به گفته منابع آگاه شورای هماهنگی نیروهای انقلاب به انتخاب علی لاریجانی به عنوان نامزد اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری نزدیک شده است. در نشست شورای هماهنگی نیروهای انقلاب، تصمیم گیری ها به سمت لاریجانی به عنوان نامزد نهایی پیش رفته است. خبر دیگر نیز حاکی است که یکی از رهبران جامعه روحانیت از این تصمیم انتقاد کرده است. پیش از این هم گفته می شد که مهدوی کنی به دلیل عدم حمایت از اکبر هاشمی رفسنجانی انتقاد کرده است. منابع آگاه معتقدند جامعه مدرسین از اکبر هاشمی رفسنجانی حمایت می کند. در نظرسنجی های داخلی علی لاریجانی بیشترین آرا را کسب کرده بود.
ستاد انتخاباتی ولایتی آغاز به کار کرد. به این ترتیب ولایتی نخستین نامزد راستگرایان خواهد بود که پیش از دیگران کار تبلیغات انتخاباتی را آغاز کرده است. او تنها در صورتی که هاشمی رفسنجانی بیاید، شرکت نخواهد کرد. در جلسه سراسری اعضای این شورا که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، قرار بود از بین پنج کاندیدای آنها یک نفر انتخاب شود. اما به رغم اخبار مختلفی که در باب نامزدهای اصولگرایان منتشر می شود، هنوز شورای هماهنگی نیروهای انقلاب رسماً اعلام موضع نکرده است.
احمدینژاد شانه خالی نخواهد کرد
دبیرکل جمعیت دانش آموختگان بختیاران ایران گفت: “محمود احمدی نژاد شهردار تهران معتقد است اگر وظیفه سنگین کاندیداتوری ریاست جمهوری به وی محول شود از پذیرش این وظیفه مهم، شانه خالی نخواهد کرد.” بهرام فیضیپور در گفتگو با خبرگزاری فارس با اشاره به دیدار اعضای شورای مرکزی تشکل متبوعش با محمود احمدینژاد، کاندیدای احتمالی اصولگرایان، گفت: “در این دیدار احمدینژاد بر لزوم مشارکت گسترده مردم در انتخابات تاکید داشته و آن را در استمرار حرکت انقلاب اسلامی موثر دانست.”
به گفته فیضیپور، احمدینژاد ویژگیهای کابینه دولت آینده را اعتقاد به حل مشکلات مردم، تحقق نهضت خدمت رسانی به مردم و کارآمدی برشمرد. دبیرکل جمعیت دانش آموختگان بختیاران ایران یادآور شد: “در این دیدار انتخاباتی، اعضا شورای مرکزی تشکل متبوعش ضمن ارائه دیدگاههای خود درباره رئیس جمهور آینده، از احمدینژاد به عنوان کاندیدای احتمالی اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری درخواست کردند برنامههای خود را ارایه دهد.” وی خاطرنشان کرد: “در دیدار با احمدینژاد، ویژگیهای کاندیدای مورد نظر خود از جمله توان مدیریتی بالا، وابستگی به انقلاب و اعتقاد به حل مشکلات معیشتی مردم مورد تاکید قرار گرفت.“
اگر مردم بخواهند اصلاحطلبان از هاشمی حمایت میکنند
یک نماینده اصلاحطلب در مجلس ششم گفت: “احتمال دارد اصلاح طلبان در آخرین دقیقه آقای میرحسین موسوی را وارد انتخابات کنند.” سید افضل موسوی که با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس گفتگو میکرد، در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد اصلاحطلبان در دقیقه 90 یک کاندیدای دیگر به غیر از معین و یا کروبی را معرفی کنند، گفت: “در حوزه سیاست هیچ چیز غیر ممکن نیست و امکان دارد اصلاح طلبان یک شخص دیگر را به مردم معرفی کنند.” وی اظهار داشت: “اگر اصلاحطلبان میخواهند که در انتخابات ریاست جمهوری موفق شوند، باید به یک اجماع نظر کلی در خصوص یک کاندیدای واحد برسند و یک نفر را به عنوان نماینده این جریان به مردم معرفی کنند.”
