گزارش زیر نگاهی است به روند دستگیری ها و بازداشت ها و احکام صادر شده در بین فعالان جنبش زنان و دختران دانشجو از اردیبهشت تا پایان خرداد 1387 در طی این دو ماه متاسفانه شاهد صدور احکام سنگین برای برابر طلبان جنبش زنان و تعرض به حریم دانشجویان دختر توسط مسئولان دانشگاهی بودیم که با واکنش های جدی از سوی آنان روبرو شد.
حکم حبس؛ بازداشت و احضار فعالان جنبش زنان
بیست و نهم خرداد 1387
محکومیت هانا عبدی به تحمل 5 سال حبس در تبعید
هانا عبدی، 21 ساله، دانشجوی رشته روان شناسی در دانشگاه پیام نور بیجارو از اعضای انجمن زنان آذرمهر کردستان که در مورد توانمندسازی جامعه زنان ایران در منطقه کردستان فعالیت مینمود و از تاریخ 11/7/86 در شهر سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از سپری نمودن پروسه ای پر فراز و نشیب و تحمل شکنجه های روحی و جسمی سرانجام از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب شهر سنندج به اتهام تبانی و اقدام علیه امنیت کشور (همکاری با روناک صفارزاده) به پنج سال حبس تعزیری توام با تبعید به شهر گرمیه استان آذربایجان غربی کشور محکوم گشت.
بیست و چهارم خرداد 1387
محبوبه کرمی عضو کمپین یک میلیون امضا بازداشت شد
محبوبه کرمی از اعضای کمپین 1میلیون امضا، بازداشت شد. مادر کرمی گفت: “ساعت 10 صبح محبوبه برای انجام کاری از خانه خارج شد. حین بازگشت از میدان تجریش با من تماس گرفت و گفت که در اتوبوس است. نرسیده به پارک ملت با منزل تماس گرفت و گفت او را بازداشت کرده اند”.
بیست و چهارم خرداد 1387
فعالان جنبش زنان بامداد جمعه آزاد شدند
9 تن از فعالان جنبش زنان که در جریان برنامه های سالگرد بیست و دو خرداد دستگیر شده بودند، بامداد جمعه به قید ضمانت آزاد شدند.
نسرین ستوده؛ ژیلا بنی یعقوب؛ ناهید میرحاج؛ آیدا سعادت؛ جلوه جواهری؛ سارا لقمانی؛ فریده غایب؛ نفیسه آزاد و مطلبی دستگیر شدگان بیست و دو خرداد 87 بودند.
بازداشت شدگان پس از آزادی گفتند همگی تحت بازجویی قرار گرفته و بدون اینکه تفهیم اتهام شوند، در باره عقاید و فعالیت هایشان مورد سوال قرار گرفتند.
بیست و سه خرداد 1387
نه نفر از فعالان جنبش زنان بازداشت شدند
قرار بود تعدادی از فعالان جنبش زنان در گالری راه ابریشم تهران سالروز 22 خرداد، روز همبستگی زنان را گرامی بدارند اما آنها هنگام مراجعه به این گالری با درهای بسته و حضور نیروهای انتظامی و امنیتی و ممانعت شان برای برگزاری این نشست مواجه شدند. و در همین جریان 9 نفر از آنان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
نهم خرداد 1387
احضار مجدد مریم حسین خواه به دادگاه انقلاب
مریم حسین خواه به شعبه 13 دادگاه انقلاب احضار شد. وی که به خاطر فعالیت در سایت های تغییر برای برابری و زنستان متهم به اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی علیه نظام است باید روز 12 مرداد 1387 در شعبه 13 دادگاه انقلاب حاضر شود.
هشتم خرداد 1387
مادر دانشجوی زندانی به 8 ماه حبس محکوم شد
فاطمه گفتاری مادر دانشجوی زندانی یاسر گلی به اتهام اقدام علیت امنیت، اهانت به مامورین، نشر اکاذیب و شرکت در مراسم تعزیه جان باختگان و شرکت در جلسات کمیته “مادران آشتی” به 8 ماه حبس تعزیری از سوی شعبه 103 دادسرای عمومی سنندج بدون در اختیار داشتن وکیل محکوم گردید.
