همزمان با اعلام حمایت جبهه پیروان امام و رهبری از احمدینژاد، سایت وابسته به احمد توکلی (الف) سخنرانی رئیس دولت نهم در اسلامشهر را به باد انتقاد گرفت و او را متهم کرد که مجموعهای از آمارهای دروغین را به مردم ارائه می دهد. همچنین یک نماینده دیگر جناح راست خواستار حضور نامزدی غیر از احمدینژاد در انتخابات شد و به اصولگرایان هشدار داد: “کسی باید بیاید که در آماری که به «آقا» میدهد، صداقت و اصول درست را رعایت کند.“
حبیبالله عسگراولادی دیروز به عنوان دبیرکل جبهه پیروان امام و رهبری در یک نشست مطبوعاتی حاضر شد تا تصمیم این تشکل محافظهکار برای حمایت از احمدینژاد را علنی کند. عسگراولادی اگرچه خبرهای قبلی در خصوص جلسات انتقادی سران این تشکل با احمدینژاد را تایید کرد، اما علت اعلام حمایت از احمدینژاد را نزدیک بودن او به “ویژگیهای مورد نظر مقام معظم رهبری” دانست.
از سوی دیگر علی مطهری، نماینده اصولگرای تهران در گفتوگو با “پارلمان نیوز” فاش کرد که بخش قابل توجهی از اصولگرایان به این خاطر حامی احمدینژاد شدهاند که: “تصور میکنند نظر رهبری بر روی احمدینژاد است و به جای آنکه به دنبال انتخاب اصلح باشند، به دنبال کشف نظر رهبری هستند و این عمل خود را نتیجه ولایتپذیری میدانند.“
بسیاری از مطبوعات و سایتها در گزارشهای امروز خود اشاره کرده بودند که در پایان هفته گذشته، موضع رسمی احزاب و گروههای اصولگرا یکباره تغییر کرده و سران آنها که پیش از این با احمدینژاد میانه خوبی نداشتند، اکنون “توجیه” شدهاند که باید از احمدینژاد حمایت کنند؛ هرچند در واقع راضی به این کار نیستند و به تعبیر یک روزنامه اصلاحطلب ”حمایتشان از ته دل نیست”.
حسن بیادی، عضو اصولگرای شورای شهر تهران نیز دیروز در مصاحبهای به وجود اختلاف بین بدنه و سران جبهه پیروان اشاره کرد و گفت: “اصولگرایی به اسم نیست. این نظرات (حمایت از احمدینژاد) متفرقه است و نمیتواند بیانگر نظر قاطبه اصولگرایان باشد. به اعتقاد من در چنین نتایجی نظرات افراد شاخص بیشتر از نظرات جمع اعمال می شود.“
بیادی که سخنگوی آبادگران جوان است، در گفتوگو با “جمهوریت” با تاکید بر اینکه “نظر یک گروه نمیتواند آرای همه اصولگرایان را بیان کند”، تصریح کرد: “معلوم نیست همه اعضای این جبهه به حمایت از نامزدی احمدی نژاد رای داده باشند و اصولا ممکن است برخی نظرات متفاوتی داشتهاند، ولی در نهایت این رای اعلام شده است.“
با این حال دو نماینده این جناح در مجلس، در اولین روز علنی شدن حمایت اصولگرایان از احمدینژاد، واکنشهای شدیدتری را علیه این تصمیم از خود نشان دادند. توکلی، نماینده تهران، ضمن اعلام عدم حمایت خود از احمدینژاد، همه اطلاعات و آمارهای سخنرانی اخیر او را تکذیب کرد و قاضیپور، نماینده ارومیه، نیز رئیس جمهور اصولگرا را متهم کرد که حتی به رهبر نظام نیز آمار و اطلاعات غلط میدهد.
آمارهای دروغ
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس دیروز برخلاف اکثر محافظهکاران که به سمت احمدینژاد چرخیدند، در جهت مخالف حرکت کرد و با آنکه سایت “الف” منتسب به او در یکی دو هفته اخیر حجم انتقادات خود از دولت نهم را به طرز محسوسی کاهش داده، اعلام کرد که احمدینژاد و موسوی هر یک از نظر وی اشکالاتی دارند و او نمیتواند آنها را به عنوان نامزد انتخاباتی مورد حمایت خود بپذیرد.
