سرقت اسناد فساد مالی تامین اجتماعی از مجلس

نویسنده
فیروزه متین

» پس از ناپدید شدن سعید مرتضوی اعلام شد

در حالی که ماجرای فساد اقتصادی در دولت محمود احمدی نژاد، به سریالی روزانه تبدیل شده و هر روز بخش تازه ای از آنچه که “غارت سیستماتیک” نام گرفته در رسانه ها افشاء می شود، روز گذشته رئیس کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی که سعید مرتضوی، رئیس پیشین این سازمان مدتی است که از انظار عمومی پنهان شده، از سرقت اسناد فساد در تشکیلات تامین اجتماعی خبر داد.

این درحالیست که یک نماینده مجلس هم در تلویزیون رسمی حکومت ایران، ابعاد جدیدی از فساد شرکت شستا، شرکت زیر مجموعه سازمان تامین اجتماعی که ثروتمندترین بنگاه اقتصادی ایران است را فاش کرده است.

این افشاگری ها درباره سعید مرتضوی و حلقه یاران محمود احمدی نژاد در حالیست که قوه قضاییه تا کنون در اینباره سکوت کرده و نسبت به تصمیم برای برخورد با جرایم اقتصادی این گروه و از جمله شخص مرتضوی موضع شفافی نگرفته است.

بر اساس این گزارش، خبر مفقود شدن اسناد تخلفات در هیات تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی را علیرضا محجوب، رئیس این هیات در یک نشست خبری اعلام کرده و گفته است: “دو هزار صفحه از اسناد مربوط به تحقیق و تفحص از این سازمان در کمیسیون اصل ۹۰ نگهداری می شود. این در حالی است که ۲۰ هزار صفحه دیگر از این اسناد در دولت گذشته که در سازمان تامین اجتماعی نگهداری می شد، مفقود شده است”.

او درباره سابقه جلوگیری از رسیدگی به فساد در تامین اجتماعی پرده برداشته و می گوید:” گزارش اول این هیات متاسفانه در مجلس هشتم در صحن علنی قرائت نشد که اگر این کار انجام می گرفت امروز جلوی بسیاری از تخلفات گرفته می شد. بنده به عنوان یکی از اعضای هیات تحقیق و تفحص با توجه به هزینه ای که مجلس برای این کار انجام داد گله مند هستم که چرا این گزارش قرائت نشد در حالیکه تحقیق و تفحص جزو وظایف نظارتی مجلس است. در دی ماه سال گذشته طرح تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در کمیسیون مربوطه رسیدگی شد و در نهایت با ابلاغ احکام اعضای این هیات در اواخر تیر ماه کار این هیات شروع شد و در اولین اقدام از وزیر وقت درخواست کارشناس و ارائه اطلاعات و پرونده هایی که مجلس به امانت در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار داده بود را خواستار شدیم، اما متوجه شدیم که بسیاری از پرونده ها در دولت گذشته مفقود شده است و مسببان این امر حتما برای پاسخگویی به دادگاه احضار خواهند شد. کسانیکه کوتاهی می کنند و اطلاعات ارائه نمی کنند بدانند که قانون اولویت است و یکی از مجاری قانون تحقیق و تفحص است. هیات تا پایان کار خود تنها دو ماه وقت دارد، اما مدارک کافی بدست ما نرسیده است، به همین خاطر کمیته ای جهت کشف حقیقت تشکیل داده ایم و کسانی که در مقابل قانون کوتاهی کنند، تکلیفشان در محاکم قضایی روشن خواهد شد”.

او می افزاید: “در شرکت شستا مهمترین ایراد عدم اجرای قانون برنامه است که باید سازمان و این شرکت از حالت بنگاه داری به سهامداری رویکرد نشان دهند که تاکنون این اتفاق نیفتاده است. شستا و سازمان تامین اجتماعی، موسسه سرمایه گذاری و اشتغال آفرینی نیستند و باید به مردم مستمری داده و در حیطه وظایف خود عمل کنند. از مردم و مسئولان درخواست می کنم تا اگر اسنادی در خصوص تخلف شرکت سازمان تامین اجتماعی و شستا دارند تا پایان شهریور ماه این اسناد را در اختیار هیات تحقیق و تفحص قرار دهند”.

این سخنان در حالیست که حسن کامران، نماینده اصفحان هم در یک برنامه تلویزیونی در باره فساد در سازمان تامین اجتماعی در دوران ریاست مرتضوی گفته است: “افرادی که زور بیشتری داشتند املاکی را گرفته‌اند، حتی نماینده‌ای ملکی را که متعلق به سازمان تامین اجتماعی بود برای خود گرفته که بعد سازمان متوجه شد که آن ملک برای این سازمان است. ۶ هزار میلیارد تومان به شستا دادیم که کارچاق کند که این بودجه به صورت چرب و نرم در اختیار برخی افراد قرار گرفت و به کارگران ظلم شد. حقوق ۱۵ میلونی یکی از شرکت های زیرمجموعه تامین اجتماعی مسئله است. این بجز پاداش‌های صوری است که درست می‌کند و کمترین مبلغ آن۴۰۰ میلیون تومان است”.

افشاگری ها در خصوص فساد در سازمان تامین اجتماعی در حالیست که از ۵ روز قبل تا کنون که ماجرای مفقود الاثر شدن مرتضوی در رسانه ها مطرح شده، قوه قضاییه در این خصوص سکوت کرده و هیچ خبری از مرتضوی در دست نیست.
برخی سایت ها از جمله سایت تابناک از احتمال متواری شدن وی از کشور خبر داده اند، اما برخی دیگر با یادآوری پرونده وی در اینترپل خروج وی از ایران را غیر محتمل دانسته اند.