لاریجانی: نشاط بی نشاط !

نویسنده

» حرف روز/ مساله هفته

نشاط هم تحمل نشد. صادق لاریجانی مانع انتشار روزنامه نشاط شد. سردبیر روزنامه‌ی “نشاط” این هفته بعد از حدود چهارماه فعالیت مستمر، با اعضای تحریریه‌ی این نشریه خداحافظی کرد.

اعضای تحریریه در حیاط روزنامه جمع شدند، عکس خداحافظی گرفتند و حرف های ماشا‌ءالله شمس‌الواعظین را در پائیز ی دیگر بخاطر سپردند:

“مسوولان روزنامه‌ی نشاط گمان می‌کردند که پرونده‌ی این روزنامه از نظر حقوقی تمام مراحل اداری خود را در دیوان عالی کشور گذرانده است و منعی برای انتشار روزنامه به‌لحاظ قانونی وجود ندارد. با اعلام رسمی شروع فعالیت به‌منظور انتشار روزنامه‌ی نشاط، دادیار دادسرای رسانه طی نامه‌ای به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دادنامه‌ای استناد کرد که قبلا به‌دلیل ورود ریاست محترم قوه‌ی قضاییه در شکل اعمال ماده‌ی 18 صادر شده بود و انتشار روزنامه‌ی نشاط را همچنان با مشکل حقوقی مواجه می‌کرد.”

هنگامی که دادگاه‌های عمومی و انقلاب، نظامی و دیوان عالی کشور آراء قطعی صادر ‌می‌کنند رئیس قوه قضاییه بنا به تشخیص خود می‌تواند این آرا را «خلاف بیّن شرع» اعلام کند و خواستار نقض آن شود.

به گفته مسئولان ،دو روزنامه هم‌مهین و نشاط در حالی که مطابق با احکام دادگاه این روزنامه‌ها می‌توانستند پس از توقیف دوباره منتشر شوند، رئیس قوه قضاییه از این ماده برای جلوگیری از انتشار آنها عمل کرده است.

ماشاءاله شمس الواعظین گفت: “با صبوری و گفت‌وگوهای فراوان با نهادهای مربوط، بویژه استعلام‌هایی که از واحدهای فرهنگی مسوول گرفته شد مانعی بر سر راه ازسرگیری فعالیت مطبوعاتی ما مشاهده نشد و تقریبا همه‌ی مسوولان از ورود یک تیم مطبوعاتی پرسابقه به فضای رسانه‌یی کشور استقبال نشان دادند و این کار را برای بالا بردن تراز روزنامه‌نگاری ایرانی مفید دانستند.

سرانجام “متأسفانه باخبر شدیم که روزنامه‌ی نشاط تا روشن شدن تکلیف پرونده‌ی قضایی‌اش غیرقابل انتشار است”. اگرچه مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بلامانع بودن انتشار این روزنامه سخن به میان آورده بودند، انتظار بدیهی گردانندگان روزنامه این بود که در فضای امید و تدبیر و وعده‌های انتخاباتی ریاست محترم جمهوری، روزنامه‌نگاران حرفه‌یی و پرسابقه‌ی کشور از حق طبیعی‌شان برای اشتغال در حرفه‌ی مورد علاقه‌ی خود بهره‌مند شوند؛ اما با کمال تأسف موضوع انتشار روزنامه فقط دو روز پس از انتشار “منشور حقوق شهروندی” توسط رییس‌جمهور که در آن بر ضرورت آزادی بیان و مطبوعات تأکید شده است در ابهام عمیقی فرو رفت.

گردانندگان این روزنامه که هر لحظه برای انتشار دکه‌یی آن آماده بودند با جمع‌بندی وضعیت به‌وجود آمده و بررسی هزینه‌های سرسام‌آور به کار رفته، به این نتیجه رسیدند که فعالیت خود را به‌طور موقت به حالت تعلیق درآورند تا وعده‌ی ‌مسوولان محترم فرهنگی و قضایی کشور، بویژه اظهار نظرهای اخیر دادستان محترم کشور و سخنگوی قوه‌ی قضاییه جامه‌ی عمل بپوشد و این گروه حرفه‌یی در قالب یک رسانه‌ی مستقل و مسوول، فعالیت خود را از سر گیرد.”