سایت خبری “پیام نو” به فعالیت خود پایان داد تا پس از سایت خبری “انتخاب” که به دلیل افشای پرونده رانت خواری ۷ هزار میلیاردی و نقش برخی از مسئولان دولتی از جمله حمید پورمحمدی گل سفیدی و رئیس بانک سپه در آن، دومین سایتی باشد که از اطلاع رسانی رانت های پشت پرده باز می ماند.
پیام نو نخستین سایتی بود که ماجرای ۳۰۰۰ بورسیه غیر قانونی در دولت گذشته را افشاء و اسامی رانت خواران و فرزندان و آقازاده ها را به طور کامل منتشر کرد.
این سایت، دیروز در خبری کوتاه پایان فعالیت اش را به دلیل “برخی مشکلات” اعلام کرد و نوشت:“فعالیت سایت خبری- تحلیلی پیام نو به دلیل بروز برخی مشکلات و مسائل به طور موقت متوقف شد. سایت خبری تحلیلی پیام نو به دلیل بروز برخی مشکلات از جمله مشکل فنی در سامانه ارسال خبر تا اطلاع بعدی فعالیتش را متوقف کرد. پیام نو ضمن عذرخواهی از مخاطبانش اعلام می کند که به زودی و با رفع مشکلات پیش آمده به فضای اطلاع رسانی کشور بازخواهد گشت”.
این سایت در حالی خبر از مشکلات فنی داده که در پیمایش سایت هیچ موردی از بروز اشکال فنی به چشم نمی خورد.
آرش محبی، سردبیر سایت پیام نو در اینباره به ایسنا می گوید: “از چند ماه پیش یکسری مشکلات برای ما شروع شد. یکی از مشکلات ما این بود که یک بار هک شدیم و بعد از اینکه برگشتیم، سایتمان دچار مشکلات فنی شد. مدتی کجدار و مریز با این مشکلات سر میکردیم، اما این اواخر مشکلات خیلی ما را آزار میداد. یکی از دلایل اصلی تعطیل شدن موقت سایت ما همین موضوع بود. فکر میکنم این مسئله حداقل تا یکی - دو ماه آینده ادامه داشته باشد”.
او البته افزوده است: “واقعیت این است که مسائل دیگری هم در تعطیلی ما مؤثر بودهاند، یعنی مجموعه مسائلی وجود داشته که نهایتاً باعث این مسئله شده است. از جمله اینکه سایت ما مشکل مالی هم داشته است. ما مجموعهای بودهایم که از هشت ماه پیش که فعالیتمان را که شروع کردیم، واقعاً برای محتوایمان برنامه داشتیم و یکی از عواملی که موجب شده ما پس از هشت ماه، طیف قابل قبولی مخاطب ثابت داشته باشیم، همین بوده که برای فعالیت و تولید محتوایمان استراتژی داشتهایم. تیم خوبی بستیم و اصولی عمل میکردیم، اما مشکلی که الآن همه رسانههای مستقل با آن درگیرند، مشکل مالی است. انتظار من این بود که در دولت جدید رسانههای مستقل به انحای مختلف به شکلی که استقلال حرفهایشان خدشهدار نشود، مورد حمایتهایی قرار بگیرند که این حمایتها انجام نشد. رویکرد ما رویکردی مستقل بوده است. شاید دولت در آینده از عدم حمایت از رسانههای مستقل بیشتر ضربه بخورد. البته منظور من از حمایت گونهای از حمایت نیست که با آن استقلال رسانهها خدشهدار شود، بلکه منظورم این است که شرایطی فراهم شود که رسانههای مستقل به مرور بتوانند روی پای خودشان بیایستند و به نهالهای تنومند اطلاعرسانی در کشور تبدیل شوند و دیگر ما در سطح کشور فقط شاهد آقایی رسانههای غیرمستقل نباشیم”.
