انتقاد از گلریزان روحانی در سفر استانی

نویسنده
فیروزه متین

» بازهم مردم پشت خودرو رئیس دولت دویدند

در حالی که اولین سفر استانی حسن روحانی به خوزستان در دوهفته قبل با انتقادات وسیعی به دلیل آنچه که “تقلید از حرکت های پوپولیستی احمدی نژاد” نامیده شد و با تصاویری از دویدن مردم در پی خودروی حامل او و تعطیلی مدارس و پادگان ها همراه بود، دومین سفر استانی حسن روحانی به مقصد هرمزگان نیز بدون هیچ تفاوتی با سفر اول برگزار شد.

بر اساس این گزارش، در تصاویری که از لحظات عبور کاروان حسن روحانی منتشر شده، شهرواندان کماکان با پای پیاده و برخی نیز با شتر، تلاش می کنند تا نامه ها و عریضه و تقاضاهای شان را به دست او برسانند. حسن روحانی نیز همچون سفر اول، از سقف خودروی برای مردم دست تکان می دهد.

بر اساس این گزارش، اینبار علاوه بر دویدن مردم و استقبال برنامه ریزی شده دانش آموزان و سربازان، به نظر می رسد استانداری هرمزگان برنامه “گلریزان بر سر رئیس جمهور” را نیز به برنامه های استقبال افزوده است.

همچنین در مسیر حرکت کاروان روحانی، بیلبوردهای تملق آمیز زیادی از وی به چشم خورده که از تیغ انتقاد رسانه های مخالف دولت نیز پنهان نبوده است.

بر اساس این گزارش، سایت رجانیوز، در مطلبی به نقل از “خبرنگار افتخاری” خود درباره حضور سربازان و دانش آموزان در مراسم استقبال می نویسد: “آنچه که امروز(دیروز)، ۶ اسفند ۹۲، در مسیر حرکت کاروان ریاست جمهوری در سفر استانی به هرمزگان جلب توجه می کرد حضور خود جوش! دانش آموزان مدارس در خیابان های بندرعباس بود. از روبروی هر مدرسه ای که عبور می کردی دانش آموزانی را می دیدی که به خط شده منتظر حضور جناب آقای روحانی، در هوای نسبتا گرم بندر، ساعت ها معطل ایستاده بودند. قصد حاشیه نگاری بر این سفر را نداشتم ولی وقتی این حضور خودجوش را دیدم، به یاد بر چسب هایی افتادم که روزی همین دوستان بر سفر های استانی دولت قبل می بستند و آن را پوپولیستی و عوام فریبانه می نامیدند.استقبالی که قرار بود راس ساعت نه صبح آغاز شود، عملا با حدود یک ساعت و نیم تاخیر انجام شد و این در حالی بود که جمعیت چشم گیری هم اطراف اتوموبیل حامل رییس جمهور نبود. کارمندان ادارات نیز یکی دیگر از افراد خودجوش بودند که حتی به خود زحمت دور شدن از اداره را هم نمی دادند”.
سایت فرارو، سایتی که به سمت دولت تمایل دارد نیز از رویه تکرار شده در سفر اخیر روحانی به شکلی تلویحی انتقا کرده و با انتشار عکس هایی از “مراسم گلریزان” بر سر روحانی، حضور فرمایشی و دستوری کارمندان، دانش آموزان و سربازان را برجسته کرده است.
خبرگزاری فارس نیز در خبری با عنوان “اولین انتقاد مردم هرمزگان از روحانی” نوشت: “حسن روحانی که به منظور دومین سفر استانی دولت صبح دیروز وارد هرمزگان شد در مسیر فرودگاه تا ورزشگاه تختی مورد استقبال مردم بندرعباس قرار گرفت.اقشار مختلف مردم در مسیر استقبال از کاروان حامل رئیس‌جمهور با پلاکاردهایی ضمن خوشامدگویی به روحانی درخواست‌ها و مطالبات خود را مطرح کردند. یکی از درخواست‌های جدی مردم استان خوزستان که با در دست داشتن تابلونوشته‌هایی اظهار شد لغو مصوبه دولت گذشته مبنی بر الحاق شهرستان پارسیان به استان فارس برای اتصال این استان به دریا بود. برخی استقبال‌کنندگان در مسیر استقبال با در دست داشتن پرچم‌های ایران به رئیس‌جمهور و هیأت همراه خوشامد گفتند”.

این شرایط در حالی در دومین سفر استانی روحانی تکرار شده است که یک روز قبل از انجام سفر جاسم جادری استانندار هرزگان از شهروندان خواسته بود که در خیابان ها ازدحام کنند.

به نوشته ایرنا، او گفته بود: “از مردم می‌خواهم که در استادیوم تختی شهر بندرعباس منتظر حضور رئیس جمهور بمانند و از ازدحام در خیابان‌ها و مسیرهای دیگر بپرهیزند تا مشکل و زحمتی برایشان بوجود نیاید”.

وی همچنین از مردم خواسته بود تا از نوشتن نامه به روحانی خودداری کنند و مسائل و مشکلات را از طریق شماره ۱۱۱ بیان و پیگیری کنند.

گفتنیست، رویه مرسوم شده در سفرهای استانی که محمود احمدی نژاد پایه گذار آن بود، در اولین سفر روحانی با انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی، روزنامه نزدیک به هاشمی رفسنجانی مواجه شد و این روزنامه در فردای آن سفر در سرمقاله خود با عنوان “آقای رئیس‌جمهور بخوانند” نوشت: “دویدن مردم به دنبال خودروی حامل رئیس جمهور، دست تکان دادن‌های نمایشی رئیس‌جمهور برای مردم، جمعآوری نامه‌های انبوه و به به و چه چه‌های مکرر درباره حضور مردم در خیابان‌های مسیر و پرشکوه توصیف کردن استقبال مردمی توسط رسانه‌های طرفدار، فرازهای تکراری و ملال آور سفرهای استانی بودند که ماهیت واقعی آنها استفاده ابزاری از مردم بود. متأسفانه این روش در اولین سفر استانی رئیس‌جمهور روحانی نیز ادامه یافت و علیرغم وعده‌های داده شده، تغییر قابل توجهی مشاهده نشد”.

روزنامه آفتاب یزد نیز در همان زمان در مطلبی نوشت: “با وجود اعلام قبلی دولت مبنی بر تغییر شکل و برنامه های سفرهای استانی دکتر روحانی و حفظ کرامت مردم، متاسفانه همچنان روش دواندن مردم به دنبال ماشین رئیس جمهور وآوردن دانش آموزان به خیابان های مسیر استقبال همچون گذشته مورد استفاده قرارگرفت!”.

صادق زیبا کلام هم در همان زمان گفته بود: “این سفر بی‌شباهت به سفرهای استانی آقای احمدی‌نژاد نبود. انتظار اقشار و لایه‌های فرهیخته این بود که تا آنجایی که امکان دارد آقای روحانی از شعارزدگی و پوپولیسم دوری کند و بیشتر به بیان مسائل واقعی جامعه بپردازد. آقای روحانی باید تکلیف خود را مشخص کند که قصد دارد چگونه حکومت کند. آیا قصد دارد یک هوگو چاوز و یا احمدی‌نژاد دیگر باشد و با جمع کردن مردم در خیابان‌ها برایش هورا بکشند و یا اینکه رفتار دولت در حوزه عمومی را تغییر دهد”.