عضو فراکسیون دوم خرداد در مجلس ششم در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا احتمال دارد اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری از کاندیداتوری هاشمی رفسنجانی حمایت کنند؟ گفت: “با توجه به اینکه گروههایی از اصلاحطلبان اعلام کردهاند که از هاشمی حمایت میکند، احتمال اینکه جریان اصلاحطلب در انتخابات از ایشان حمایت کنند بعید نیست.” وی تصریح کرد: “البته این موضوع رابطه مستقیم با نظر مردم دارد. چرا که اگر مردم تمایل به آقای هاشمی داشته باشند، احتمال اینکه اصلاحطلبان نیز از ایشان حمایت کنند، زیاد است.”
جریانهای سیاسی بر تصمیم هاشمی تاثیرگذار نیستند
عضو شورای مرکزی حزب تمدن اسلامی با بیان اینکه برای اعلام تصمیم قطعی از سوی هاشمی رفسنجانی زود هنگام است، گفت: “جریانهای سیاسی اصولگرا و اصلاحطلب خیلی در تصمیمگیری ایشان تاثیرگذار نیستند.” محمد متولیان در گفتگو با خبرگزاری فارس در خصوص حضور هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: “یکی از شرایط حضور آقای هاشمی رفسنجانی در انتخابات درخواست نخبگان از وی است و به نظر ما اکثریت نخبگان در این جریانات سیاسی جمع نشدهاند و هنگامیکه که جریانهای مذکور صبحت میکنند، به معنای آن نیست که تمام نخبگان میان آنها حضور دارند.” وی با اشاره به اینکه بحث مشارکت حداکثری مردم از بحثهای اساسی است، افزود: “فکر میکنیم که وجود رقبای انتخاباتی موجب میشود که مردم خود را اثرگذار ببینند و هنگامیکه تعداد قابل توجهی از کاندیداها در صحنه حضور داشته باشند هر یک از اقشار جامعه نیز نمودهای مورد نظر خود را در این کاندیداها میبینند و اکثریت بیشتری از دارندگان حق رای میتوانند شرکت کنند. “
عضو شورای مرکزی حزب تمدن اسلامی افزود: “جریان سیاسی بهتر است تلاش خود را متمرکز بر افرادی کنند که مایل به حضور آن در انتخابات هستند و برنامههای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مربوط به آنها را مطرح کنند.” متولیان با بیان اینکه هنوز هم برخی از جریانها عبرت نگرفته اند و هنوز دیدگاه پدرسالارانه دارند، گفت: ”سیاست تخریبی و تعرض به دیگران مغایر با اصول مردمسالاری است و اگر این کار را انجام دهند چهره مطلوبی از خود به مردم نشان نخواهند داد.” وی افزود: “ما انتظار داریم که شورای نگهبان نیز سعه صدر به خرج دهد و تدبیر ویژهای اتخاذ کند و کسانی را که اکنون مطرح شدند، مورد تایید قرار دهد و باعث نشود که گروههایی که فاقد پایگاه مردمی هستند بهانهای از رد صلاحیتها به دست آورند و بخواهند جو و صحنه انتخابات را غبار آلود کنند و خود این باعث از دست رفتن انگیزه مردم میشود.”
اجازه تخریب هاشمی را به هیچکس نمی دهیم
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی گفت: “اصولگرایان با عنایت به جایگاه آیت الله هاشمی رفسنجانی در انقلاب اسلامی، اجازه تخریب این شخصیت فرزانه را به هیچ کس نخواهند داد.” علی بنایی این سخنان را در نطق پیش از دستور جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی بیان کرد و گفت: “اکنون که پس از 25 سال نسیم اصولگرایی موج امید را در دلها زنده ساخته، این سئوال مطرح است که تفاوت عصر اصولگرایی با دیگر دوره های تاریخ انقلاب اسلامی چیست؟” وی خاطرنشان کرد: “مهمترین ضرورت امروز مجلس هفتم و جریان اصولگرا تبیین و تفسیر مقوله اصولگرایی و سپس حفظ و ارتقای این سرمایه و اعتماد اجتماعی است.” وی تاکید کرد برای مصون ماندن پایگاه اصولگرایان از آفت انحراف و مصادره نامحرمان، باید به عنوان واجب فوری، ضوابط و شرایط اصولگرایی تدوین شود تا به سرنوشت سایر جریانات سیاسی کشور دچار نشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: “برای فراهم کردن زمینه حضور گسترده مردم، اصولگرایان علاوه بر حفظ وحدت، با همه مکتبها و سلیقه ها درباره نامزد منتخب اجماع خواهند کرد. اصولگرایان برای معرفی و تبلیغ شخصیت موردنظر فقط از روشهای ایجابی بهره جسته و از برخوردهای سلبی و منفی و از فضاسازیهای کاذب و توسل به شیوه های غیرمشروع و غیرمنطقی اجتناب خواهند کرد.” وی همچنین گفت: “اصولگرایان با عنایت به جایگاه آیت الله هاشمی رفسنجانی در انقلاب اسلامی وی را برای همیشه گرامی داشته و اجازه تخریب و یا مصادره این شخصیت فرزانه را به هیچ کس نخواهند داد و با سعه صدر و حسن تدبیر از ریزش نیروهای اصیل انقلاب اسلامی جلوگیری خواهند کرد.”
