سارا مقدم
در پی انتشار خبرهایی مبنی بر بازگشایی دفتر کانون مدافعان حقوق بشر در تهران، شیرین عبادی ضمن تکذیب این خبرها، هدف از انتشار آنها را منحرف کردن ذهن کسانی دانست که پس از پلمب دفتر کانون مدافعان، در داخل و خارج از کشور از این کانون دفاع کرده و درباره آن اطلاع رسانی می کنند.
شیرین عبادی وکیل سرشناس ایرانی در گقت و گو با “روز” با اعلام بسته ماندن دفتر کانون مدافعان حقوق بشر که وی ریاست آن را به عهده دارد، گفت: “نه تنها دفتر کانون بازگشایی نشده، که هیچ نشانه ای از این که بخواهند رفتار قانونی در پیش بگیرند نیز دیده نشده است و شایعات مختلفی که شنیده می شود برای این است که جلوی اطلاع رسانی درست دراین باره را بگیرند.” وی این رفتارها را واکنشی برای فرو نشاندن صدای اعتراض داخلی و بین المللی دانست.
رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در مورد پی گیری قضایی حمله به کانون مداقعان و پلمب این دفتر تاکید کرد: “در پاسخ به پی گیری های ما به طور شفاهی گفته شد که دادسرای انقلاب - ویژه ی رسیدگی به جرایم امنیتی- دستور پلمپ کردن دفتر را صادر کرده است. اقدامات لازم برای باز کردن پلمپ شروع شده است که هر گاه به نتیجه رسید، اعلام خواهد شد.“
عبادی همچنین اضافه کرد: “هزینه تخلف از قانون ماموران دولتی را کانون می پردازد. زیرا وسایلی را که ما برای برگزاری جشن حقوق بشر کرایه کرده بودیم و شامل 150 صندلی و یک بخاری بزرگ می شود و به طور امانت و با پرداخت کرایه به ما سپرده شده بود، در دفتر پلمپ شده مانده است و با وجود اصرار ما در این مورد، دفتر با این وسایل کرایه ای پلمب شده و روزانه 130 هزار تومان خسارت مالی را به کانون مدافعان تحمیل می کند.“
وی یادآور شد: “پلمب دفتر در شرایطی صورت گرفت که بیش از 50 لباس شخصی، در آپارتمان حضور داشتند و تعدادی از آنها نیز در خیابان با برخی از مدعوین ما درگیر شده بودند. در این شرایط معاون کلانتری که حضور داشت بدون ارائه حکم قضایی عنوان نمود که طبق دستور شفاهی مقام رسیدگی امنیتی مامور پلمب دفتر شده است. در اینجا در مورد رفتار ماموران هم باید بگویم که تعدادی از ماموران نیروی انتظامی با لباس فرم و آرم پلیس حضور داشتند که برخورد آنها بسیار مودبانه تر از لباس شخصی ها بود. اما متاسفانه در قبال اعتراض من در اینکه افراد به زور وارد دفتر شده اند و چرا فیلمبرداری می کنند، واکنشی نشان نمی دادند. “
شیرین عبادی با تاکید بر اینکه بسته شدن دفتر، به معنی تعطیلی کانون نیست، اضافه کرد: “کلیه اقدامات کانون در چارچوب قانون کشور و همه اقدامات آن علنی بوده است و از این پس نیز در قالب همان سه وظیفه تعیین شده یعنی دفاع از متهمان سیاسی و عقیدتی، حمایت از خانواده های زندانیان سیاسی و عقیدتی و گزارش دهی وضعیت حقوق بشر، ادامه خواهد یافت.” وی افزود: “گزارش نقض حقوق بشر در سه ماهه گذشته نیز بزودی اعلام خواهد شد.“
در چند روز گذشته برخی منابع خبری از بازگشایی دفتر کار کانون مداقعان حقوق بشر که در روز یک شنبه یکم دی ماه 1387 پلمپ شده بود، خبر دادند.
در یکی از آخرین واکنش ها نسبت به برخورد با کانون مدافعان حقوق بشر، گروهی از زندانیان سیاسی بند 350 زندان اوین، در بیانیه ای ضمن اعلام حمایت از وکلای خود در این کانون، نسبت به برخورد انجام شده اعتراض کرده اند. این زندانیان در نامه خود به “پایین آمدن آستانه تحمل نظام یا حد اقل جناح حاکم” اشاره کرده اند، در حدی که فعالیتی تا این حد مسالمت آمیز، مدنی و قانونی را نبز بر نمی تابد.