ششم خرداد 1387
احضار محبوبه حسین زاده به دادگاه انقلاب
دادگاه محبوبه حسین زاده، از فعالان جنبش زنان، به دلیل عدم حضور نماینده دادستان برگزار نشد. وی 13 اسفند سال 85 در مقابل دادگاه انقلاب دستگیر شده بود. محبوبه حسین زاده باید روز 11تیرماه مجددا برای رسیدگی به این پرونده در دادگاه انقلاب حاضر شود.
پنجم خرداد 1387
یک سال حبس تعزیری برای امیر یعقوبعلی
امیر یعقوبعلی از اعضای کمپین یک میلیون امضا به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شد. نسرین ستوده با اعلام این خبر به تغییر برای برابری گفت: “امروز 5 خرداد 1387 رای آقای امیر یعقوبعلی به اینجانب ابلاغ شد. ایشان به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی علیه نظام به تحمل یک سال حبس محکوم شده اند” ستوده درباره دلیل صدور چنین حکمی گفت: “چون موکلم در حال جمع آوری امضا در پارک بازداشت و روانه زندان شد، و جمع آوری امضا به موجب هیچیک از قوانین موجود جرم نمی باشد و اقدامی کاملا قانونی محسوب می شود لذا اینجانب به اتفاق دو وکیل دیگر این پرونده خانم شیرین عبادی و لیلا علی کرمی حتما در مهلت قانونی اعتراض خود را به حکم دادگاه تجدید نظر اعلام خواهیم کرد”. امیر یعقوبعلی از اعضای کمیته پسران کمپین یک میلیون امضا در 20 تیر ماه 1386 هنگام جمع اوری امضا در پارک اندیشه تهران بازداشت شد و 29 روز در زندان اوین بود.
پنجم خرداد 1387
شکایت ناهید جعفری از نیروی انتظامی تاکنون بی نتیجه بوده است
در پی اعتراض ناهید جعفری از نیروی انتظامی در مورد ضرب و شتم پلیس در 13 اسفند 1385 در برابر دادگاه انقلاب، شکایت نامه ای از سوی ناهید جعفری و وکلای او شیرین عبادی و نسرین ستوده علیه ضارب نیروی انتظامی تسلیم دادگاه شد که تا کنون تمام تلاش های انها به رغم مراجعات مکررشان به نیروی انتظامی بی نتیجه بوده است.
چهارم خرداد 1387
احضار پروین اردلان به شعبه 13 دادگاه انقلاب
پروین اردلان به شعبه 13 دادگاه انقلاب احضار شد. وی که به خاطر فعالیت در سایت های تغییر برای برابری و زنستان متهم به اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی علیه نظام است باید روز 12 مرداد 1387 در شعبه 13 دادگاه انقلاب حاضر شود.
سی ام اردیبهشت 1387
موج گسترده سانسور رسانه های مستقل زنان
از روز جمعه (27/2/87)، تعداد زیادی از سایت ها و وبلاگ های زنان به دستور مقامات قضایی فیلتر شدند.
به گزارش روزنامه سرمایه، 14 وب سایت و وبلاگ فعال در حقوق زنان و مرتبط با جنبش یک میلیون امضاء برای تغییر قوانین تبعیض آمیز علیه زنان، دیروز فیلتر شدند. وب سایت های “کانون زنان ایرانی”، ”تغییر برای برابری”، “مدرسه فمینیستی” و تعدادی دیگر از سایت های زنان در شهرستان های مختلف از جمله کردستان، مشهد، قزوین و رشت فیلتر شده اند.
بیست و هفتم اردیبهشت 1387
احضار جلوه جواهری به دادگاه انقلاب
جلوه جواهری، به اتهام ”اقدام علیه امنیت ملی” در خصوص همکاری با سایت “تغییر برای برابری” در آذرماه سال گذشته بازداشت شده بود. وی که به همراه مریم حسین خواه، یکی دیگر از اعضای کمپین یک میلیون امضاء و با اتهامی مشابه نزدیک به یک ماه در زندان اوین به سر برده بود، سرانجام با وثیقه 5 میلیون تومانی از زندان آزاد گردید.
بیست و سوم اردیبهشت 1387
احضار مریم حسین خواه به دادگاه انقلاب
مریم حسین خواه، از فعالان جنبش زنان به دادگاه انقلاب احضار شد. وی از جمله فعالان زنی است که در 13 اسفند سال گذشته در مقابل دادگاه انقلاب دستگیر شد.
