در راستای سخنان ریاست محترم جمهوری در صدا و سیما که مشت محکمی به دهان کلیه اقتصاددانان جهان، دولت های قبلی، نفت، گوجه فرنگی، وزرای دولت، سیمان، استخر و چیزهای دیگر زد، خبرنگار ویژه ما با برادر حاج محمود مصاحبه سرگشاده ای انجام داده است که برای عبرت آدام اسمیت و سایر اقتصاد دانان جهان منتشر می گردد. این مصاحبه سرگشاده در هنگام سوار شدن حاج محمود صورت گرفت و علت انجام آن، مسائلی بود که خبرنگار ساده لوح ما با وجود توضیحات دقیق حاج محمود در مورد علت گرانی ها، متوجه آن نشد. این مصاحبه را می خوانید:
ما: لطفا بفرمائید علت افزایش گرانی کالاها چه بود؟
حاج میم: علت اصلی افزایش قیمت ها افزایش قیمت نفت بود که البته ما خودمان در افزایش قیمت نفت دست داشتیم، اما برنامه ما این بود که قیمت نفت افزایش پیدا کند، اما قیمت بقیه کالاها افزایش پیدا نکند، که در این مورد ناهماهنگی هایی شد و این اتفاق افتاد. البته این طور هم نیست که افزایش قیمت نفت عامل تورم باشد، چرا که همانطور که در مصاحبه ام گفتم « کسانی تنها افزایش قیمت نفت را موجب تورم در کشور دانسته اند، پس ما باید همیشه آرزو کنیم قیمت نفت در جهان پائین باشد.»
ما: گفته شده است که یک علت دیگر افزایش قیمت ها واردات کالاها بود، این واردات توسط چه کسانی انجام شد و چرا دولت با آن برخورد نکرد؟ از طرف دیگر گفته می شود که میزان تورم جهانی یک هفتم ایران است، چطور شد که تورمی که در جهان وجود نداشت به ایران وارد شد؟
حاج میم: البته ما در ابتدای کار می دیدیم که واردات افزایش پیدا کرده است، من خودم اولین بار از طریق میدان تره بار محله سابق مان متوجه شدم، وقتی پیگیری کردیم دیدیم وزارتی به نام بازرگانی که گویا در دولت های گذشته برای افزایش تورم ایجاد شده بود، در جریان بود که ما از طریق وزارت اطلاعات می خواستیم عوامل این وزارتخانه را دستگیر کنیم که بعدا یک بررسی دقیق انجام شد و متوجه شدیم که وزیر را خودمان انتخاب کردیم که فراموش کرده بودیم و بعدا هماهنگی هایی انجام شد. البته یک نکته هم مهم است که با وجود اینکه همه مدعی هستند و خود ما هم قبول داریم که واردات افزایش یافته است، اما « براساس گزارش گمرک واردات ما رو به کاهش است.» و این یکی دیگر از معجزات و شگفتی های دولت نهم است که در هیچ جای جهان سراغ ندارید که یک دولت خودش بگوید واردات افزایش یافته، اما گمرک اعلام کند واردات کاهش یافته است.
ما: آیا در افزایش قیمت کالاها قیمت حمل و نقل هم تاثیر داشت؟
حاج میم: یکی از اصلی ترین مسائل ما همین قیمت حمل و نقل بود که در این مدت سه تا چهار برابر شد که در تورم بی تقصیر نیست، یعنی قیمت حمل برای هر تن از 45 به 120 دلار برای هر تن افزایش یافته است. یعنی 45 را که ضرب در چهار برابربکنید می شود همان 180 که تقریبا همان 120 است و این چهار برابر شدن به ما خیلی ضربه زد. البته وزارت اطلاعات برخی از کامیونداران را بازداشت کرد، اما بیشتر هزینه بخاطر حمل توسط کشتی ها بود که ما چون هیچ کشتیرانی را نمی شماختیم موفق به دستگیری این افراد نشدیم و این موضوع خیلی تاثیر روی گرانی گذاشت. البته از حمل و نقل کنندگان پرسیدیم که چرا قیمت را بالا بردید که آنها توضیح دادند بخاطر افزایش قیمت نفت بود که ما از آنها خواستیم قیمت نفت بالا بماند، اما قیمت حمل پائین بیاید، ولی آنها قبول نکردند.