خاتمی: آقای هاشمی هیچ گاه از من حمایت نکرد
رئیس جمهور دیروز پس از ارائه لایحه بودجه به مجلس در گفتگو با خبرنگاران، حضور افراد را با سلیقه های مختلف در انتخابات ریاست جمهوری بسیار بااهمیت دانست. آقای خاتمی در بخشی از این مصاحبه در پاسخ به سئوالی درباره حمایت آقای هاشمی از وی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1376 گفت: “رئیس جمهور به عنوان رئیس جمهور، حق حمایت از هیچ کس را ندارد.” وی وظیفه رئیس جمهور را برگزاری انتخابات سالم و آزاد ذکر کرد و افزود: “آقای هاشمی رفسنجانی با همه لطف و محبتی که دارد، در سال 1376 هیچ گاه بنده را به عنوان رئیس جمهور مورد تایید و پشتیبانی قرار نداد.” رئیس جمهور از اینکه در زمان ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی، انتخاباتی خوب و سالم برگزار شد تشکر کرد و گفت: “وظیفه من هم برگزار کردن انتخاباتی سالم و خوب است.”
وی افزود: “امیدوارم این بار به جای محور قرار دادن تخریب یا غلو کردن درباره اشخاص، برنامه هایی ارائه شود.”
آقای خاتمی گفت: “بنده نیز دو بار برنامه هایم را ارائه کردم و مردم به آنها رای دادند، اگرچه در حال حاضر قدری در این زمینه دلسردی ایجاد شده است.” وی افزود: “من بر همان معیارها و نیز بر حضور هرچه بیشتر افراد در انتخابات و برگزاری انتخاباتی سالم و آزاد تاکید می کنم.” رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می شود اگر آقای هاشمی رفسنجانی در صحنه انتخابات ریاست جمهوری حضور یابد، دوم خرداد دیگری شکل خواهد گرفت، گفت: “من دلیل ها را خیلی نمی فهمم.” آقای خاتمی گفت: “آنچه مهم است تعدد نامزدها نیست بلکه مهم تعدد فکرها و اندیشه ها و نیز تضمین برای اجرای آنهاست.”
برگزاری گردهمایی دبیران مجمع روحانیون مبارز سراسر کشور
نشست دبیران مجمع روحانیون مبارز سراسر کشور پیرامون انتخابات ریاست جمهوری، در دفتر مجمع روحانیون مبارز در مشهد برگزار شد. رئیس مجمع روحانیون مبارز استان قم در این نشست مشارکت گسترده مردم را در انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری مهم توصیف کرد. حجت الاسلام سید علی میرهادی گفت: “حضور فعال مردم در این انتخابات می تواند فشارهای بین المللی علیه کشورمان را کاهش دهد.” وی افزود: “بنابر این باید مسئولان کشور زمینه مشارکت بیش از پیش مردم را در این انتخابات فراهم کنند.” به گفته وی حضور گسترده مردم در انتخابات زمانی محقق می شود که محدودیتها برای انتخاب مردم کم شود. وی بروز هرگونه مانع و مشکل فراروی حضور تفکرات مختلف در جریان انتخابات را موجب کاهش مشارکت مردمی در این عرصه دانست.