هفدهم اردیبهشت 1387
تشکیل دادگاه هانا عبدی در سنندج
به گزارش خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان - سنندج، جلسه رسیدگی به اتهامات “هانا عبدی “، از فعالان زن زندانی روز سه شنبه، 17 اردیبهشت 1387 در شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج برگزار خواهد شد.
سیزده اردیبهشت 1387
پروین اردلان به دو سال حبس تعلیقی محکوم شد
شعبه 13 دادگاه انقلاب اسلامی پروین اردلان را اتهام اجتماع و تبانی غیر قانوین و تمرد در مقابل پلیس به قصد برهم زدن امنیت کشور وی را به دو سال حبس تعلیقی تا سه سال – با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم کرده است. اردلان فعال جنبش زنان وعضو کمپین یک میلیون امضا، روز 13 اسفند 1385 به همراه 32 نفر از فعالان جنبش زنان در برابر دادگاه بازداشت شده بود.
دهم اردیبهشت 1387
محکومیت رضوان مقدم به 6 ماه حبس و ده ضربه شلاق
رضوان مقدم، عضو کمپین یک میلیون امضاء و از فعالان جنبش زنان، به 6 ماه حبس و ده ضربه شلاق محکوم شد.
رضوان مقدم به همراه 32 نفر دیگر از فعالان جنبش زنان در روز 13 اسفند 1385 در برابر دادگاه انقلاب دستگیر و پس از چند روز به قید کفالت آزاد شد. وی در 15 اسفندماه 1386 در شعبه 13 دادگاه انقلاب محاکمه شد و حکم وی مبنی بر 6 ماه حبس تعلیقی و ده ضربه شلاق (که به مدت 3 سال تعلیق شده) به وی ابلاغ شد.
نهم اردیبهشت 1387
سایت تصویر برابری، فتوبلاگ کمپین یک میلیون امضا، فیلتر شد
سایت تصویر برابری، فتوبلاگ کمپین یک میلیون امضا به دستور مقامات قضایی فیلتر شد. این سایت که فعالیت رسمی خود را از ابتدای شهریور ماه 1386 با هدف ثبت لحظاتی از فعالیت های کمپین یک میلیون امضا، تصاویری از اعضا و مراسم های کمپین شروع کرده بود.
دوم اردیبهشت 1387
ناهید جعفری به شش ماه حبس و ده ضربه شلاق محکوم شد
ناهید جعفری عضو مرکز فرهنگی زنان و کمپین یک میلیون امضا، روز 13 اسفند در برابر دادگاه انقلاب به همراه دیگر فعالان جنبش زنان که در اعتراض به دادگاهی شدن 5 فعال جنبش زنان به دلیل تجمع 22 خرداد 1385در میدان هفت تیر اجتماع کرده بودند بازداشت شد.
او حین بازداشت مورد ضرب و شتم پلیس نیز قرار گرفت و آسیب دید. وی پس از آزادی از زندان به وکالت شیرین عبادی و نسرین ستوده، شکایتی را علیه مامور ضارب تقدیم نیروی انتظامی کرد اما تا کنون پی گیری هایش نتیجه ای نداشته و پرونده اش در مرحله تحقیقات است. اما ناهید جعفری به به اتهام اخلال در نظم عمومی به 6ماه حبس و 10 ضربه شلاق محکوم شده است.
اول اردیبهشت 1387
صدور حکم برای نسرین افضلی از فعالان جنبش زنان
بر اساس گزارش سایت میدان، 1 اردیبهشت ماه، حکم دادگاه نسرین افضلی، از فعالان جنبش زنان، مبنی بر شش ماه حبس تعلیقی و ده ضربه شلاق، به وکیل وی ابلاغ شد.نسرین افضلی در 13 اسفند 1385 همراه سی و یک نفر از فعالان زن مقابل دادگاه انقلاب بازداشت و به بند 209 زندان اوین منتقل شده بودند.
در دانشکاه ها چه رخ داد؟
سی و یک خرداد 1387
دختر دانشجوی زنجانی بازداشت شد
دادستان عمومی و انقلاب زنجان خبر داد که دو متهم حادثه دانشگاه زنجان در بازداشت به سر میبرند.