ما: شما فرمودید که دولت چون قیمت دلار را ثابت نگه داشت و همین باعث تورم شد. به نظر شما چه کسی این توطئه را انجام داد؟
حاج میم: البته یک جریانی در دولت قیمت دلار را ثابت نگه داشت که ما اول فکر کردیم، جریان های دولت سابق است، اما بعدا متوجه شدیم که خودمان قیمت را ثابت نگه داشتیم که واقعا این یکی از مهم ترین اقدامات دولت نهم بود که بعد از گزارش منابع اطلاعاتی آمریکا یکی از بزرگترین چالش های ما در سیصد سال اخیر بود که البته کمی هم باعث گرانی شد.
ما: شما فرمودید که افزایش قیمت بیمه ها از نظر روانی در بازار تاثیر داشت و باعث افزایش تورم در بازار شد، آیا نمی شد هیات مدیره بیمه را عوض کنید تا این اتفاق نیفتد؟
حاج میم: البته افزایش قیمت بیمه ها هم توسط هیات مدیره ای که دولت تعیین کرده بود صورت گرفت که ما با افزایش قیمت بیمه موافق بودیم، اما دوست نداشتیم که باعث تورم شود، که اینطور شد و فعلا داریم کارشناسی می کنیم که ببینیم چطور می شود قیمت بیمه را بالا برد، اما تاثیری روی بازار نداشته باشد.
ما: آیا افزایش نقدینگی باعث افزایش تورم نشد؟
حاج میم: یکی از مواردی که باعث تعجب ما شد، همین بود که ما یک دفعه هر جا نگاه می کردیم می دیدیم که چک پول ریخته است، ما این چک پول ها را تعقیب کردیم و متوجه شدیم که یک افزایش شدید نقدینگی ناشی از هزینه های دولت و خلق پول توسط نهادهای پولی و مالی و اعتباری به وجود آمده است. یعنی پول هایی خلق شده بود که ما با آن مخالف بودیم، اول فکر کردیم که ممکن است پول ها را تقلبی چاپ کرده باشند، اما دیدیم که بانک های خودمان چاپ کرده اند، به همین دلیل تصمیم گرفتیم تمام روسای بانک ها را عوض کنیم. درست در بحبوحه عوض کردن روسای بانک ها بودیم که خبری داده شد که روسای بانک ها را خودمان یک ماه قبل عوض کردیم که این موردی بود که ما حواس مان نبود. در حقیقت متاسفانه در بخشهای پولی و مالی کاری که باید انجام می شد، انجام نشد و اتفاق دیگری افتاد. یعنی خلق غیرقانونی پول صورت گرفت و چک پول برخلاف قانون چاپ شد و این خیانت بود.
ما: با این خیانت چه برخوردی کردید؟
حاج میم: البته چون خیانت هسته ای نبود، کار خاصی نکردیم و ادامه دادیم. که در حال حاضر همین خیانت برکاتی هم داشته است که بیست و سه روز دیگر خبر خوش آن را اعلام خواهیم کرد و ملت ما یک قله بزرگ دیگر را هم فتح می کند. البته من باید یک توضیحی بدهم که اصل تورم مربوط به دولت ما نیست، بلکه از صد سال قبل وجود داشته و هیچ دولتی نبوده که تورم نداشته باشد، منتهی تورم قبلا کم بود، اما اخیرا روند صعودی گرفته است. بنابراین دولت ما باعث ایجاد تورم نشده است، بلکه باعث روند صعودی شده است.
ما: از عوامل مهم تورم و گرانی به چه چیز دیگری می توانید اشاره کنید؟
حاج میم: من می توانم بگویم « یک سلسله عوامل هم از سال گذشته اضافه شده است » که این سلسله عوامل خودش به اندازه چند سلسله عوامل نقش داشت.
