تروریست های مسلح سیاهپوش که این کاریکاتوریست ها را به قتل رساندند، زبان فرانسه را سلیس صحبت میکردند و هنگام تیراندازی به قربانیان، مانند جنگجویان اسلامگرای آموزش دیده عمل کردند.
تصاویر آماتوری که از صحنه گرفته شده است نشان میدهد که حداقل یکی از مهاجمان فریاد “الله اکبر” سر میدهد و پس از حمله میگوید که “انتقام حضرت محمد” گرفته شد.
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل از این رخداد به عنوان “جنایتی دهشتناک، ناحق و ظالمانه” نام برد و تاکید کرده که این حمله به مثابه “حمله به بنیانهای دموکراسی” است.
وی اظهار داشت: “این حمله با هدف تفرقه انجام شده است. ما نباید به چنین دامی بیفتیم. اکنون لحظه یکپارچگی در سراسر جهان است.“
شورای امنیت سازمان ملل متحد هم با تاکید بر لزوم ادامه مبارزه با تروریسم، حمله تروریستی در پاریس را “وحشیانه و بزدلانه” خواند.
جمهوری اسلامی، تنها کشور جهان بود که مستقیما تروریست ها را محکوم نکرد و به گفتن جملات کلی بسنده کرد: “هر گونه اقدام تروریستی علیه انسانهای بیگناه با تعالیم اسلام بیگانه است”.
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه بدون نام بردن از نشریه شارلی ابدو، انتشار کاریکاتور یاد شده را محکوم کرد: “سوءاستفاده از آزادی بیان و تندروی فکری و ترور شخصیتهای مورد احترام ادیان و ملتها و نیز توهین به ادیان الهی و ارزشها و نمادهای مورد احترام این ادیان محکوم و غیرقابل قبول است.”
استفان شاربونیه Charb ۴۷ ساله
ژان کابو Cabu ۷۶ ساله
جورج ولوینسکی Wolinski ۸۰ ساله
برنارد ورهاک Tignous ۵۷ ساله