به گزارش ایسنا - منطقه زنجان، جعفر گلمحمدی، دادستان عمومی و انقلاب زنجان در نشستی مطبوعاتی به حادثه دانشگاه زنجان و اقدامات قضایی صورت گرفته در اینباره اشاره کرد و گفت: ارتباط ناصحیح عاملان حادثه دانشگاه زنجان، محرز شده و هر دو متهم این پرونده، در حال حاضر با قرار قانونی در بازداشت به سر میبرند لذا تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
بیست و شش خرداد 1387
تجمع دانشجویان دانشگاه زنجان در اعتراض به “تعرض معاون دانشگاه به یک دختر دانشجو”
به دنبال افشای تلاش معاونت دانشجویی دانشگاه زنجان برای برقراری رابطه اجباری با یک دختر دانشجو، بیش از ۳۰۰۰ نفر از دانشجویان شب گذشته تجمع کرده و خواستار استعفای دکتر مددی معاونت دانشجویی، و دکتر نداف، رئیس دانشگاه زنجان شدند.
هتک حرمت در دانشگاه زنجان در حالی اتفاق می افتد که مشابه همین اتفاق در اردیبهشت ماه در دانشگاه سهند اتفاق افتاد و نسبت به دانشجویان دختر دانشگاه سهند، توسط مسئولین حراست هتک حرمت هایی انجام گرفت. سال گذشته نیز تجاوز مسئول حراست دانشگاه کرمانشاه نسبت به یک دختر دانشجو اعتراضات دانشجویان این دانشگاه و تشکل های دانشجویی را در پی داشت.
بیست و دو خرداد 1387
تحصن اعتراضی دانشجویان دانشگاه تربیت معلم کرج با موفقیت پایان یافت
مقاومت دانشجویان دانشگاه تربیت معلم به نتیجه رسیده و دانشگاه تمامی خواسته های دانشجویان را پذیرفت. در آخرین روز تحصن دانشجویان در حالی نماینده وزارت علوم به دانشگاه تربیت معلم آمد تا با همراهی مسئولین دانشگاه با نمایندگان دانشجویان متحصن تربیت معلم مذاکره کنند که یازده روز از شروع تحصن دانشجویان می گذشت.
شانزده خرداد 1387
حضور دختران دانشجو در تحصن دانشگاه تربیت معلم
دانشجویان دانشگاه تربیت معلم در اعتراض به عدم رسیدگی دانشگاه به خواسته های صنفی شان دست به تحصن و اعتراضات گسترده زده اند که حدود 60 تا 70 دانشجوی دختر در تحصن های شبانه شرکت کردند. البته با وجود آنکه حراست برای جلوگیری از حضور دختران در جمع متحصنین، ساعت 10 شب درهای ساختمان های خوابگاه را قفل می کرد، در بعضی از شب ها سایر ساکنین خوابگاه هم به آنها می پیوستند و تعداد متحصنین بیشتر می شد. دختران نزدیک به نیمی از اعتصاب غذاکنندگان را نیز شامل می شدند. تعداد اعتصاب کنندگان حدود هفتاد نفر بود که سی نفر آن را دختران تشکیل می دادند.
یازده خرداد 1387
تجمع دانشجویان دانشگاه شیراز در اعتراض به محرومیت ۸ دانشجوی دختر
بیش از ۲۰۰ تن از دانشجویان دانشگاه صنعتی شیراز در اعتراض به احکام کمیته انضباطی این دانشگاه در خصوص ۸ دانشجوی دختر تجمع کردند.
بیست و هشت اردیبهشت 1387
ترس از بیآبرویی و اخراج، مانع شکایت دانشجویان دختر
در ادامه سلسله حوادث تلخ دانشگاهها در زمان دولت نهم و دوران تصدی زاهدی بر وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری، سه دانشجوی دختر از شروع سال جدید تحصیلی در مهرماه 86 در سه مرحله و به طور جداگانه مورد تعرض سه تن از کارکنان دانشگاه قرار گرفتهاند که به دلیل تهدید مسوولان حراست دانشگاه، حاضر به شکایت از مسببان ابن حادثه نیستند.