ما: این سلسله عوامل شامل چه چیزهایی بود، لطفا برای روشن شدن اذهان عمومی بفرمائید این سلسله عوامل چه بود و چه نقشی داشت؟ آیا دولت هم در آنها نقش داشت؟
حاج میم: بطور مشخص و دقیق باید بگویم که چند سلسله عوامل بود که از سال گذشته اضافه شد که ما اول فکر کردیم که در دولت های قبلی اتفاق افتاده، ولی بعدا وزارت اطلاعات به ما اطلاع داد که در سال گذشته هم دولت خودمان قدرت را در دست داشت که در حقیقت دولت در این سلسله عوامل نقش مستقیم نداشت، بلکه وزارتخانه ها نقش داشتند که ربطی به دولت ما ندارند.
ما: آیا عامل دیگری هم در گرانی و تورم نقش داشت؟
حاج میم: بله، مثلا بانک مرکزی به برخی بنگاهها وام داده بود و زمانی متوجه شد که دیر شده بود و به آنها اخطار داد. همین موضوع باعث افزایش تورم شد که فعلا به آنها شدیدا اخطار کردیم. البته یک نکته بسیار مهمی هم در مورد افزایش قیمت ها وجود دارد که اولین بار است که در جهان اتفاق می افتد و این یکی دیگر از شگفتی های دولت نهم است و آن این که « ما چون می دانستیم که قیمت ها افزایش می یابد، جلوی افزایش قیمت آب، برق و گاز را گرفتیم، اما اینها تاثیر خود را در جامعه گذاشت….»
ما: مگر شما جلوی افزایش قیمت آب و برق و گاز را نگرفتید، پس چطور تاثیر گذاشت؟
حاج میم: این هم یکی از شگفتی های دولت نهم است و در هیچ کابینه ای در هیچ جای جهان سراغ نداریم که قیمت برق و آب و گاز افزایش پیدا نکند، اما باعث افزایش قیمت ها شود و این برای خود ما هم عجیب است. البته یک مورد جالب دیگر هم داشتیم که نشان می دهد که علت اصلی تورم دولت های قبلی است. ما در هنگام اجرای برنامه چهارم توسعه متوجه شدیم که اجرای این برنامه احتیاج به 27 میلیارد تومان دارد، به همین دلیل ما وارد آن نشدیم، اما همین موضوع هم عامل تورم بود. یعنی در حقیقت به شکلی برنامه ریزی شده بود که با وجود اینکه ما برنامه را اجرا نکردیم، اما همان برنامه اجرا نشده تورم ایجاد کرد و اگر آن را اجرا کرده بودیم شاید تورم الآن 50 درصد شده بود.
ما: شما در مصاحبه تان گفتید که « همه درآمدهای ارزی کشور در اختیار دولت نیست.» می خواستیم ببینیم این درآمدها غیر از دولت دست چه افراد یا سازمانهایی است؟
حاج میم: ببینید! گاهی گفته می شود، این دولت این همه درآمد نفت داشته، در حالی که « همه درآمدهای ارزی کشور در اختیار دولت نیست.» و « در واقع دولت بهره ای از درآمد ارزی ندارد.
ما: تمام درآمد ارزی در اختیار شما نیست، یا دولت هیچ بهره ای از درآمد ارزی ندارد؟ یعنی دولت چقدر بهره از درآمد ارزی دارد؟
حاج میم: مردم ما می فهمند منظور من چیست. من توضیح دادم که تمام درآمد ارزی در اختیار ما قرار نگرفت، در حقیقت دولت هیچ بهره ای از درآمد ارزی نداشت و من در این مدت با پول شخصی خودم کشور را اداره کردم. البته درآمد ارزی در اختیار وزارتخانه ها و ارگانها و سازمانها و ادارات بود، ولی دست دولت نبود. یعنی من خودم این 180 میلیارد دلار را یکجا هرگز ندیدم، و همین موضوع یکی از عوامل مهم افزایش قیمت ها بود. چون در دولت های سابق تمام درآمد ارزی را با گونی تحویل رئیس جمهور می دادند، ولی در مورد ما هیچ چیزی ندادند و ما با فداکاری و گرسنگی کشیدن کشور را به شکلی آبرومند اداره کردیم. و درسا در همین زمان بود که « تحریک تورم انتظاری بطور سازماندهی شده وجود داشت.» یعنی هی تورم انتظاری ایجاد می کردند که این تورم انتظاری از مرگ هم بدتر است.
