رسا قاضی نژاد
همزمان با انتخاب اعضای کابینه جدید دولت آمریکا، مسئولین جمهوری اسلامی در واکنش به این انتخاب ها، از اوباما خواستند “در در چاهی که بوشکنده، نیفتد” و ایرنا ـ خبرگزاری رسمی دولت هم انتخاب برخی اعضا را “نخستین اشتباه دولت تغییر اوباما” نامید. همزمان یک فرمانده نظامی وابسته به جناح راست هم ازادامه دار شدن “جنایات آمریکا در زمان اوباما” سخن گفت.
منابع خبری در آمریکا دیروز خبردادند که باراک اوباما رییس جمهوری منتخب ایالت متحده آمریکا روز دوشنبه هیلاری کلینتون سناتور نیویورک و رقیب انتخاباتی خود در انتخابات اخیر را به عنوان وزیر خارجه آمریکا معرفی می کند. بر اساس بیانیه دفتر باراک اوباما انتظار می رود همچنین رابرت گیتس به عنوان وزیر دفاع و ژنرال جیمز جونزیکی از فرماندهان سابق ناتو به عنوان مشاور امنیت ملی معرفی شوند.
هیلاری کلینتون؛ نه!
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) که خبرگزاری رسمی دولت محسوب می شود در اولین واکنش به این انتصابات در کابینه دولت اوباما، اعلام کرد “انتصاب خانم کلینتون نخستین اشتباه دولت اوباما خواهد بود.“
در این گزارش ایرنا که بدون نقل منبع روایت شده، آمده است: “منتقدان می گویند اوباما با شعار خروج نیروهای آمریکایی از عراق و تغییر سیاست های این کشور در منطقه به قدرت رسید به طوری که با انتقاد از سیاست های یکجانبه بوش توانست افکار گروه های ضد جنگ در داخل و خارج از آمریکا را با خویش همراه سازد. به نظر ایشان، سناتور کلینتون با دنبال کردن میراث سیاست خارجی دوران ریاست جمهوری همسرش می تواند منجر به تهییج مجدد افکار گروههای ضد جنگ علیه دولت آمریکا شود و با تکرار ناکامی های دولت بوش، برای دولت اوباما نیز دردسر آفرین گردد. به اعتقاد افرادی که گزینش هیلاری کلینتون 61 ساله را نخستین اشتباه دولت جدید آمریکا می دانند، بانوی اول سابق آمریکا در صورت تصدی مسوولیت وزارت خارجه به خط مشی قبلی همسرش در زمینه ایجاد سازش در خاورمیانه به نفع رژیم اسراییل، فشار بر اروپا برای همراهی با کاخ سفید و تحریک همسایگان چین و روسیه ادامه خواهد داد. آنها اتخاذ چنین سیاستی را مغایر با شعار انتخاباتی اوباما با مضمون تغییر دانسته و به این نکته اشاره می کنند که خانم کلینتون در چند سال اخیر که عضو مجلس سنا بوده بر گرایش های جانبدارانه خود از محافل صهیونیستی افزوده است و این می تواند چالشی مضاعف را در سیاست خاورمیانه ای دولت اوباما ایجاد کند”.
چاهی که بوشکند
غیر از این، علی لاریجانی نیز دیروز در گفت و گو با ایرنا و در آستانه شروع به کار دولت اوباما، توصیه هایی به وی کرد. هرچند لاریجانی ترجیح داد تنها از دریچه موضوع هسته ای ایران به موضوع بنگرد اما گفت: “به جریان جدیدی که قرار است در آمریکا حاکم شود، توصیه می کنم در چاهی که تیم قبلی اداره کننده آمریکا کنده است، نیفتد.“
رییس مجلس هشتم اسلامی که تا مهر ماه سال گذشته دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسئول مذاکرات اتمی بود، با اشاره به پرونده هسته ای ایران، یاد آور شد: “ غربی ها روزی در خصوص پرونده هسته ای ایران مطلبی عنوان می کنند، روز دیگر از تروریست ها سخن می گویند؛ آنها عمدا به گونه ای عمل می کنند که همیشه موضوع ایران در ابعاد مختلف در صحنه بین الملل وجود داشته باشد.”