حمایت مردم از اصلاحات کم شده ولی هنوز مثبت است
محمد سلامتی دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب بار دیگر تاکید کرد که مصطفی معین نامزد قطعی این سازمان در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است. وی درگفتگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی همچنین این مطلب را که سازمان مجاهدین انقلاب قصد دارد در دقیقه 90 مصطفی محقق داماد را به عنوان نامزد خود در انتخابات معرفی کند، تکذیب کرد. وی گفت که بنابر اجماع و تصمیم گیری قطعی شورای مرکزی این سازمان، معین نامزد اصلی است و تاکنون در این شورا درباره محقق داماد بحث نشده است.
وی حضور دو کاندیدا در جبهه اصلاحات را مانعی برای نیل به اجماع نظر در میان جریانات سیاسی این جبهه ندانست و اظهار داشت: “در شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب درباره راه های مختلف نیل به اجماع نظر بحث و بررسی شده است و در این باره شورا به جمع بندی خواهد رسید.” سلامتی گفت: “همه گروه های عضو جبهه اصلاحات می توانند کاندیدای خاص خود را داشته باشند.” وی در مورد تحقق مشارکت حداکثری مردم به نفع جبهه اصلاحات گفت: “ذهنیت مردم به جبهه اصلاحات اگر چه کم شده ولی هنوز مثبت است و این با بیلانی که جبهه از خود ارائه خواهد داد و بررسی نقطه ضعف های جناح مقابل تقویت خواهد شد.”
هادی خامنه ای: اجماع اصلاح طلبان ضروری است
دبیرکل مجمع خط امام گفت: “برای اجماع اصلاح طلبان در انتخابات، فرصت زیادی باقی است.” حجت الاسلام هادی خامنه ای به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: “اختلاف چندانی برای اجماع در انتخابات در بین اصلاح طلبان نیست، البته ممکن است اجماعی که تمام گروههای هجده گانه دوم خرداد در آن حضور داشته باشند به وجود نیاید، ولی اجماع اکثریت اصلاح طلبان را خواهیم داشت.” وی گفت: “اجماع اصلاح طلبان ضروری ونظر ما این است که باید به این سمت حرکت کنیم و در این زمینه نیز مجمع روحانیون مبارز مکاتباتی را باگروههای اصلاح طلب داشته است.”
وی گفت: “به نظر ما اصلاح طلبان در بین مردم مقبولیت داشته و شانس زیادی برای پیروز شدن در این انتخابات دارند.” وی گفت: “هم اینک حدود پنج تشکل گروههای دوم خرداد با مجمع روحانیون مبارز بر سر نامزدی کروبی به اجماع نظر رسیده اند.” وی درمورد تاثیر حضور آقای هاشمی رفسنجانی بر اجماع اصلاح طلبان هم گفت: “در شرایط فعلی هنوز آمدن هاشمی مشخص نشده، اگر هم ایشان بیاید در اجماع اصلاح طلبان بر روی نامزدی کروبی تاثیر نخواهد داشت.”
زواره ای: عدم حاکمیت قانون یکی از مشکلات کشور است
ایسنا: سیدرضا زواره ای گفت: “این همه رسانه ها درباره انتخابات سر و صدا می کنن، اما در توده مردم شور و حرارتی وجود ندارد، دلیل آن هم این است که وعده هایی که در طولانی مدت به آن ها داده شده عملی نشده است.” این عضو سابق شورای نگهبان عدم حاکمیت قانون را یکی از مشکلات کشور دانست و گفت: “رییس جمهور و سایر مسئولان کشور باید قانونمند و قانون مدار بوده و به حاکمیت قانون معتقد و عامل آن باشند. مسئولیت ها و اختیارات در حاکمیت بر اساس قانون تعیین می شود و افراد باید بر آن اساس عمل کنند. رییس جمهور باید توانایی اجرای اصول برجای مانده قانون اساسی را داشته باشد. رییس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است، اجرای قانون هم نیازمند ابزار و لوازم است، ابزار و لوازم اولین ضمانت اجراست.“
معین پیشنهاد گروه های حامی را برای معرفی معاون اولش دریافت کرد
مصطفی معین، کاندیدای مورد حمایت جبهه مشارکت ایران اسلامی، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و انجمن اسلامی جامعه پزشکی، طی هفته های گذشته پیشنهادهای گروههای حامی اش را برای انتخاب معاون اول خود دریافت کرده است. به گزارش ایسنا، وی در حال حاضر در حال بررسی و رایزنی با چهره ها و شخصیت های مشابه و همکار خود در مورد تعیین و اعلام معاون اولش است و طی چند روز آینده، وی را معرفی می کند.