ما: گفته شده است که دولت در سال گذشته بیش از مصرف چند سال کشور شکر وارد کرد، علت این موضوع چه بود؟
حاج میم: « دولت مقدار زیادی شکر را وارد و عمده آن را صادر کرد و مقداری هم در انبارها ذخیره شد. زیرا سال گذشته تهدیداتی علیه ایران بود و باید این کار انجام می شد.»
ما: یعنی ما شکری را که وارد کرده بودیم دوباره صادر کردیم؟ به چه دلیل؟
حاج میم: اصولا استکبار جهانی توطئه ای علیه ما چیده بود که می خواستند از طریق جلوگیری از واردات کشور، کودتای خزنده ای انجام دهند که ما متوجه موضوع شدیم و از طریق دوستان مان که هر روز به ما تلفن می زنند و شکر در اختیار دارند، شکرها را وارد کردیم و آمریکایی ها یک دفعه دیدند رودست خوردند و ما برای چند سال شکر داریم. نمی خواهم توضیح بدهم که چه برنامه خطرناکی در این رابطه داشتند، ولی فداکاری برادرانی که با وجود همه کارشکنی ها هر روز شکر وارد می کردند، برای من عجیب بود. شاید بتوانم بگویم این بزرگترین چالش ما در عرصه شکر در چهارصد سال اخیر بود. بعدا که خطر برطرف شد، شکرها را به همان هایی که از آنها وارد کرده بودیم صادر کردیم که با همین صادرات هم میلیونها کودک مسلمان در کشورهای مختلف از مرگ نجات پیدا کردند. و مقداری هم در انبارها هست که در حقیقت دولت نهم این افتخار را دارد که اولین دولتی است که برای مصرف چند سال ملت قهرمان ایران شکر وارد کرده است.
ما: دولت تا چه حد در گرانی و تورم نقش داشت؟
حاج میم: عامل اصلی تورم البته افزایش قیمت نفت و واردات کالا و خلق غیرقانونی پول و مسائل مربوط به وزارتخانه ها بود که ربطی به دولت ندارد، اما، از « این تورم 16.8 درصد فعلی، 8 درصد آن مربوط به اخلال عامدانه و عالمانه در کشور است.» یعنی نصف تورم توسط دولتی که قدرت را در دست دارد ایجاد می شود، و نصف دیگر آن را دست های پنهانی که معلوم نیست کجا هستند ایجاد می کنند. البته « در دولت بعضی افراد هستند که سیاستهای ما را اجرا نمی کنند.»
ما: با توجه به اینکه شما تا به حال چندین وزیر را که با سیاست های تان مخالف بودند، استعفا کردند، چرا افرادی که سیاستهای شما را اجرا نمی کنند، بیرون نمی کنید؟
حاج میم: ما طرفدار آزادی هستیم و معتقدیم که هر کسی در دولت می تواند نظرش را بگوید. به همین دلیل بیشتر وزرایی استعفا دادند که با ما هم نظر بودند، ما هم می خواهیم ببینیم این افراد تا کی می خواهند سیاست های ما را اجرا نکنند؟ البته ما شاید اولین دولتی هستیم که از کسانی که سیاست های ما را اجرا نمی کنند، استقبال می کنیم.