لاریجانی همچنین خاطرنشان کرد که: “تئوری مهار دوجانبه متعلق به آمریکاییان و در راس آنها دمکرات ها است و به همین دلیل این رفتار را دنبال می کنند. هم اکنون شرایط هم برای ایران و هم برای آنها [آمریکایی ها] تغییر یافته است و از این شرایط باید بهره جست.“
لاریجانی اظهار داشت: “اگر غرب این بار با شرایط متفاوت در مذاکرات حاضر شود حتما می توانیم در این چارچوب به توفیق ملموس برسیم و زمینه همکاری های بیشتر را فراهم کنیم.“
اوباما نمی تواند
علاوه بر لاریجانی دیروز، محمد رضا نقدی که خبرگزاری جمهوری اسلامی او را “سرتیپ بسیجی” معرفی کرد و در وقایع کوی دانشگاه در سال 1378 نقش داشت، خواستار “واژگون شدن” سیستم آمریکا شد و گفت: “مساله آمریکا، مساله یک فرد نیست مساله یک رژیم و یک سیستم است، تا این سیستم واژگون نشود دنیا روی آرامش نخواهد دید و این واژگونی نزدیک است، بیداری جهانی عمیق تر از آنست که با این ترفندها بخوابد.“
معاون تحقیقات صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح که پیش از این سمت هایی همچون چون فرمانده حفاظت نیروی انتظامی، عضویت در سپاه قدس و رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا را بر عهده داشته است، در مراسم یادواره شهدای مسجد ابوالحسن خیابان 17 شهریور جنوبی ضمن بیان مطلب فوق، خاطر نشان کرد: “این نظام مدیریتی آمریکاست که مجرم است، نه فقط شخص جرج بوش. جنایات عراق، افغانستان، فلسطین، لبنان محصول طبیعی تفکر لیبرال دمکراسی است، ریشه ظلم و فساد، نظام لیبرال دمکراسی است نه یک شخص.“
نقدی با بیان اینکه “بعید نیست اوباما برای ظاهر سازی، دست به اصلاحاتی ظاهری و کم اهمیت مثل بستن زندان گوانتانامو و یا دستور توقف حملات به روستاهای پاکستان و امثال این کارها بزند”، افزود: “او به هیچوجه نخواهد توانست در ارکان تجاوز وحشیگری آمریکا تغییری ایجاد کند، او نمی تواند ارتش آمریکا را از ادامه اشغال کشورها بازدارد و نمی تواند این ارتش را به آمریکا بازگرداند. وی حتی نمی تواند سازمان سیا را از مداخله در کشورهای دیگر بازدارد و حتی جرات عذرخواهی نسبت به دخالت ها و تجاوزات قبلی آمریکا را نخواهد داشت. اوباما حتی نمی تواند تعداد زندانیان آمریکا را به حد معقول و قابل قبول در حد دیگر کشورها برساند و حتی نخواهد توانست هیچ تغییری در مناسبات اقتصادی داخل آمریکا ایجاد کند.”
معاون آماد و تحقیقات صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه “اوباما به هیچ وجه نخواهد توانست دست از حمایت رژیم اسرائیل بردارد”، تصریح کرد: “اوباما اجازه نخواهد داشت کوچکترین قدمی برای جلوگیری از تجاوز صهیونیست ها به مردم فلسطین بردارد. همچنین اوباما نخواهد توانست سرمایه داری افسارگسیخته را مهار کند و حتی اجازه نخواهد داشت دولت ها و حرکت های متکی به دمکراسی و آراء عمومی درجهان اسلام را به رسمیت بشناسد و راهی جز حمایت از شاهان مستبد و دیکتاتور های جنایتکار ندارد. مردم دنیا خواهند دید که جنایات آمریکا در جهان در دوران اوباما نیز با همان شدت ادامه خواهد یافت و عقب نشینی کوتاه مدت تاکتیکی مقدمه جنایات بزرگتر خواهد بود.”