در پی اظهارات علی اکبر ناطق نوری، مشاور رهبر انقلاب ایران در مورد بحرین که موجب خدشه دار شدن حقّ حاکمیت ملّی این کشور و برانگیخته شدن احساسات کشورهای سنی مذهب شده بود، مراکش روابط سیاسی خود را با ایران قطع کرد.
رباط در اواخر فوریه کاردار موقت سفارت خود در تهران را به خاطر این مسئله از تهران فرا خواند. به گزارش وسائل ارتباط جمعی علی اکبر ناطق نوری مشاور ایت الله خامنه ای، رهبر ایران، طی سخنانی اظهار داشته بود که کشور پادشاهی بحرین تحت الامر ایران بوده است. در پی این رویداد محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران برای کاهش تنش پیامی خطاب به حامدبن عیسی خلیفه پادشاه بحرین ارسال داشت. پادشاه مراکش محمد ششم در پیامی که اواسط فوریه برای امیر بحرین فرستاد ضمن اعلام پشتیبانی از بحرین سخنان منتسب به ناطق نوری را غیر منطقی و مخالف ارزش های مدارا جویانه اسلام خواند.
باگذشت یک هفته از فرا خواندن کاردار مراکش و عدم توضیح از جانب ایران وزارت امور خارجه مراکش با انتشار بیانیه ای اعلام کرد:” کشور پادشاهی مراکش تصمیم گرفته است روابط سیاسی خود با جمهوری اسلامی ایران را از تاریخ جمعه قطع کند”. در بیانیه منتشره از سوی رباط از “برخورد غیر قابل قبول” تهران در قبال مراکش و فعالیت علنی علیه اتحاد مسلمین و کیش سنی مالکی که پادشاه محمد ششم حافظ آنست” سخن رفته است. در بیانیه رسمی کشور مراکش که بر روی سایت اینترنتی مپ گذاشته شده تأکید شده است که “پادشاهی مراکش اینگونه اعمال(…) را که مداخله در امور داخلی کشور تلقی می شود و مخالف قواعد و رسوم دیپلماتیک است تحمل نخواهد کرد”.
در مراکش مذهب موضوعی است که نسبت به آن حساسیت بسیار نشان داده می شود و پادشاه تنها رهبر مسلمان است که ضمن تصاحب عنوان “خلیفه مؤمنین” رئیس دولت نیز می باشد. مراکش تا سرنگونی حکومت شاه در 1979 روابط بسیار نزدیکی با ایران داشت و روابطش با جمهوری اسلامی تا اواخر سال 1990 به حالت عادی در نیامد و تنها در این زمان بود که دو کشور به مبادله سفیر پرداختند.
منبع: اکسپرس 6 مارس