براساس خبری که به روزنامه های تهران درز کرده است یک هفته برای برکناری حمید بقائی از سمت هایش در مقام معاونت اجرائی رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری مهلت داده شد. به این ترتیب بار دیگر تحرکات جناح اصولگرا و مقاومت های جناخ دولت بر سر زبان ها می افتد با همان قهرمانان قدیمی بقائی و مشائی. سئوال این است که آیا این مهلت در دیدار آخر هفته روسای سه قوه به رییس قوه اجرائی ابلاغ شده است.
فرزانه آئینی در شرق نوشته به رییس جمهور اعلام شدهاست تا اوایل هفته آینده فرصت دارد بقایی را برکنار کند تا عزل وی فاکتوری باشد برای پایان دادن به شائبات ریز و درشت برنامههای انتخاباتی نزدیکان وی و هم عاملی باشد برای رفع بسیاری از ابهامات مطرح شده در کارنامه کاری سالهای اخیر دولت. این مهلت درحالی به احمدینژاد اعلام شده است که این روزها قریب به اتفاق اصولگرایان منتقد دولت و حتی نمایندگان در اظهارنظرهایشان از حمایتهای مالی جریان انحرافی از برخی کاندیداهای مجلس در شهرستانها خبر میدهند،
هفته گذشته دو سایت اصولگرا اما مستقل از دولت، خبر از فعالیت وسیع جناح دولتی برای انتخابات آینده مجلس داده بودند نماینده تاکستان امیر طاهرخانی به تابناک گفته بود این گروه برای تمام مناطق استان برنامهریزی کرده و از روزهای آغاز سال مراسم و جلسات این جریان آغاز شده و میهمانیهایی نیز برگزار میکنند.
از طرف دیگر طائب، فرمانده قرارگاه عمار هم نسبت به فعالیتهای جریان انحرافی هشدار داد و گفت: جریان انحرافی برای به دست آوردن پستها، کرسیهای حکومتی و دولتی پولهای کلانی خرج میکند و به دنبال مشهورسازی عدهیی در این مسیر است. البته همزمان با این ابراز نگرانیها به نظر میرسد عیان شدن اختلاسهای صورت گرفته توسط برخی دولتمردان از پرونده بانک صادرات گرفته تا مناطق آزاد و حتی بعضی استانداریها نیز به محرکی برای ارایه این اولتیماتوم تبدیل شده است چراکه چندی است اصولگرایان منتقد جریان انحرافی زمزمهوار وابستگان جریان مذکور در پاستور را عامل این امور معرفی میکنند.
کارشناسان معتقدند تنها راه مقابله جدی اصولگرایان برای جلوگیری از فتح مجلس آینده به دست هواداران دولت رو کردن دست آن ها و نشان دادن فساد اقتصادی موید این امر نیز واکنش این روزهای منتقدان دولت از اعضای کمیسیون اصل نود مجلس گرفته تا مصطفی پورمحمدی، رییس سازمان بازرسی به ماجرای مذکور و اشاره آنها به نقش جریان انحرافی در این پرونده است
همزمان با افشاگری رییس سازمان بازرسی کشور، هواداران دولت هم به صدا در آمدند و از جمله حسین شریعتمداری که با بیسابقه خواندن ماجرای اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از بانک صادرات نوشت: “… این اختلاس بدون زد و بند غارتگران با برخی از مسوولان و دستاندرکاران- هرچند در سطوح مدیران میانی- صورت پذیرفته باشد و سوال این است که مدیران زد و بندکننده چه کسانی بودهاند؟!… موسس بانک «آریا» را چه کسی یا چه کسانی برای دریافت وامهای کلان و نجومی معرفی کردهاند؟ افراد معرفیکننده از چه جایگاه و مسوولیتی برخوردار بودهاند که برخی جرات مخالفت با دستور آنها را نداشتهاند؟!”
خرداد ماه گذشته احمدینژاد در واکنش به متهم شدن بقایی به اینکه پروژه 400 میلیارد تومانی احداث هتل و تالارهای بینالمللی در جزیره کیش را “با ترک تشریفات و بدون هیچ گونه ضمانت معتبر بانکی” به یک شرکت نزدیک به خود واگذار کرده است، منتقدان وی را “جاهل و عقبافتاده” خواند و گفت: “به فردی برای ساخت هتل مجوز دادهاند، که این موضوع سند جرم شده در حالی که در همه جای دنیا برای ساخت هتل و تاسیسات زیربنایی تسهیلات داده و حمایت میکنند تا گردشگری گسترش یابد، اما عدهیی عقبافتاده این را جرم تلقی میکنند که اگر جرم است، ما به آن افتخار میکنیم.” اما همزمان با این تبلیغات شخصی که به وی وام داده بودند به اتفاق دخترش از صحنه خارج شد و از کشور رفت. در حالی که مشائی و احمدی نژاد علاقه مند بودند وی را نیز مانند همسر دکتر فاطمی نگهدارند اما چندان که خانم پریوش سطوتی هم به زندان افتاد اما دیگران حاضر نشدند به چنین خطری تن دهند.
احمدینژاد همچنین تیرماه گذشته پس از بازداشت برخی دولتمردان مانند دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، روسای مناطق آزاد اروند و ارس و رییس موزه ملی دز زمانی که شایعه دستگیری مشایی و بقایی بر سر زبان ها بود هشدار داد که هرگونه دستاندازی به کابینه با واکنش او مواجه خواهد شد. این تهدید دستگیری هار ا متوقف کرد اما جریان پرونده ادامه یافت.
روزنامه های تهران پرسیده اند آیا اختلاسهای آشکار شده به تعامل پنهانی وی با نهادهای امنیتی و برکناری بقایی منجر خواهد شد؟ و آیا وی به عزل بقایی که مقدمه برخورد با اسفندیار رحیممشایی خواهد بود تن میدهد؟