نوزدهم اردیبهشت 1387
اجبار در پوشش، اعتراض دانشجویان همدانی را برانگیخت
کمیته انضباطی و حراست دانشگاه بوعلی سینا همدان اطلاعیه ای توهین آمیز با عنوان “دستورالعمل اجرایی نحوه رفتار و پوشش اسلامی برای دانشگاهیان” در بین دانشحویان پخش کرد. در این اطلاعیه که حتی رنگ مانتوی دختران هم تعیین شده است، آمده است: “اجرای موارد این دستورالعمل احباری می باشد.”
تعدادی از موارد مندرج در این اطلاعیه عبارتند از: پرهیز از اختلاط بی مورد دانشجویان دختر و پسر در دانشگاه / عدم استفاده از دستگاههای پخش آهنگ / توصیه به استفاده از چادر / توصیه رنگهای طوسی، قهوه ای، کرم، سرمه ای و مشکی برای مانتوی دختران / عدم استفاده از لباس های تنگ توسط آقایان و خانم ها / آستین لباس پسران بایسی حداقل تا آرنج باشد.
دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در اعتراض به آیین نامه جدید انضباطی منتشر شده در این دانشگاه با برگزاری تجمعی در دانشکده علوم پایه اعتراض خود را به این ائین نامه توهین آمیز اعلام داشتند.
چهارم اردیبهشت 1387
تجمع اعتراض آمیز جمع کثیری از دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند تبریز
دانشجویان دانشگاه سهند تبریز نسبت به رفتار وقیحانه ی معاون فرهنگی و دانشجویی، دکتر زاهد و رییس حراست، حسینی، با دختران و وضعیت اسفناک اخلاقی برخی از کارمندان ذیربط، در صحن دانشگاه صنعتی سهند تجمع کردند. پس از وقایع تلخ و تاسف برانگیز تهران، کرمانشاه و سبزوار این بار دانشگاه صنعتی سهند تبریز بود که چنین لکه ننگی را بر دامان مسوولین دید.
نگاهی گذرا به خیابان های شهر
سیزده خرداد 1387
دستگیری ۱۰۹۸ زن به اتهام بدحجابی در تهران در دو ماه گذشته
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی استان تهران، سردار علیرضا اکبرشاهی (فرمانده انتظامی استان تهران) گفت پلیس استان تهران در راستای طرح ارتقای امنیت اجتماعی، برخورد خود با مقولههای مزاحمان نوامیس، بدحجابی، مزاحمت خیابانی، اوباشگری مجالس لهو و لعب، زنان خیابانی، فساد و فحشا را تشدید کرده است.
بنابراین گزارش در طول این طرح تعداد یک هزار و 98 نفر از زنان بدحجاب، دستگیر شدند و از این تعداد 954 نفر با اخذ تعهد کتبی آزاد و تعداد 114 نفر نیز با تشکیل پرونده تحویل مراجع قضایی شدند
دوازده اردیبهشت 1387
فاز جدید طرح امنیت اجتماعی از نیمه اردیبهشت
با وجود اینکه در روزهای پایانی سال احمدی مقدم از نامحسوس شدن اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی صحبت به میان آورد اما با آغاز سال جدید از اجرای آن در اماکن خصوصی صحبت به میان آمده است. رئیس پلیس امنیت اخلاقی ناجا از اجرای طرح امنیت اجتماعی در شرکت های خصوصی از نیمه اردیبهشت خبر داد؛ “شرکت های خصوصی داخلی و حتی خارجی باید قوانین جمهوری اسلامی ایران را رعایت کنند”.
بیانیه ها و اعلام حمایت های داخلی و بین المللی از فعالان جنبش زنان و دختران دانشجو
سی و یک خرداد 1387
بیانیه کمیته زنان سازمان دانش آموختگان: ماجرای دانشگاه زنجان را منحرف نکنید
کمیته زنان سازمان دانش آموختگان ایران در بیانیه ای ضمن محکومیت حوادث دانشگاه زنجان خواهان برخورد با مسببین این حوادث شده و همچنین از تلاشهای انجام شده برای ایجاد انحراف در افکار عمومی از سوی رسانه های دولتی انتقاد کرد.
