نمایش سلاح های ایرانی کشف شده در عراق

نویسنده

» گزارش نیویورک تایمز

تیم آرانگو

 

سلاح هایی که منجر به کشته شدن سربازان آمریکایی ظرف چند ماه اخیر شده بر روی میزی در سالن ارزیابی سلاح ها در پادگان نیروهای آمریکا به نمایش در آمده است. اینها مهمات و سلاح هایی است که از ایران به عراق وارد شده و در حمله به نیروهای آمریکا به کار رفته است.

یکی از آنها یک موشک 240 میل متری است که در حملات اخیر به نیروهای آمریکا مورد استفاده قرار گرفته است. بررسی کالبد شکافانه این شواهد همه به سوی یکی از اعضای کتائب حزب الله اشاره دارد، که گروه شبه نظامی شیعه است که اکثر حملات علیه آمریکائیان انجام می دهد ورابطه نزدیکی با ایران دارد. این مظنون اکنون در بازداشت است.

دو گروه دیگر عبارتند از “گردان روز موعود” که نزدیک به روحانی ضد آمریکایی مقتدی الصدر است و دیگری “عصائب اهل حق” که توسط متحدان قدیمی صدر تشکیل شده است.

در واقع فعالیت های این گروه، کالبد شکافی نظامی است که شواهد مورد استناد سیاستمداران آمریکا را در زمینه دخالت های ایران در کشتار های عراق، تامین می کند.

در ماه ژوئن 14 سرباز آمریکایی در حملات دشمن کشته شدند که بیشترین میزان در سه سال گذشته بود.

مقامات آمریکایی می گویند سه گروه شیعه مورد حمایت جمهوری اسلامی مسئول کشته شدن 12 تن از این سربازان هستند. دو سرباز دیگر در شمال عراق و به دست افراد ارتش النقش بندیه کشته شدند که گروهی سنی و وفادار به صدام حسین است.

بعد از تهاجم سال 2003 و شکست دولت بوش در پیدا کردن سلاح های کشتار جمعی، که ادعا می شد درعراق وجود دارد، اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر دست داشتن ایران در حمله به نیروهای آمریکا در این کشور در افکار عمومی آمریکا و سایر کشورها با دیده تردید نگریسته می شود.

برای پاسخ گویی به این تردید ها و همچنین با انکار های مکرر ایران در باره کمک نظامی به ستیزه جویان عراقی، ارتش آمریکا از خبرنگاران و رسانه ها دعوت کرد تا از نتایج بررسی های کالبد شکافی بر روی مواد گردآوری شده در صحنه حملات، دیدن کنند. این نتایج ثابت می کند که سلاح ها از کارخانه هایی در ایران به عراق آورده شده است.

یکی ازمتخصصین بلند مرتبه مواد منفجره نظامی -ـ که مانند همه کارشناسان این مرکز خواست که نامش برده نشود ـ- که در راس گردآوری شواهد و مدارک دخالت ایران در حملات علیه سربازان آمریکایی است، کار خود را به “معامله ماشین های عتیقه” تشبیه کرد. منظور وی این بود که تجارب وی به او امکان می دهد که  “خصلت های برجسته” حک شده بر مواد منفرجه و مهمات را که مهر ایران را دارد تشخیص دهد. وی در این زمینه توضیح بیشتری نداد.

وقتی از او در این مورد بیشتر سئوال شد گفت: “یک جواهرشناس می تواند به یک الماس نگاه کند و بگوید که اصل است یا نه.”

در سال 2005 نوعی از مواد منفجره معروف به بمب های کنار جاده ای (ای اف پی) بکار گرفته می شد، که نمونه های اخیر آن در این مکان به نمایش گذاشته شده است. این مواد می توانند حتی به زره تانک ها هم نفوذ کنند و به گفته متخصصین منشا آن از ابتدا ایران  بوده است و هنوز هم از ایران وارد می شود.

در برخی از موارد شواهد گردآوری شده به سیستم قضایی عراق سپرده می شود و اغلب کارشناسان نظامی برای شهادت در دادگاه حاضر می شوند. ولی دادگاه های عراقی خیلی مشکل تر از دادگاه های آمریکا شواهد فیزیکی را قبول می کنند. در اینجا محکومیت ها اغلب بر اساس اعتراف یا شهادت شاهدان صادر می شود.

سرلشگر جفری بوکانن، سخنگوی ارشد نظامی در ارائه شواهد به دست آمده شرکت داشت و توضیخاتی  ادا کرد. او گفت حجم سلاح های وارد شده از ایران به بالاترین حد خود رسیده است و: “بسیاری از آنها نو هستند و از آن سوی مرز آمده اند.”

او گفت آنچه هشدار دهنده است این است که اکثر آنها از مرزها و بنادر رسمی عراق وارد کشور شده اند، هرچند برخی از آنها از طرق قاچاق از مرداب های مرزی وارد شده اند.او گفت: “ما فکر می کنیم بسیاری از آن ها از بنادر به عراق آورده شده اند.”

این نگرانی همیشه وجود داشته است که دولت عراق، که شیعیان درآن اکثریت دارند و روابط  خوبی با ایران دارند، در مبارزه با گروه های شیعه که آمریکائیان را مورد حمله قرار می دهند آنقدر سختگیر نیستند که با گروه های معارض سنی، نظیر القاعده بین النهرین، که شهروندان عراقی را می کشند.

نوری المالکی، نخست وزیر عراق، در سال 2008 عملیات وسیعی را علیه شبه نظامیان شیعه در بصره و بغداد انجام داد تا پایه های حکومت خود را محکم تر سازد؛ ولی در سال های اخیر او بیشتر به ایران نزدیک شده  و این امردولت آمریکا را درآستانه خروج نیروهای خود از عراق نگران ساخته است.

مقامات آمریکایی عقیده دارند خروج نیروها از عراق به ایران این فرصت را می دهد تا حمایت خود از شبه نظامیان را افزایش داده و دولت عراق را در انتخاب میان  ایران و آمریکا بر سر دو راهی قرار دهد.

منبع: نیویورک تایمز- 26  ژوئیه 2011