گرچه رهبر جمهوریاسلامی در هفتههای گذشته بر همدلی مسوولان و پرهیز از اختلاف تاکید کرده، اما اصولگرایان به بهانههای مختلف، و از جمله عدم تبعیت او از آیتالله خامنهای، به نقد عملکرد احمدینژاد و اطرافیانش مشغولند؛ انتقادهایی که به مقامهای رده بالای سپاه پاسداران هم رسیده و واکنش حامیان رییس دولت دهم را به دنبال داشته است. در این میان، احمد کریمی اصفهانی٬ دبیرکل جامعه اسلامی اصناف و بازار، پا را فراتر گذاشته و گفته که محمود احمدینژاد “به اصولگرایان تحمیل شده است”.
به دنبال سخنان رسول سناییراد٬ معاون سیاسی سپاه پاسداران، در انتقاد از محمود احمدینژاد، سایت شبکه ایران، وابسته به موسسه دولتی ایران، به این سخنان واکنش نشان داد. شبکه ایران از رسانههایی چون “خبرگزاری فارس، خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری دانشجو، خبرگزاری نسیم، سایت های مشرق و برهان و روزنامه جوان” به عنوان “رسانه های نظامی – امنیتی” نام برد که توسط برخی افراد تاسیس شدهاند که مایلند “ضخامت دیوار بین نظامی گری و سیاست ورزی به صفر میل کند”. این سایت از علی سعیدی، نماینده ولیفقیه در سپاه پاسداران به عنوان فردی نام برد که در قامت یک “رجل سیاسی” ظاهر میشود.
نویسنده این مطلب ادامه داد: “دخالت متعدد برخی از شخصیت های غیرمرتبط با سیاست بیش از هر چیز چهره مردمسالار و دمکراتیک جمهوری اسلامی را مخدوش می کند. میل روز افزون برخی از شخصیت های غیرسیاسی برای دست کاری در فضای سیاسی کشور، بیش از هر چیز گویای نقصی بزرگ در روندهای مدیریتی کشور است. منتقدان وضعیت فعلی، لااقل خواهان آن هستند که بدانند اصلاح این نقیصه، در اولویت چندم رئیس جمهور قرار دارد”.
این تحلیل به بهانه سخنان رسول سناییراد٬ معاون سیاسی سپاه پاسداران، منتشر شده است. سناییراد در جمع اعضای سپاه سمنان، گفته بود: “کسی که مدعی است ما به مقام معظم رهبری ارادت داریم و در فضای خودشیفتگی حاضر به نامه نوشتن برای عذرخواهی نمیشود، این تناقض را نمیتواند پاسخ دهد… عدهای دچار انحراف آشکار شدهاند و با شعار برافراشتن پرچم عدالت و مبارزه با فساد به دنبال حفظ قدرت به هر قیمتی هستند و حرکتی انتخاباتی و سیاسی را آغاز کردهاند”.
سخنان این عضو سپاه پاسداران اشاره به درگیری رخ داده میان احمدینژاد و علی لاریجانی در مجلس دارد. رهبر جمهوری اسلامی هفته گذشته در یک سخنرانی عمومی با اشاره به درگیریهای رخ داده در مجلس، به انتقاد از محمود احمدینژاد، علی لاریجانی و نمایندگان مجلس پرداخته بود. وی تاکید کرده بود که در حال حاضر تنها “نصیحت میکند”.
دور جدید اختلافها میان سران سه قوه، با استیضاح وزیر کار در مجلس به دلیل انتصاب سعید مرتضوی آغاز شد. در آن جلسه محمود احمدینژاد اقدام به انتشار فیلمی از ملاقات خصوصی فاضل لاریجانی با سعید مرتضوی کرد؛ مساله ای که با واکنش تند علی لاریجانی همراه شد و احمدینژاد نیز با قهر مجلس را ترک کرد. یک روز پس از آن سعید مرتضوی بازداشت شد، گرچه بازداشت وی بیش از ۲۴ ساعت به طول نینجامید.