در همین حال، سایت “بهار نیوز” در گزارشی با عنوان “رسانههای حامی دولت در صف توقیف و تعطیلی!” به تعطیلی پیاپی سایت های حامی دولت اشاره کرده و نوشته: “ابتدا سایت اصلاحطلب «سلام نو» و سپس سایت «انتخاب» با احکام قضایی فیلتر شدند. به این دو رسانه که از اندک رسانههای حامی دولت روحانی محسوب میشدند حالا باید سایت «پیامنو» را اضافه کرد که به دلیل مشکلات جانبی و عمدتا مالی کار خود را متوقف کرده است. وقتی یک سایت پرمخاطب مثل انتخاب با وجودی که از نظر نحله فکری یک سایت اصولگرا اما حامی دولت محسوب میشود به خاطر چند مطلب و خبر انتقادی آن هم در حوزه انتصابات، با شکایت متعدد برخی از میوهچینان در این دولت مواجه و به تعطیلی کشیده میشود، وقتی نحوه توزیع آگهیها توسط ارگانهای دولتی به رسانهها با دولت گذشته تغییر چندانی نکرده و عمده آگهیهای دولتی به رسانههای اصولگرایان و حتی افراطیون سفارش داده میشود و سایتهای مستقل، اصلاحطلب و حامی دولت از حمایت چندانی برخوردار نیستند و… طبیعی است که برای مدیران رسانهای و روزنامهنگاران مستقل و یا اصلاحطلب کار کردن در چنین فضای رقابتی، کمترین انگیزهای باقی نخواهد ماند. البته میماند چهرهها و رسانههای حامی افراطیون که طی سالهای اخیر همواره رسانههای اصلاحطلب و مستقل را به خاطر چمدانهای اهدایی مملو از دلار!! آمریکا و استکبار جهانی!! سرزنش کرده و با این اراجیف جهتدار (که حتی خودشان هم به باطل بودنشان اقرار نمودهاند) آنها را با انواع اتهامات بیشرمانه مواجه میکردند فقط پاسخ دهند وقتی دولت مورد حمایت (اینگونه رسانهها) حتی در زمینه دادن آگهیهای ارگانهای دولتی باز هم به آنها بیتوجهی میکند و عمدتا و همچون دولت قبل بیشتر از همه، هوای شما (که در فقر و نداری غوطهورید! و اشک انسان برای نداری و نداشتن تان درمیآید!) را دارد، چه پاسخی به وجدان های خود دارید؟!”
سایت «روز نو» هم می نویسد: “به نظر میرسد نحوه تعامل با رسانهها در حال حاضر و در دولت آقای روحانی همچنان بر مدار و مذاق اصولگرایان و افراطیونی میچرخد؛ همانانی که وزارت ارشاد و هیات نظارت بر مطبوعات پس از چند روز بستن سایتشان به خاطر (نداشتن مجوز) تاب مقاومت برنیاورده و به فعالیت مجددش تن میدهند و در فضایی که همین سایتها که منبع خبر یک روزنامه (قانون) بودند اما روزنامه و سایت «قانون» همچنان در توقیف است اما سایت مرجع پس از چند روز توقیف، سرافرازانه! فعالیت خود را از سر گرفته و بدترین اتهامات را به دولت و رسانه های حامی وارد آورده و…!
ظریفی میگفت وقتی شخص رئیسجمهور محترم صراحتا میفرمایند ما در ایران چیزی به نام روزنامهنگار زندانی نداریم، بدیهی است که سایتهای حامی چنین رئیسجمهوری هم در نوبت و صف توقیف، فیلتر یا تعطیلی باشند که از ماست که بر ماست!”
سایت پیام نو در حالی از فعالیت باز ایستاده، که علی مطهری دیروز دلایل اصلی فیلتر شدن سایت انتخاب را فاش کرد و نوشت: “آن مقدار که اطلاع دارم، سایت «انتخاب» مطلبی در مورد سوءاستفاده بانک مرکزی دولت سابق و افزایش نرخ ارز برای تامین کسری بودجه یعنی همان مسئله ای که موضوع استیضاح وزیر اقتصاد وقت بود و سپس نظر رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در این رابطه را منتشر کرد.نابراین، به نظر می رسد، سایت «انتخاب» تخلفی مرتکب نشده و حداکثر این است که پاسخ به مطالب آن داده شود. نماینده تهران در مجلس تصریح کرد: ظاهرا برخی از مقامات فعلی دولت که در دولت سابق هم مسئولیت داشتند از سایت «انتخاب» شکایت کردند و به همین دلیل، این سایت فیلتر شده است”.