ما: علت افزایش قیمت مسکن چیست؟
حاج میم: افزایش قیمت مسکن در گذشته هم اتفاق افتاد، در آن زمان « یک باند با تجمع در استخری در منطقه شمیران، با همراهی برخی عوامل شهرداری موجب افزایش قیمت مسکن شدند.» الآن هم به یک شکل دیگری یک باندهای دیگری در استخرهای دیگری تجمع کرده اند که ما هم آدرس استخرها را داریم و هم حتی رنگ مایوی آنها را می دانیم، اما ملت ما باید بدانند که همین افرادی که در استخرها اجتماع می کنند، یکی از مهم ترین عوامل افزایش مسکن هستند. به همین دلیل است که در تابستان که این افراد بیشتر به استخر می روند، قیمت مسکن افزایش می یابد. ما بدقت بررسی کردیم، و من می گویم که « اگر همه عوامل اقتصادی را در نظر بگیریم هیچ گاه نباید چنین جهشی در مسکن اتفاق می افتاد و مطمئن باشید که عامل اصلی برخی افراد داخلی هستند.»
ما: شما چه عوامل اقتصادی را در نظر گرفتید که متوجه شدید نباید چنین جهشی در قیمت مسکن اتفاق می افتاد؟
حاج میم: مثلا بحران اقتصادی، ما در ایران بحران خاص اقتصادی یا سیاسی یا اجتماعی نداشتیم که بخواهد روی قیمت تاثیر بگذارد، فقط قیمت ها بالا رفته بود و احتمال جنگ وجود داشت و همه چیز عوض شده بود، وگرنه اتفاق خاصی نیفتاده بود. قیمت سیمان و تیرآهن هم البته اضافه شده بود، ولی در آشپزخانه که مردم از تیرآهن و سیمان استفاده نمی کنند، در حالی که نه فقط قیمت کل مسکن، حتی قیمت آشپزخانه ها و توالت خانه ها هم بالا رفت. مسائلی مثل خروج سرمایه، یا مثلا افزایش قیمت بورس، یا چیزهای دیگر هم خیلی اثری ندارد.
ما: آیا افزایش قیمت مرغ هم دست نیروهای داخلی است، یا آمریکایی ها باعث آن شدند؟
حاج میم: با وجود اینکه آنفلوآنزای پرندگان براساس گفته وزارت بهداشت وارد ایران نشد، در حقیقت، اثر خودش را روی مرگ و میر مرغ گذاشت. و « علت افزایش قیمت مرغ آنفلوآنزای پرندگان و اتلاف مرغ بود.» در حالی که در مورد گوشت آنفلوآنزای پرندگان هیچ اثری الحمدالله نداشت و دولت نهم اولین دولتی است که با وجود آنفلوآنزای پرندگان، قیمت گوشت قرمز در کشور ما به دلیل دیگر افزایش یافت که این نیز از شگفتی های دولت نهم است. در حال حاضر مساله جالبی که دشمنان انقلاب و کوردلان نمی توانند بفهمند، این است که « گوشت داخلی را کشورهای همسایه کیلویی 10 هزار تومان از بازار ایران می خرند، اما در میان دوستان ما کسانی هستند که می توانند گوشت را با قیمت 6000 تومان وارد کنند. این نکته جالب است که همین کشورهای همسایه که گوشت را از ما کیلویی 10 هزار تومان می خرند، توانایی خرید همین گوشت را که ما از بازار بین المللی به قیمت 6000 تومان می خریم، ندارند. ممکن است سووال کنید چرا، من در این مورد نمی توانم پاسخی بدهم.