سی و یک خرداد 1387
نگرانی سازمان عفو بین الملل از سلامت محبوبه کرمی و 200 بازداشت شده دیگر
سازمان عفو بین الملل طی بیانیه ای نگرانی خود را از وضعیت بازداشت محبوبه کرمی؛ عضو کمپین یک میلیون امضا, که همراه 200 تن دیگر در ارتباط با تجمعی اعتراض آمیز در حوالی پارک ملت برگزار شد, اعلام کرد.
بیست و هفت خرداد 1387
بیانیه کمیسیون زنان در محکومیت تعرض معاون دانشگاه به دختر دانشجوی زنجانی
کمیسیون زنان تحکیم در بیانیه خود آورده اشست: ضمن حمایت از دانشجویان زنجان به مسئولین توصیه کرد که به جای سرکوب دانشجویانی که ابتدایی ترین حقوق انسانی شان را طلب می کنند، خاطیان را در دادگاه های علنی محاکمه کند و هشدار می داد چنانچه سرانجام دادخواهی دانشجوی مورد تعرض قرار گرفته به سرنوشت موارد رخ داده در دانشگاه های دیگر دچار شود، دست به اقدامات عملی خواهد زد.
بیست و هشت خرداد 1387
بیانیه مدرسه زنان در اعتراض به هتک حرمت دختر دانشجوی زنجانی
مدرسه زنان در اعتراض به هتک حرمت دختر دانشجوی زنجان بیانیه صادر کرد و نوشت: جسارت دانشجوی دختر زنجانی در افشای این خشونت، قابل احترام است. و تحصن و اعتراض دانشجویان دانشگاه زنجان، نه تنها حق آنها، بلکه وظیفه ای انسانی است برای دفاع از حقوق زنان. حمایت از این حرکت، می تواند تکرار چنین خشونت هایی را در آینده مانع شود.
بیست و چهار خرداد 1387
اعتراض گزارشگران بدون مرز به سرکوب مدافعان حقوق زنان و وبنگاران فمینیست
گزارشگران بدون مرز با صدور اطلاعیه ای اعمال فشار و سختگیری بر وبنگاران فمینیست و مدافعان حقوق زنان را محکوم کرد. در این اطلاعیه آمده است:. ۹ تن از مدافعان حقوق زنان برای شرکت در تجمعی در سالروز ۲۲ خرداد، روز همبستگی زنان به شکل خودسرانه بازداشت شدند. همه ی دستگیر شدگان در اولین ساعات جمعه ۲۳ خرداد با قید ضمانت آزاد شدند.
هشت خرداد 1387
نگرانی برنامه نظارت بر حمایت مدافعان حقوق بشر نسبت به صدور محکومیت سنگین برای امیر یعقوبعلی
در این روز برنامه نظارت بر حمایت مدافعان حقوق بشر مراتب نگرانی عمیق خود را نسبت به صدور محکومیت های سخت به جانب آقای یعقوب علی و همچنین نسبت به ادامه اذیت و آزارهایی که از سوی دولتمردان جمهوری اسلامی در قبال تمامی مدافعان حقوق بشر، به ویژه فعالان جنبش زنان در کمپین “یک میلیون امضاء”، روا می شود را اعلام کرد. برنامه نظارت خاطرنشان ساخت که بیش از صد تن از فعالان حقوق زنان دستگیر شده، مورد بازجویی قرار گرفته یا طی دو سال گذشته محکوم شده اند و اینکه دولت با مقرر کردن وثیقه های هنگفت برای آزادی آنان بیش از یک میلیون یورو دریافت کرده است.
دوم خرداد 1387
اطلاعیه گزارشگران بدون مرز در محکومیت فیلترنیگ رسانه های زنان
گزارشگران بدون مرز در باره موج گسترده فیلترینگ سایت های زنان اعلام کرد: در ماه جاری دست کم ۱۴ سایت اینترنتی مدافع حقوق زنان مسدود شده است. اکثریت این سایت ها متعلق به حامیان کارزار “یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز نسبت به زنان” در ایران و برخی دیگر سایت ها اطلاع رسانی و وبلاگ های روزنامه نگاران و فعالان مدنی هستند.