آیتالله خامنهای حدود دو ماه پیش و پس از درگیری لفظی میان احمدینژاد با برادران لاریجانی، گفته بود: “از امروز تا روز انتخابات، هرکسی که بخواهد اختلاف ها را به میان مردم بکشاند و از احساسات آنها در جهت اختلافات استفاده کند، قطعاً به کشور خیانت کرده است”.
وی پیش از حضور محمود احمدینژاد در مجلس نیز، جلسهای با حضور برخی اعضای دولت، هیات رییسه و روسای کمیسیونهای مجلس برگزار کرده بود که به گفته حمید رسایی مهمترین عامل بیحاشیه بودن جلسه مذکور “تذکرات شب قبل رهبر معظم انقلاب خطاب به تیم اقتصادی مجلس، نوّاب و رئیس مجلس و همچنین تذکرات ایشان به رئیس دولت و تیم اقتصادی وی” بود.
حجم انتقادها از رفتار احمدینژاد به آنجا رسید که محمدعلی موحدی کرمانی٬ امام جمعه موقت تهران، خطاب به سران سه قوه چنین هشدار داد: “حضرت آقا فرمودند که فعلا نصیحت میکنم و من معتقدم ممکن است در مرحله بعد چیزی بیش از نصیحت باشد”.
احمد کریمی اصفهانی٬ دبیرکل جامعه اسلامی اصناف و بازار، از دیگر اصولگرایانی است که منتقد احمدینژاد است. وی در یک گفتوگو خبر از آن داده که محمود احمدینژاد “به اصولگرایان تحمیل شد”. کریمی اصفهانی البته نامی از فرد یا نهادی که احمدینژاد را به اصولگرایان تحمیل کرده است، بر زبان نیاورد. گرچه تاکنون برخی از اصولگرایان گفتهاند که آیتالله خامنهای، نسبت به محمود احمدینژاد در انتخابات ریاستجمهوری نظر مساعد داشته است.
کریمی اصفهانی همچنین گفته است: “وقتی شخصی به مراجع اهانت میکند و جایگاه آنان را نادیده میگیرد و یا زمانی که روحانیون بزرگی مثل آقایان هاشمی و ناطق را زیر سوال میبرد و یا عکس همسر یک کاندیدا را نشان میدهد و یا به قوانین قوه مقننه بیاعتناست در حالی که باید مجری این قوانین باشد، انحراف شکل میگیرد. این دولت تنها دولتی است که بیشترین تخلف را در تسلیم بودجه داشته و کار رسیدگی به آن را با مشکل مواجه کرده است و این نیز به نوعی انحراف است.
وقتی در ۲۲ بهمن که همه دنیا نظاره گر حضور مردم است رییس جمهور به شعار انحرافیون اشاره میکند و یا بحث مذاکره با آمریکا را پیش میکشد که در اختیارات رهبر و جزو سیاستهای کلان نظام است، انحراف اتفاق میافتد و اگر این روند ادامه پیدا کند در مراحل بعدی بسیار خطر ناک خواهد بود. با توجه به اینکه مقصر اصلی اتفاق یک شنبه مجلس رییس جمهور بود و همه گناهان چه از نظر شرعی و چه از نظر قانونی متوجه ایشان بود ولی در نامه ای که خطاب به رهبر نوشته شد اصلا به جایگاه تقصیر خود اشاره نکرد و تنها با ذکر اینکه من به رهبری ارادت دارم نشان داد میزان ارادتش به مشایی همچنان پابرجاست”.
در تحولی دیگر محمدحسین صفارهرندی، مشاور فرمانده سپاه پاسداران و عضو مجمع تشخیص مصلحت، گفته است که مشکلات نیروهای اصولگرا با احمدینژاد از آنجا نشات میگیرد که “احمدینژاد همه کسانی را که میتوانستند کمک کنند از اطراف خود پراکنده کرد”.