احمد توکلی که مسئولان ستادهای انتخاباتی خود را از سراسر کشور فراخوانده بود تا درباره انتخابات آینده با آنها تبادل نظر کند، ضمن آنکه حمایت از موسوی را به خاطر گرایش دولتسالارانه او در زمان نخستوزیری و حمایت اصلاحطلبان از وی منتفی میدانست، احمدینژاد را نیز به قانونشکنی متهم و تصریح کرد که: “با توجه به جمیع جهات، تا امروز کاندیدایی ندارم.“
وی در عین حال با انتشار مطلبی یکسره انتقادی در سایت خبری وابسته به خود، نشان داد که بنا ندارد در قبال تبلیغات احمدینژاد سکوت کند. در این نوشته تحلیلی، از وعدههای اغواگرانه احمدینژاد در سخنرانیاش در جمع مردم اسلامشهر به شدت انتقاد و تاکید شده که ادعاهای احمدینژاد “آشکارا با واقعیت مغایرت داشت”.
یادداشت سایت الف با اشاره به وعده احمدینژاد برای پرداخت ماهانه 300 هزار تومان به هر خانواده، تصریح کرده که در لایحه هدفمند کردن یارانهها، این مبلغ برای خانوادههای نیازمند حداکثر 104 هزار تومان در نظر گرفته شده است.
نویسنده این مطلب همچنین تصریح کرده که قیمت متوسط برق، گاز، بنزین و گازوئیل مصرفی هر خانواده، به مراتب بیشتر از ماهانه 100 تا 130هزار تومانی میشود که احمدینژاد ادعا کرده است.
وی همچنین فاش کرده که آنها در پاسخ به سؤالات نمایندگان درباره جزئیات لایحه مذکور، “یا اظهار بیاطلاعی میکردند یا اطلاعات متناقض ارایه میدادند و یا برای ارایه اطلاعات وقت بیشتری میخواستند”.
وی سمت و سوی انتقادات را به طرف شخص احمدینژاد نیز نشانه رفته و نوشته است: “رییسجمهور محترم از مجلس توقع داشتند لایحه هدفمند کردن یارانهها با آثاری عظیم – و به قولی فاجعهبار – را بدون مطالعه در مدارک و آثارش تصویب کند، اما نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه 88 به احکام لایحه هدفمندکردن یارانه ها و حتی به نسخه تعدیل شده آن در کمیسیون تلفیق رای ندادند و عملا با خواسته دولت برای جهشهای بیسابقه و ناگهانی در نرخ انرژی مخالفت کردند.“
در یادداشت سایت توکلی با انتقاد تند از احمدینژاد، تصریح شده که: “اینکه آقای احمدینژاد ازمجلس درخواست اختیاراتی فوقالعاده یا تصویب یک لایحه خاص را داشته باشند، حق طبیعی رییسجمهور است. اما ارائه ارقام نادرست و عدول صریح از واقعیت در یک سخنرانی عمومی، زیبنده رییسجمهوری اسلامی ایران نیست.“
کدام اجماع؟
نماینده ارومیه اما در روز اجماع انتخاباتی اصولگرایان، لحنی گزندهتر را علیه احمدینژاد به کار گرفت و ضمن زیر سؤال بردن اجماع در جناح اصولگرا برای حمایت از محمود احمدینژاد، رئیسجمهور اصولگرا را متهم کرد که حتی در ارائه آمار و اطلاعات به رهبر هم صداقت ندارد و به آقای خامنهای هم گزارشهای نادرست میدهد.
نادر قاضیپور به “پارلمان نیوز” گفت: “فردی باید رئیسجمهور ایران شود که جایگاه و شان رهبری را حفظ کند و در آماری که به آقا میدهد، صداقت و اصول درست را رعایت کند.“
این نماینده اصولگرا با اشاره به آماری که محمود احمدینژاد در مورد عملکرد دولت در هفته دولت به رهبر نظام ارائه کرد، تصریح کرد که: “این آمار مورد تائید نبود.“
قاضیپور که از حامیان حضور قالیباف در انتخابات است، خاطرنشان کرد: “آقای قالیباف از همه نیروها استفاده میکند. باید توجه داشت که مملکت را یک گروه نمیتواند اداره کند، بلکه همه سلایق باید حضور داشته باشند. مملکت ما باید جهشی در توسعه اقتصادی داشته باشد، اما با این اوضاع راه دشوار است.“
وی همچنین با اشاره به حملات رئیس دولت نهم به مراجع و علما، گفت: “در این دولت به بزرگان و مراجع جفا شد و آن بزرگواران ناراضی بودند. یکی از ستونهای انقلاب آقای هاشمی هستند که نمیتوان ایشان را حذف کرد اما دولت نهم برخورد مناسبی با بزرگان نظام نداشته است.“