ما: شما به نقش استخرها در افزایش قیمت مسکن اشاره کردید، می خواستم ببینم آیا دولت نهم هیچ تاثیری در افزایش قیمت مسکن نداشت؟
حاج میم: تاثیر چندانی نداشت، البته « دولت در مورد مسکن دو اشتباه و غفلت داشت، یکی اعلام بانک مسکن برای پرداخت وام و تاکید رسانه ها برآن و دوم برخی عملکردهای دولت در اوایل کار و نیز برخی درگیری های بیرونی است.» مثلا وقتی بانکها اعلام کردند که وام مسکن می دهند، روی این موضوع تبلیغاتی صورت گرفت که ما قصد داشتیم مردم بفهمند که دولت با دادن وام می خواهد مشکل مسکن را حل کند، رسانه های گروهی هم در این مورد تبلیغات کردند، اما بعدا فهمیدیم که این تبلیغات باعث افزایش قیمت مسکن شده است و طبیعتا این رسانه ها نباید وقتی ما از آنها می خواستیم روی این موضوع تبلیغ کنند، به حرف ما گوش می کردند، در حقیقت ما غفلت کردیم، اما رسانه ها عامدانه و عالمانه به این موضوع دامن زدند و قیمت را بالا بردند. از سوی دیگر در اوایل کار ما هنوز تجربه کافی نداشتیم، و مسائلی صورت گرفت که البته جزو افتخارات و شگفتی های دولت نهم است، ولی مقداری هم قیمت مسکن بالا رفت که ما قصد نداشتیم بالا برود و خودش رفت.
ما: شما بارها تاکید کردید که پرونده انرژی هسته ای بسته شده است، منظورتان از این موضوع چیست؟
حاج میم: اصلا پرونده ای از اول وجود نداشت. حتی وقتی من به سازمان ملل رفتم، و خودم شورای امنیت را هم دیدم، هیچ پرونده ای به آن معنی که پرونده ای باشد و توی آن کاغذی باشد، من ندیدم و فهمیدم که اینها دارند سر ما را کلاه می گذارند. اما اشتباه از کجا آغاز شد؟ از آنجا « انحراف آغاز شد که ما از آژانس بیرون رفتیم.» یعنی وقتی دولت و مجلس خواستند از آژانس بیرون بروند ما فهمیدیم که انحراف آغاز شده است.
ما: مگر شما خودتان دولت را در اختیار نداشتید؟
حاج میم: ما تا حدی دولت را در اختیار داشتیم، ولی همه دولت دست ما نبود، مثلا در سال 1376 دولت را کسانی اداره می کردند که خیانت های زیادی کردند و در آن زمان دولت دست ما نبود، بعدا ما از آژانس بیرون آمدیم و نباید می آمدیم که دوباره رفتیم.
ما: عده ای معتقدند که حضور شما در اجلاس شورای همکاری خلیج فارس که در بیانیه پایانی شان ایران را تهدید به ارجاع شکایت در مورد سه جزیره کردند، از نظر سیاسی نادرست بود.
حاج میم: اینطور نبود که آنها جلوی من بگویند جزایر را بده به ما، اصلا چنین چیزی نگفتند، و حتی شام دادند و صندلی بزرگی بود که من روی آن نشسته بودم. حتی « البته بندگان خدا هم در سخنرانی خود از واژه خلیج استفاده کردند و اصلا کسی خلیج عربی نگفت.» البته خلیج فارس هم نگفتند، ولی خلیج عربی هم جلوی من نگفتند، من هم چیزی نگفتم و این یک پیروزی بزرگ برای ما بود که بعد از پیروزی دانشگاه کلمبیا و گزارش منابع آمریکایی بزرگترین چالش دیپلماتیک ما در پانصد سال اخیر بود. البته خیلی ها پس از این ماجرا حرف هایی زدند، اما « ملت ما این را به حافظه می سپارد و این نیست که احمدی نژاد را مظلوم گیر بیاورند و بر سرش بکوبند و هیچ حزبی از او حمایت نکند.» البته ممکن است که این دولت باعث افزایش گرانی شده باشد، اما من همه کسانی که دو سال جنس گران خریدند حلال می کنم و می بخشم، درست است که ناامنی هایی بوجود آمد و بعضی افراد در درگیری ها کشته شدند ولی من تمام آن مقتولین را به بزرگواری خودم می بخشم، درست است که دولت باعث شد ایران در موقعیت بین المللی بدی قرار بگیرد، اما من همه هموطنانی را که در این دو سال بخاطر کارهای دولت تحت فشار بودند، می بخشم و حلال شان می کنم.