بر اساس این اطلاع، پیشنهادهای ارائه شده به معین عبارتند از: محمدرضا خاتمی (دبیرکل جبهه مشارکت)، صفدر حسینی (عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت)، محسن صفایی فراهانی و ستاری فر (رئیس سابق سازمان مدیریت و برنامه ریزی) و بهزاد نبوی (عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی). این در حالی است که برخی از رسانه ها نام محسن میردامادی را نیز در زمره افراد پیشنهادشده به معین اعلام کرده بودند، ولی اطلاعات موجود، حضور میردامادی را در فهرست پیشنهادشده به معین تأیید نمی کند.
تابع محض شورای هماهنگی نخواهیم بود
دبیر کمیته سیاسی جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی گفت: “با گروه های اصول گرا و شورای هماهنگی نیروهای انقلاب اسلامی همکاری خواهیم کرد، اما تابع محض تصمیمات آنها نخواهیم بود، زیرا جمعیت وفاداران یک حزب مستقل است و برای خود حق قائل می باشد.” به گزارش ایلنا، محمد عظیمی، با بیان این مطلب که من از اصل میثاق نامه گروه های اصول گرا اطلاعی ندارم، تصریح کرد: “به احتمال زیاد با کاندیداها درخصوص این که تابع نظر شورا باشند، صحبت شده است تا آنها به نفع کاندیدای واحد اصول گرایان کنار رفته و از او حمایت کنند اما این مساله الزام آوری نیست.”
کمیسیون زنان جبهه مشارکت با معین دیدار می کند
به گزارش ایسنا، اعضای کمیسیون زنان جبهه مشارکت ایران اسلامی، به منظور ارایه اهم مطالبات زنان در عرصه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و بیان انتظارات خود مبنی بر حضور زنان در چندین معاونت، وزارتخانه و سطوح عالی دیپلماسی در دولت آینده، با مصطفی معین کاندیدای این حزب در انتخابات ریاست جمهوری دیدار می کنند.
گروه های دوم خرداد با رایزنی به وحدت نظر برسند
مجید انصاری، عضو مجمع روحانیون مبارز با ابراز امیدواری رسیدن جبهه اصلاحات به کاندیدای واحد در انتخابات ریاست جمهوری، در پاسخ به پرسشی اظهارنظر کروبی مبنی بر اینکه به نفع هیچ کاندیدایی کنار نمی رود را به معنای بسته شدن راه مذاکره ندانست. به گزارش ایسنا، وی با تاکید بر اینکه “داشتن کاندیدا برای احزاب و گروه های مختلف یک حق طبیعی است”، اظهارداشت: “توصیه مؤکدم به همه گروه های دوم خردادی این است که سعی کنند با رایزنی به وحدت نظر برسند.”
مهرعلیزاده: به نفع هیچ کس کنار نمی روم
نامزد اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری گفت: “اگر گروه های دوم خردادی برای معرفی یک کاندیدا به اجماع نرسند، به نفع هیچ کاندیدایی کنار نخواهم رفت.” به گزارش خبرگزاری فارس، محسن مهرعلیزاده با بیان این مطلب اظهار داشت: “امیدوارم که گروه های اصلاح طلب برای معرفی کاندیدای واحد برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری به اجماع نظر برسند و کاندیدای مشترک خود را معرفی نمایند.” وی در مورد ستاد انتخاباتی خود گفت: “ستاد انتخاباتی بنده با مسئولیت آقای کربلایی اواخر این هفته رسما راه اندازی می شود.”
