شش ماه از پایان گروگان گیری سربازان وظیفه توسط گروه جیش العدل می گذرد، اما هنوز مقامات انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی در تایید یا تکذیب قطعی کشته شدن جمشید دانایی فر، یکی از پنج گروگانی که رهبران جیش العدل ادعای اعدام وی را کرده بودند، ناکام مانده اند.
در آخرین مورد،سردار مرتضی احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی ـ نهادی که گروگان ها در آن خدمت می کردند -ـ به طور تلویحی کشته شدن وی را محتمل تر از زنده ماندن وی دانسته و گفته است: “با اطلاعاتی که از دستگاه های امنیتی محلی دریافت کرده ایم به احتمال خیلی قوی دانایی فر به شهادت رسیده.”
بالاترین مقام انتظامی نظام البته به خبرنگاران نگفته این اطلاعات شامل چه مواردی است اما گفته :“فعلا نمی توانیم آن را با قطعیت تایید کنیم.”
سرنوشت دانایی فر به یک مورد اسرار آمیز در تاریخچه گروگانگیری نیروهای نظامی جمهوری اسلامی توسط شبه نظامیان تندرو در استان سیستان و بلوچستان بدل شده است.
روز سوم فروردین جیش العدل ـ از گروه های منشعب از جند الله ـ با انتشار بیانیه ای اعلام کرد به دلیل پایان ضرب الاجل این گروه و عدم پاسخی دهی حاکمیت به مطالبات آن ها، گروهبان دوم نیروی انتظامی جمشید دانایی فر را اعدام کرده است.
یک روز بعد علی اصغر میرشکاری، معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در گفتوگو با خبرگزاری فارس خبر کشته شدن جمشید دانایی فر توسط گروگان گیران را تایید کرد.
با این حال جسد جمشید دانایی فر هرگز به نیروی انتظامی مسترد نشد و افرادی مانند حسین نقوی،سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در اظهاراتی که هیچ مدرکی برای آن ارائه نکرد ادعا کرد دانایی فر نه تنها زنده است بلکه با شبه نظامیان بلوچستان همکاری نیز داشته. وی گفته بود: “ما قرائنی داریم که ایشان با جیشالعدل همکاری داشته که ممکن است این موضوع رد و یا تایید شود.”
چند روز پیش از وی، محمدرضا محسنیثانی، دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در اظهاراتی مشابه خاطرنشان کرده بود “مدارکی” وجود دارد که نشان می دهد جمشید داناییفر زنده است.”
اظهارات اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس در این مورد باز هم ادامه داشت و برای نمونه نوذر شفیعی از “سناریوی قوی” خبر داده بود که بر اساس آن دانایی فر “زنده و در پاکستان” است.
اوضاع زمانی مرموز تر شد که سه ماه پیش عبدالرئوف ریگی سخنگوی جیش العدل وقتی با این پرسش روبرو شد که دانایی فر چه سرنوشتی پیدا کرده است تصمیم گرفت در مورد آن سکوت کند و خاطرنشان کرد “به دلایل امنیتی” نمیتواند در این مورد حرفی بزند.
پس از این کش و قوس های فراوان، بار دیگر از ابتدای این هفته اظهارات ضد و نقیض پیرامون این گروهبان نیروی انتظامی مطرح شده است.
اول شهریور علی اصغر میرشکاری، در تماس تلفنی خبرنگار ایرنا خبر اعدام جمشید دانایی فر توسط جیش العدل را تایید کرد.
با این وجود چند ساعت بعد روح الله جمعه ای رئیس مرکز اطلاعرسانی و امور بینالملل وزارت کشور در واکنش به خبر کشته شدن جمشید دانایی فر که به نقل از معاون استاندار سیستان و بلوچستان منتشر شده بود، گفت: “تا زمانیکه دولت پاکستان مستندات خود را در ارتباط با مرزبان ربوده شده در اختیار ما قرار ندهد، هیچ خبری مورد تائید وزارت کشور نیست.”
قابل توجه است که با وجود گذشت شش ماه از نامعلوم بودن شرنوشت دانایی فر هیچ کس از مقامات هنوز حاضر نشده است بخشی از مدارک و اطلاعات خود را علنی کند و همچنان گروهی از کشته شدن وی خبر می دهند و برخی دیگر از زنده بودن؛ موضوعی که به یک سوژه خبری برای خبرگزاری ها نیز بدل شده است مدام خبر مرگ یا زندگی دانایی فر را روی خروجی های خود قرار دهند.
این هفته ابراهیم رحیم پور، معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه در گفتگو با خبرگزاری مهر درباره خبر منتشر شده از کشته شدن، مرزبان ربوده شده نیروی انتظامی گفته بود: هنوز هیچ خبر مستندی مبنی بر شهادت دانایی فر در دسترس نیست.
با این حال علی اصغر میرشکار معاون امنیتی استاندار سیستان و بلوچستان مورد پرسش مهر قرار گرفت و تصریح کرد: “اطلاعات و شواهد به دست آمده حاکی از شهادت جمشید داناییفر مرزبان ربوده شده ایرانی به دست اشرار است.”
خبرگزاری مهر نوشته بود وی به دلیل حضور در جلسه موفق به توضیحات بیشتر در این راستا نشد و لذا سئوال خبرنگار مهر مبنیبر اینکه آیا اثری از جنازه این مرزبان ربوده شده به دست آمده یا خیر بیپاسخ ماند اما تصریح کرد که تمامی شواهد و مدارک مبتنیبر شهادت این مرزبان است.