سی ویک اردیبهشت 1387
کمپینی برای آزادی روناک صفارزاده و هانا عبدی
با حمایت گروهی از فعالان حقوق بشر، کمپینی برای آزادی روناک صفارزاده و هانا عبدی آغاز به کار کرد. این کمپین بدون هرگونه وابستگی سیاسی، حزبی و گروهی صرفا در جهت آزادی این دو فعال حقوق زنان تشکیل شده تا بتواند با ایجاد هم صدایی و اطلاع رسانی در مورد این عزیزان در جهت آزادی آنان گام بردارد.
نوزدهم اردیبهشت 1387
گزارشگران بدون مرز: سرکوب وبنگاران فمینیست را متوقف کنید
گزارشگران بدون مرز از مقامات ایران میخواهد سرکوب وبنگاران فمینیست و مدافعان حقوق زنان را متوقف کند و در این باره اعلام می کند: “اینترنت تنها وسیله بیان خواست های مدافعان حقوق زنان در عرصهی عمومی و جامعه است. اما سایت های مدافع حقوق زنان هدف سانسور و مسدودسازی و وبنگاران فمینیست قربانی آزار و اذیت مدام قضایی- امنیتی قرار می گیرند. ما از مسئولان جمهوری اسلامی می خواهیم به این سرکوب پایان دهند.”
پانزدهم اردیبهشت 1387
برنامه نظارت بر حمایت مدافعان حقوق بشرطی بیانیه ای احکام صادره علیه پروین اردلان و رضوان مقدم را محکوم کرد
برنامه نظارت بر حمایت مدافعان حقوق بشر طی بیانیه ای مراتب نگرانی عمیق خود را نسبت به صدور محکومیت های سخت به جانب خانم اردلان و خانم رضوان مقدم و همچنین نسبت به ادامه اذیت و آزارهایی که از سوی دولتمردان جمهوری اسلامی در قبال مدافعان حقوق بشر، به ویژه فعالان جنبش زنان در کمپین یک میلیون امضاء، روا می شود اعلام می دارد.
هفتم اردیبهشت 1387
درخواست فوری برنامه نظارت بر حمایت مدافعان حقوق بشر در رابطه با محکومیت های قضایی فعالین زن در ایران
برنامه نظارت بر حمایت مدافعان حقوق بشر از “سازمان جهانی مبارزه با شکنجه” (OMCT) و “فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر” (FIDH) خواسته است سریعا درخصوص وضعیت پیش آمده در خصوص صدور احکام سنگین برای فعالان جنبش زنان در جمهوری اسلامی ایران اقدام نمایند. برنامه نظارت در نامه خود مراتب نگرانی عمیق خود را نسبت به صدور محکومیت های سخت به جانب خانم افضلی، خانم جعفری و خانم پیغمبرزاده و همچنین نسبت به ادامه اذیت و آزارهایی که از سوی دولتمردان جمهوری اسلامی در قبال مدافعان حقوق بشر، به ویژه فعالان جنبش زنان در کمپین یک میلیون امضاء، روا می شود اعلام داشت.
ششم اردیبهشت 1387
بیانیه پارلمان اروپا و اخطار دولت فرانسه درباره نقض حقوق زنان در ایران
نمایندگان پارلمان اروپا در بیانیه خود سرکوب جامعه مدنی در ایران، از جمله فعالان حقوق زنان فعال در کمپین یک میلیون امضا را محکوم کردند.
این نمایندگان همچنین از مجلس و دولت ایران خواسته اند “قوانین تبعیض آمیز نسبت به زنان را، که آنها را از دستیابی به مقامات بالای دولتی و انتصاب به مقام قضاوت و حقوق برابر در زمینه ازدواج، طلاق، حضانت فرزندان، ارث و شهادت محروم می کند”، تغییر دهند.
سوم اردیبهشت 1387
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران صدور احکام سنگین برای فعالان جنبش زنان را محکوم کرد
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران بر این باور است که “این احکام شلاق نقض الزامات بین المللی دولت ایران و در مجموع نشانه بارزی از شکنجه دولتی است”. و می گوید: “این محاکمات بدون آئین دادرسی انجام می شوند و چنین احکام سنگینی بدون پشتوانه شواهد صادر می شوند. این دادگاهها ابزار تهدید جنبش حقوق زنان هستند تا آنها با این تهدیدها به فعالیتهای مسالمت آمیزشان پایان دهند.“
منبع: مدرسه فمینیستی