علی آبادی رفت
و سرانجام علی آبادی هم رفت به ده خودشان. در پی درگیری های مختلفی که در فدراسیون صورت گرفت، علی آبادی دوست، همکار قدیمی، عضو مورد اعتماد، نماینده ثابت و دائم و غیرقابل تعویض رئیس جمهور در سازمان ورزش کشور، بعد از ساعتها استعفا ندادن، سرانجام استعفا داد و احتمالا اگر تا دو سه ساعت دیگر برنگردد، رفته است. دیشب احمدی نژاد در مورد علی آبادی به عنوان دومین قربانی انتخاباتی دولت بعد از رادان گفت « این وضع حاصل اشتباه آقای علی آبادی بود که من همان موقع یعنی پارسال به او گفتم این کار را نکن و اشتباه می کنی و این مساله آثاری در پی دارد…. بخاطر مصلحت فوتبال به آقای علی آبادی گفتم برو کنار و بگذار انتخابات برگزار شود و فرد شایسته ای را انتخاب کنند.» آگاهان توضیح دادند که علی آبادی که دیروز استعفای او توسط خبرگزاری مهر اعلام شده و توسط سایر خبرگزاری ها تکذیب شده بود، پس از ساعتها درگیری و خین و خین ریزی استعفا داد و فعلا باید منتظر خرتوخر بعدی باشیم.
برخورد شدید کنیم
به دنبال انتقادات هاشمی رفسنجانی، روحانی، عسگراولادی، خاتمی، مرتضی نبوی، احمد توکلی و غیره از دولت احمدی نژاد، وزیر کشور خواستار برخورد با منتقدان بلند پایه دولت شد. این واقعه زمانی روی داد که شب قبل از آن احمدی نژاد در کمال مظلومیت گفته بود که من همه را حلال کردم و بخشیدم
نیروگاه هسته ای، هزار تومن بسته ای
دولت روسیه پس از یک میلیارد سال و اندی، سوخت نیروگاه هسته ای بوشهر را ارسال کرد. آقازاده نیز در کمال شادمانی گفت که « از سال آینده انرژی هسته ای وارد بازار مصرف انرژی کشور می شود.» همزمان با اعلام این موضوع دولت آمریکا نیز خبر را تائید کرد و اعلام کرد: « ایران دیگر دلیلی برای غنی سازی ندارد.» اما درست نیم ساعت بعد، محمد سعیدی مسوول امور بین المللی سازمان انرژی اتمی شخصا تعدادی معدن سرشار از اورانیوم را همین چند ساعت قبل در مرکز و جنوب کشور کشف کرد. روابط عمومی سازمان انرژی اتمی فعلا یک نفر را فرستاده است به بازار تا یک نقشه بخرند و محل مناسبی برای معادن تازه کشف شده پیدا کنند.
اجلاس دوحه و سیاست خارجی
در حالی که محمود احمدی نژاد در حال حاضر تمام لباس هایش را درآورده و لباس احرام پوشیده و تا فردا صبح حق دروغ گفتن ندارد، اما تا آخرین لحظات هم اعلام کرد که « بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بسیار مثبت بود.» شورای همکاری خلیج فارس، امروز رسما گفت: « تا ایران دست از اشغالگری برندارد، پیشنهادهای احمدی نژاد را بررسی نمی کنیم.» در همین راستا سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی اعلام کرد: « سفر احمدی نژاد به اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس نماد بی تدبیری و بی درایتی دستگاه دیپلماسی جریان حاکم است.» در عوض علی لاریجانی که به دلیل اختلاف نظرش با احمدی نژاد شورای امنیت ملی را ترک کرد و الآن معلوم نیست سخنگوی کجاست، گفت: « استراتژی ایران در منطقه و پرونده هسته ای تیزهوشانه است.»
تا مرگ هر چی چکمه، پوتین ادامه دارد