محسن رضایی فرمانده پیشین سپاه از احمدینژاد به خاطر ادبیات تنشزا و مشکلات اقتصادی انتقاد کرد و شکاف بین تندروها در انتخابات آتی ریاست جمهوری ایران را عریضتر کرد.
رضایی که خود را یک اصولگرای واقعی میداند گفت، اگر احمدینژاد در انتخابات خرداد انتخاب شود ایران “به سوی پرتگاه میرود و اگر یک نامزد اصلاحطلب برنده شود به همان سیاستهای شکست خورده چهار سال قبل باز میگردیم.“
رضایی سابقه محافظهکارانه محکمی دارد؛ او شانزده سال فرمانده سپاه پاسداران بوده است اما مشخص نیست در میان مردم چقدر حامی دارد. معذالک نامزدی او حمایت از احمدینژاد را کاهش می دهد و بین تندروها بر سر اقتصاد، بیکاری و چگونگی مذاکره با دولت اوباما جدایی میاندازد.
او در یک کنفرانس گفت: “آمریکا نمیتواند همان آمریکای قدیم باشد که اینجا و آنجا در سراسر جهان سرباز مستقر کرده است. آمریکا اخیرا دچار تغییری اجتماعی شده است و این تغییر دیر یا زود در سیاست خارجی نیز بازتاب می یابد… حالا ما میتوانیم از این فرصت که آمریکا به ما نیاز دارد استفاده کنیم و بیشترین بهره ملی را از آن ببریم.“
رضایی ازادبیات ملایم تری نسبت به احمدینژاد استفاده کرد و ترجیح داد در اظهار نظر در مورد راه حل مناقشه اسرائیل و فلسطین، از مساله هولوکاست، که احمدینژاد گفته است اتفاق نیفتاده یا اینکه بزرگنمایی شده، استفاده نکند.
رضایی که قبلا گفته بود اسرائیل میخواهد امپراطوری صهیونیستی راه بیاندازد گفت: “این مسئلهای تاریخی است که باید از گفتگوی سیاسی کنار گذاشته شود. انکار یا اثبات آن هیچ ربطی به این مسئله ندارد.“
رضایی هیچ نکته ای در مورد تغییر سیاست خارجی ایران بیان نکرد و تنها گفت به اصول امام خمینی معتقد است و با وجودیکه احمدینژاد را بخاطر گزافگویی مورد ملامت قرار داد افزود “در مجموع سیاست خارجی ما قابل اداره کردن است.“
منبع: لوس آنجلس تایمز، 4 مه