نادرایرانی
پیش شماره یک روزنامه خورشید با مواضعی علیه شهرداری تهران در 27 مرداد 1387 به قیمت 200 تومان در کاغذ تمام گلاسه ودر 24 صفحه منتشر شد. درشناسنامه این روزنامه صاحب امتیاز سازمان تامین اجتماعی و مدیرمسئول و رییس شورای سیاستگذاری، محسن احمدی منتشر شده است.
درسرمقاله این روزنامه در دفاع از نظام و به ویژه دولت احمدی نژاد آمده است: ”… تاکنون الگوی درست وپویایی از سفید نمایی ارائه نشده است اما «خورشید» می خواهد عرصه ای برای ظهور این پتانسیل ها (اجتماعی ، فرهنگی ، خانوادگی ، اقتصادی ، و… ) فراهم کند…روزنامه خورشید قصد دارد با رویکرد استقلال حرفه ای ، بستر مناسبی برای بازتاب فعالیت های نظام و دولت نهم درحوزه مباحث اجتماعی باشد.”
سرمقاله نویس این روزنامه با وجود آنکه ابتدا به مواضع پیش گفته می پردازد ، ولی درفرازی دیگر درادامه سرمقاله در صفحه دوم آن می نویسد: ”این روزنامه اگر چه بدون مواضع نخواهد بود اما به واسطه اینکه رویکردی اجتماعی – فرهنگی دارد از نگاه سیاسی، سخنگوی هیچ تفکر، طیف، ویا طبقه خاصی نخواهد بود”. این مواضع ومواردی چون تاکید براستقلال حرفه ای در شرایطی است که صفحه 13 این روزنامه با تیتر “دیوار بلند شهرداری جلوی جایگاه ها” و سوتیتر “ صف های بنزین به دلیل همراهی نکردن شهرداری رو به افزایش است” به جنگ شهرداری و قالیباف شهردار تهران رفته است. این گزارش که به وسیله آذرجزایری تهیه شده است براساس گفته های مرتضی زاغی، مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه تهران ، در دوفراز یکی هر 10 هزارخود رو یک جایگاه سوخت ودیگری کمبودهای 30 ساله به معضل سوخت درتهران پرداخته و درنهایت این معضل راناشی از عدم هماهنگی بین نهادهای ذی ربط چون شهرداری و وزارت نفت دانسته است: ”عدم موافقت شهرداری با تغییر کاربری زمین موردنظر، اجرای این طرح ( ایجاد جایگاه سوخت ) همچنان بلاتکلیف مانده است. “
این گزارش البته هیچ اشاره ای به این موضوع ندارد که با توجه به سیاست های وزارت مسکن دولت احمدی نژاد ، قیمت زمین تا آن اندازه افزایش یافته که ساخت پمپ بنزین درزمین های واگذاری اساسا به صرفه نخواهد بود واین موضوع عامل اساسی عدم مشارکت بخش خصوصی در ایجاد جایگاه سوخت است.
دربخش دیگری در همین صفحه تیتر ”تعداد جایگاه های تهران 11 درصد استاندارد جهانی است” قرار دارد که از سوی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی محمدرضا نعمت زاده بیان شده است. نجمه آجربندیان نیز در گزارش تحلیلی درحمایت از برداشتن سه صفر از ریال ایران خبرداده وآن را اقدامی مثبت تلقی کرده است . درگزارش دیگری درصفحه 14 ، به نوشته بابک اخوت پور، از طرح تحول اقتصادی حمایت شده است. روزنامه خورشید در بخش فرهنگ ، با نقد سریال حضرت یوسف (ع) با تیتر “hین یوسف ما نیست ” سویه دیگری از مواضع خود را درنخستین پیش شماره دربرابر صدا وسیما به نمایش می گذارد.
خورشید درمجموع صفحه های خود هر چند قصد دارد درباره اقدامات دولت سفیدنمایی کند اما در حوزه اجتماعی وشهری با به کار گیری چهره های خنثی به جنگ اصولگرایان اصلاح طلب گروه قالیباف رفته است. در همین راستا در صفحه 3 نرگس رضایی درگزارشی در ارتباط با هوای آلوده تهران با تیتر “تهران پروانه ندارد” ، سرب هوا را عامل اصلی مهاجرت پروانه ها از تهران خوانده و نوشته است: ”درشهری که برای نفس کشیدن ، هوا کم می آید و عطر گل ها سمی می شود دیگر جایی برای پروانه ها نبود و پروانه رفتنی است”. درعوض در همان صفحه ، روزنامه خورشید به استقبال طرح جدید دولت رفته که برای ساماندهی صف های طویل ماشین ها ، نیروهای بسیجی در پمپ بنزین ها مستقرخواهند شد!
روزنامه خورشید تیتر اول خود را با عنوان “خورشید من برآی که وقت دمیدن است” به میلاد امام دوازدهم شیعیان اختصاص داده و درمتنی که برای آن تهیه شده آمده است: ”این همه دشمن که تو داری، کی ذلیلت می شوند که ما همه بگوییم الحمدالله رب العالمین …. از خدایم خواسته ام هروقت خواست چیزی به من بدهد، از دست تو باشد … نگفتم می آیی ؟ ایستاده ای کنارجوی آب، آن قدر باران به سرورویت خورده که خیس خیس شده ای. سلام می کنم و می خندم”. دربالای تیتر اول یعنی “خورشید من برآی که وقت دمیدن است” به پرتاب ماهواره امید به فضا با حضور رییس جمهور اشاره شده است ولی ظاهرا برای خبر آیت الله خامنه ای که با تیتر “لزوم هوشیاری درمقابل دروغگویان مدعی ارتباط با امام زمان (ع)” درصفحه 2 منتشرشده است، هیچ جایی درصفحه اول وجود نداشته است ، موضوعی که هرروزنامه اصلاح طلب را می توانست قبل از انتشار عادی به مسلخ تعطیلی ببرد.