برخی از کاندیداتوری کروبی نگران شده اند
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز با تایید وجود فشارهای برخی احزاب سیاسی برای منصرف کردن کروبی از کاندیداتوری گفت: “از سوی برخی تلاشهای مذبوحانه ای در این زمینه صورت می گیرد.” به گزارش فارس، محمدباقر ذاکری افزود: “تلاشهایی همواره بوده و هست، جوسازیهای کاذب، تهمتها و نسبتهای ناروادادن به صورت گسترده بود، ولی با اعلام قاطع کروبی به نظر من حجم آن کاهش یافته است.” وی افزود: “آقای کروبی وقتی به صورت پخته ای تصمیم گرفته اند از تصمیمشان برنمی گردند و آن را اعلام نیز کرده اند و در حال حاضر ایشان حرف قاطع خود را زده اند و امکان ندارد که عقب نشینی کنند.”
مجید انصاری: جبهه اصلاحات راه مذاکره را نبسته است
مجید انصاری عضو مجمع روحانیون مبارز با ابراز امیدواری نسبت به رسیدن جبهه اصلاحات به کاندیدای واحد در انتخابات ریاست جمهوری گفت: “گروههای دوم خرداد بعضاً کاندیداهایی را معرفی کرده اند اما هیچ کدام راه مذاکره را نبسته اند.” به گزارش ایسنا معاون حقوقی و پارلمانی رئیس جمهور در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی اظهارنظر کروبی مبنی بر اینکه به نفع هیچ کاندیدایی کنار نمی رود را به معنای بسته شدن راه مذاکره ندانست. وی با تأکید بر اینکه “داشتن کاندیدا برای احزاب و گروه های مختلف یک حق طبیعی است”، اظهار داشت: “همان طور که الآن در جریان مقابل ما هم کاندیداهای متعدد مطرح هستند، طبیعی است که مصلحت جمع و کشور و انتخابات در این است که در جبهه اصلاحات وحدت نظر حاصل شود و بر روی یک نفر تفاهم کنند، همه امیدواریم.“
این عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز گفت: “حتماً همه گروه ها باید ضمن پیدا کردن راهکارهای تفاهم، به ارزیابی موقعیت کاندیدای خود هم بپردازند و بر اساس محاسبات درست وارد صحنه شوند.” انصاری با تأکید بر تفاوت هر انتخاباتی نسبت به انتخابات قبل، گفت: “از ویژگی های این دور انتخابات، تکثر کاندیداها، نامشخص بودن زمینه رأی قطعی هر یک از کاندیدهاست و تا این لحظه هیچ کاندیدایی قطعی، مشخص و نهایی نشده است.” انصاری درباره احتمال کاندیداتوری هاشمی تصریح کرد: “هنوز که شخص آقای هاشمی اظهار آمادگی قطعی یا اعلام حضور در صحنه نکرده اند، به هر حال ایشان از شخصیت ها و چهره های برجسته و ذخیره انقلاب هستند و همان طور که همه کاندیداها گفتند حضور ایشان در صحنه انتخابات می تواند مغتنم باشد و بر شور انتخابات بیفزاید، اگر آقای هاشمی به این جمع بندی برسند و وارد شوند اقدام مثبتی از لحاظ پرشور بودن انتخابات و کمک به مشارکت گسترده مردم خواهد بود. ما نباید دنبال انتخابات محدود، کم رمق یا بی رقابت باشیم.“
مردم دیگر چشم بسته از روحانیت تبعیت نمی کنند
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تاکید کرد: “دیگر زمان آن گذشته است که روحانیت یک نفر را به مردم معرفی و آنها نیز در انتخابات به همان یک نفر رای دهند.” به گزارش خبرگزاری فارس، عمید زنجانی با اشاره به وظایف روحانیت در این عرصه اظهار داشت:” در اوایل انقلاب روحانیت مبارز تحلیلهایی را به مردم ارائه کرده و مردم نیز چشم بسته آن را قبول میکرد و نیازی هم به توضیح بیشتر نمیدیدند.” وی تصریح کرد: “ولی امروز وضعیت تفاوت کرده است و الان مردم به دامن چپ و راست رفتهاند، لذا اگر میخواهیم حرفی را به مردم بگوییم، باید برای آنها استدلال کرد و دلیل مناسب آورد.”
