهار روایت (اسد سیف)، نگاهی به کتاب ریشنامه (س. سیفی)، سیر و سیاحتی با توشه شور و شوق در غزلیات حافظ (علی شاهنده)، برداشتی از مجموعه قصهی کوچه شامپیونه (بهروز شیدا)، نقد تاریخی بنیانهای دیانت اسلام (محمدحسین صدیق یزدچی)، جامعه مدنی منبع سرمایه اجتماعی (احمد علوی)، در هفتاد سالگی اسفندیار منفردزاده (داریوش کارگر) و آشور بانی پال بابلا و تئاتر اهرمن (مسعود نجفی اردبیلی).
در فصلنامه باران از این شماره بخشی اضافه شده است به نام «طنز و گفتوگو». در این شماره این مطالب منتشر شده است: گزارش دیداری با ایرج پزشکزاد (سپیده زرین پناه)، دیدار با ایرج پزشکزاد (ناتالی لویسال)، تحلیل روانشناختی رمان دایی جان ناپلئون (فاریا برلاس)، نگاه لوموند دیپلماتیک به رمان دایی جان ناپلئون (ناتالی کاره)، گفتوگویی با هادی خرسندی (مسعود مافان)، طنزی چنین میانهی میدانم آرزوست (در نقد و بررسی آثار هادی خرسندی نوشته حمیدرضا رحیمی)، نگاهی به شعرِ هادی خرسندی (ابراهیم هرندی)، گفت و گویی با فریدون تنکابنی (اسد سیف)، خنده و شوخی تا هزل و طنز (فریدون تنکابنی) و نگاهی به کتاب طنز وبلاگی اثر رؤیا صدر (اسد سیف).
در بخش «زنـدان»، نامهای از بهمن احمدی امویی، روزنامهنگار زندانی به همسرش ژیلا بنی یعقوب منتشر شده است و در قسمت بعد بریدهای از خاطرات محمد عریان از زندانهای حکومت اسلامی در دهه 60 با عنوان «از آبکنار تا راور کرمان» آمده است.
در بخش «گفتـگو»، گفتوگو با کریم زاده تبریزی چاپ شده که توسط اردشیر سراج تهیه شده است.
در بخش «داستـان، شعر، خاطـره»، داستانهایی از شکوفه تقی، محسن حسام، رضا دانشور، فرهاد داودی زاده، جهانگیر سعیدی، علی شفیعی، امیر مومبینی و محمدرضا نظری دارکولی و شعرهایی از اردلان سرفراز، حسین شرنگ، منصور خاکسار، حمیدرضا رحیمی، ناصر فاخته، فرییبا صدیقیم، لیلی گله داران، شیدا محمدی، منیژه محمدزاده و صدیقه وسمقی ارائه شده است.
فصلنامه با بخش «بررسی و معرفی کتاب» و نگاهی به کتاب حجاب و روشنفکران نوشته منصوره شجاعی و نگاهی به رمان «پسران عشق نوشته رضا اغنمی به پایان میرسد و در صفحات آخر کتاب چند کتاب به کوتاهی معرفی شدهاند.
شماره ۳۲ و ۳۳ فصلنامه فرهنگی، ادبی و سیاسی «باران»، ویژه بهار و تابستان ۱۳۹۱ به تازگی در سوئد در ۳۰۰ صفحه منتشر شده است.
شماره جدید فصلنامهٔ باران، با یادداشتی از مسعود مافان درباره سانسور و بازگشت فضای سیاسی جامعه ایران به دهه ۶۰ آغاز شده است.
فصلنامه باران را هم میتوان از کتابفروشیهای اروپا و امریکا تهیه کرد و هم میتوان آن را از طریق وبسایت باران تهیه کرد