شروین امیدوار
سومین نامه انتقادی اقتصاددانان به محمود احمدی نژاد، برخلاف دو نامه قبلی که سرگشاده بودند و واکنش های شدید وی و نزدیکانش را به دنبال داشتند، به صورت محرمانه به وی ارسال می شود.
این نامه که توسط استادان اقتصاد دانشگاههای علامه طباطبایی، دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف تدوین شده، قرار است پس از نهایی شدن و پس از گرفتن تایید سایر اقتصاددانان به دولت ارسال شود.
نامه سوم اقتصاددانان: محرمانه
به دنبال ارسال دو نامه انتقادی از سوی اقتصاددانان برجسته کشور به محمود احمدی نژاد، خبرگزاری ایلنا روز یکشنبه گزارش داد که سومین نامه اقتصاددانان نیز به زودی به دست احمدی نژاد خواهد رسید.
برخلاف دو نامه قبلی ، یکی از طراحان نامه سوم اقتصاددانان به خبرگزاری ایلنا گفته است “ بنا نداریم که نامه سوم را سرگشاده منتشر کنیم زیرا تجربه دو نامه قبلی نشان داد که رسانهای کردن این نامهها از تاثیر آن میکاهد.“
هشدار در خصوص پیامدهای اجرای طرح تحول اقتصادی، محور اصلی نامه سوم اقتصاددانان را به خود اختصاص داده است. یک استاد اقتصاد با اشاره به اینکه دولت در تدارک اجرای طرح تحول اقتصادی است، به این خبرگزاری گفته: “یکی از موضوعات مورد تاکید اقتصاددانان توجه جدی به پیامدهای اجرای بخشهایی از این طرح به ویژه بخش مربوط به آزادسازی قیمتها و پرداخت نقدی یارانههاست.“
”هشدار نسبت به استفاده بیش از اندازه از ارز در بودجه”،”افزایش بی رویه پایه پولی ناشی از فروش ارز حاصل از نفت به بانک مرکزی”، و “افزایش نرخ تورم و کاهش سرمایهگذاری ثابت در بخش تولید” محورهای دیگر سومین نامه انتقادی و هشدار دهنده اقتصاددانان به محمود احمدی نژاد هستند.
نامه سوم اقتصاددانان به احمدی نژاد، واکنش زودهنگام تریبون های دولتی را در پی داشته است. خبرگزاری فارس از رسانه های حامی دولت، دوشنبه 25 شهریور سومین نامه اقتصددانان به احمدی نژاد را نامه ”اقتصاددانان دوم خردادی علیه فعالیت های اقتصادی دولت نهم قبل از انتخابات ریاست جمهوری دهم” عنوان کرده بود.
اما اکنون اقتصاددانان که در میان آنها شماری از اقتصادانان با گرایش های مختلف حضور دارند می گویند که قصد ندارند این نامه را به انتشار عمومی بگذارند و ظاهرا با ارسال محرمانه آن برای احمدی نژاد می خواهند نگرانی های تبلیغاتی دولت را در خصوص مفاد آن کاهش دهند.
اولین نامه اقتصاددانان به احمدی نژاد در نیمه تیرماه سال 85 منتشر شد که طی آن 50 استاد اقتصاد دانشگاه های ایران نسبت به افزایش بی رویه واردات، نا امنی فضای کسب و کار، سیاستهای انبساطی پولی و مالی دولت، نابسامانی در نظام بانکی و وضعیت بحرانی بازار سرمایه ابراز نگرانی کرده بودند.
نامه انتقادی دوم اقتصاددانان در تیرماه 86 منتشر شد که در آن 57 استاد اقتصاد با طرح چهار محور ”سیاستهای پولی و بانکی”،”سیاستهای تجاری دولت”،”رویکرد دولت در قبال سیاستهای اجرایی اصل 44 ”و “ سیاست مالی دولت نهم” را مورد انتقاد قرار داده بودند.
هر دو نامه قبلی، با واکنش تند دولت و رسانه های حامی آن مواجه شده بودند.