وی خاطرنشان کرد: “زمانی بود که روحانیت به مردم میگفت در انتخابات به چه کسی رای دهند، ولی امروز دیگر نمیتوان یک نفر را به مردم معرفی کرد و از آنها خواست که به این فرد رای دهند.” زنجانی در ادامه به بیان تحلیلهای مختلف در خصوص چگونگی اجرای انتخابات اشاره کرد و گفت: “سه تحلیل در کشور و در این زمینه وجود دارد که اولین آن عبارت از این است که نظام باید یک دست باشد. افرادی که به این تحلیل معتقد هستند، میگویند یک مجموعه برای رسیدن به هدفش باید هماهنگ باشد.” وی ادامه داد: “تحلیل دیگر این است که نظام باید به مخالفانش پناه دهد. افرادی نیز که به این تحلیل اعتقاد دارند، میگویند ما در نظام مخالف داریم و این مخالفان پناه میخواهند، امید میخواهند. همه مخالفین که الزاما کافر و ملحد نیستند و نظام باید برای این مخالفان تکیه گاهی ایجاد کند، تا به آینده امیدوار باشند. این تحلیل ما را به سمت دوم خرداد برد.”
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز خاطر نشان کرد: “تحلیل سوم نیز این است که هر چه مردم در انتخابات به آن رای دادند، نظام باید آن را قبول کند.” زنجانی در ادامه با مطرح کردن این سوال که اگر پشت رای مردم شعور نباشد و آنها با احساسات در انتخابات شرکت کنند، چه اتفاقی میافتد؟ گفت: “امام میفرمود، اصل رای مردم است. چرا که ایشان اول مردم را ساخته بودند و بعد این فرمایش را مطرح فرمودند. لذا زمانی که ما نتوانستیم مردم را خدایی کرده و رای آنها خدایی نیست، دیگر نمیتوانیم بگوییم که اصل، رای مردم است.” وی در ادامه تاکید کرد: “در چنین شرایطی وظیفه روحانیت ارائه تحلیل به مردم است. روحانیت در آستانه انتخابات به جای اینکه یک فرد و یا یک گروه را به مردم معرفی کند، باید آخرین اطلاعات را در خصوص کشور به مردم ارائه و بهترین تحلیلها را به آنها بدهد.”
زنجانی تاکید کرد: “در چنین شرایطی قطعا مردم با آگاهی کامل در انتخابات شرکت کرده و بهترین انتخاب را انجام خواهند داد.” وی تصریح کرد: “وقتی برای فلسفه سیاسی غرب 500 کتاب در کشور منتشر میشود، ولی برای فلسفه سیاسی اسلام دو کتاب هم نداریم، چگونه میتوانیم از دانشجو توقع داشته باشیم که تمامی این پانصد کتاب را کنار بگذارد و به دنبال چیزی برود که هیچ تحلیلی در آن وجود ندارد؟” وی تاکید کرد: “مخالف را، منطق سر جایش مینشاند و اگر نتوانیم این کار را بکنیم، قطعا مخاطبین مخالف خود را افزایش دادهایم.” این تحلیلگر مسائل سیاسی در پایان اظهار داشت: “روحانیت بدون تحلیل نمیتواند خود را در مقابل سیل غرب و شرق حفظ کند. لذا ما باید آگاهیهای خود را افزایش دهیم.”
مساجد کشور نباید عرصه تاخت و تاز احزاب شوند
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد تاکید کرد: “مساجد کشور در آستانه انتخابات نباید عرصه تاخت و تاز احزاب شوند.” به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس حسین ابراهیمی که در سومین نشست تخصصی علمای شوراهای مساجد سخن میگفت، با اشاره به نزدیکی نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: “در این عرصه تنها وظیفه ما به عنوان مسئولان مساجد این است که در اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر مشارکت حداکثری مردم در انتخابات تلاش کنیم. لذا مسجدیها باید برای بسیج مردم جهت حضور در این مهم تلاش کنند.”
وی تاکید کرد: “مسئولان مساجد باید آگاه باشند که این جایگاه مقدس نباید عرصه تاخت و تاز احزاب شود و ائمه جماعت نیز نباید به گونهای رفتار کنند که شائبه حزبی و جناحی بودن در مورد آنها مطرح شود.” ابراهیمی در بخش دیگری از سخنان خود به حوادث دلخراش جنوب شرق آسیا اشاره کرد و گفت: “این فاجعه عظیم، هشدار دیگری از سوی خداوند به مردم بود که میخواست به ما بفهماند که اگر به وظایفمان عمل نکنیم، دچار عذاب علیم خواهیم شد.”