جان هاگی کشیش جنجالی مسیحی صهیونیست و هزاران تن از حامیانش در هفتۀ جاری در نشست مسیحیان متحد برای اسرائیل (سی یو اف آی) در مرکز شهر واشنگتن، جایی که “تهدید ایران” موضوع همیشگی است، شرکت کردند.
سی یو اف آی حامی و مبلغ صهیونیسم مسیحی است و معتقد است، کشور جدید اسرائیل تحقق پیشگویی “آخرالزمان” در انجیل است و بنابراین، شایستگی حمایت های سیاسی، مالی و مذهبی را دارد. بنیانگذار آن، کشیش هاگی، اخیرا ً بخاطر بیان موعظه ای که در آن آدولف هیتلر و هولوکاست را بخشی از طرح خدا برای بیرون راندن یهودیان از اروپا و آوردن آنها به فلسطین دانست، به شدت از سوی گروههای یهودی و سایرین مورد انتقاد قرار گرفت.
نشست سی یو اف آی، با هدف حمایت از دو لایحۀ مربوط به تحریم و عدم سرمایه گذاری در ایران، میزبان شرکت کنندگانی بود که سه تن از آنها جنگ طلبان نومحافظه کار آمریکایی بودند که به بحث دربارۀ هدایت روابط ایران و آمریکا پرداختند.
مطالب ارائه شده در این نشست، با عنوان “ایران: چشم طوفان”، در خصوص نوع هدایت روابط ایران و آمریکا ضد و نقیض بودند و در عین حال نطق هایی جنجال برانگیز دربارۀ تهدید ایران ایراد شدند. پاتریک کلوسان، معاون مدیر مؤسسۀ تحقیقاتی سیاست خاور نزدیک در واشنگتن، که توسط آیپک تأسیس شده است، این نشست را با ایراد نقطه نظرات خود دربارۀ تهدید جهانی ایران – به ویژه در صورت دستیابی به سلاح های اتمی – آغاز کرد.
کلوسان - مانند کلیفورد می عضو بنیاد متفکران نومحافظه کار آمریکا که یکی دیگر از اعضای شرکت کننده در این نشست بود - ادعا کرد که نظام رهبری ایران به شدت برگرفته از ایدئولوژی است و عقل و منطق یا منافع ملی جلودار آن نیست.
کلوسان گفت، “این تهدید نه از نطق آتشین و ضداسرائیلی احمدی نژاد، بلکه از خامنه ای که اسرائیل را غدۀ سرطانی منطقه نامیده است، نشأت می گیرد. نطق احمدی نژاد در قیاس با حمایت ایران از گروههای ضداسرائیلی از اهمیت کمتری برخوردار است. ایران در سال دست کم 200 میلیون دلار برای بودجه، آموزش و تجهیز کلیۀ گروههای تروریستی که با هدف برچیدن کشور اسرائیل، اسرائیلی ها را قتل عام می کنند، هزینه می کند. بخاطر این مخالفت های آشکار با اسرائیل، ایران هسته ای حتی خطری بزرگ تر خواهد بود.“
کلوسان خاطر نشان کرد،”اگر ایران در ساخت سلاح های اتمی پیشرفت کند، در موضعی به مراتب بهتر برای عملی کردن این تهدیدها قرار خواهد داشت. برخی از سران ایران از خودکشی بسیار خوششان می آید. بسیاری از آنها افراد منطقی نیستند.“
اما کلوسان در جلسۀ پرسش و پاسخ که پس از سخنرانی شرکت کنندگان انجام گرفت، موضع خود را تعدیل کرد و گفت، نظام رهبری ایران می تواند با در نظر گرفتن منافع ملی ایران، عاقلانه عمل کند و در عین حال خیلی به نطق آتشین خود پایبند نیست. کلوسان در پاسخ به اقدام احتمالی تلافی جویانۀ رژیم ایران در برابر حملۀ هوایی آمریکا به اهداف هسته ای ایران گفت،”تاریخ تاکنون مملو از تهدیدهای وحشت زا بوده است و هیچ اتفاقی هم نمی افتد.“
کلوسان به سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران در خلیج فارس توسط ناوگان دریایی آمریکا در سال 1988 اشاره کرد و گفت،” پس از این واقعه، آیت الله روح الله خمینی بجای انتقام، خویشتن داری پیشه کرد. هفتۀ بعد، خمینی به ملت ایران اعلام کرد که آمریکا در جنگ خونین ایران و عراق به صدام حسین پیوسته است و ایران در آن واحد توان جنگیدن با عراق و آمریکا را ندارد و باید از طریق مذاکره به توافق رسید.“
اما کلیفورد می نیز به نوبۀ خود موضع سخت تری در قبال ایران اتخاذ کرد و بیشترین وقت خود را به بحث دربارۀ مقایسۀ جمهوری اسلامی و آلمان نازی هیتلر پرداخت. می با اشاره به اینکه ایران بدنبال راه انداختن یک هولوکاست دیگر است، گفت:“یکبار دیگر ما دشمنانی داریم که می دانند چطور با کلمات، تصاویر و ایده ها بازی کنند، دشمنانی که در حال سازماندهی جنبش های توده هستند، کاملا ً بی رحم و علنا ً مصمم به تصرف و نسل کشی هستند.“
با این وجود، بنظر نمی رسد این نظرات منعکس کنندۀ عقاید بسیاری از یهودیان آمریکا باشد. در یک نظرسنجی منتشر شده در ماه جاری توسط مؤسسۀ گرشتاین/آگنه، اکثریت غالب مردم آمریکا خواهان دیپلماسی در قبال ایران هستند، از راه حل ایجاد دو کشور اسرائیل و فلسطین حمایت می کنند، و به شدت به ائتلاف های سیاسی مانند سی یو اف آی مشکوکند.
منبع: آنتی وار، 28 ژوئیه