رنه ملو
روزی نیست که رییس جمهور بوش یا اطرافیانش در کاخ سفید، ایران را مورد هدف تیرهای زهرآلود خود قرار ندهند.
از نظر دولت بوش، کشور آیت الله ها مسؤول تمامی مشکلات به وجود آمده در خاورنزدیک و خاورمیانه است: عراق، لبنان، افغانستان، درگیری های فلسطین و اسراییل و غیره. درواقع می توان گفت لیست اعتراضات و شکایات علیه دولت تهران بسیار بلند است.همین نکته باعث شده تا ناظران امر از خود بپرسند: به راستی آیا وقوع جبهه سوم [جنگ علیه ایران]، بعد از افغانستان و عراق، از قبل تصمیم گیری نشده است؟
زبان استفاده شده توسط واشنگتن به هیچ وجه واضح نیست: ایران در منطقه ایجاد بی ثباتی می کند، پروژه هسته ای خود را گسترش می دهد، در تلاش است تا به قدرت خاورمیانه تبدیل شود و در نهایت برتری خود را بر دیگران تحمیل کند. در نظر کاخ سفید، اکنون باید این حکومت اسلام گرا را به هر وسیله ممکن از تکاپو انداخت.
در حال حاضر، دولت واشنگتن به مسأله دستگیری و بازداشت مسؤولین و مأمورین ایرانی در خاک عراق بسنده کرده. ولی آیا نیروهای امریکایی در یکی از همین روزها از مرز عبور نخواهند کرد؟ آیا در یکی از همین روزها نزاع و مشاجره، آن هم از نوعی که به درگیری آشکار منتهی شود، آغاز نخواهد شد؟
در ساختمان کنگره امریکا، دموکرات ها نگران شکل بد اتفاقات هستند. آنها می دانند که رییس جمهور بوش عادت دارد به تنهایی عمل کند و تازه پس از عمل، قانونگزاران را از اقدامات خود مطلع نماید. اکنون هشدار و اخطارها به سوی کاخ سفید چند برابر شده است. ازطرف دیگر، در منطقه خلیج فارس نیز نگرانی های بسیاری مشاهده می شود؛ این منطقه ای است که ایالات متحده واحدهای نظامی خود را که مجهز به موشک های پاتریوت هستند در آن مستقر نموده تا بدین طریق از متحدان خود دفاع و حمایت کند.
از دید دیگر ناظران، ایده وقوع یک جنگ جدید کاملاً منتفی است. آنها معتقدند استراتژی دولت بوش این است که از ایران به عنوان یک دام، یا به بیان بهتر یک طعمه، استفاده کند. در مدتی که تمامی توجهات به جانب ایران معطوف شده، مطمئناً وضعیت عراق به فراموشی سپرده خواهد شد و دیگر کمتر کسی است که به بحث پیرامون آن بپردازد.
با این حال، یک عامل اطمینان بخش دیگر برای کسانی که نگران هدف قرار گرفتن ایران هستند: حد محبوبیت رییس جمهور بوش تمامی رکوردها را از آخر شکسته است و افکار عمومی امریکا نیز دیگر دنباله روی او نیست.
منبع: رادیو کانادا
مترجم: علی جواهری