ایران، چین و روسیه اقتصاد سوریه را نگه داشته اند

نویسنده

» گزارش دیجیتال ژورنال از وضعیت بشار اسد

کن هنلی

این روزها، حکومت بشار اسد در سوریه تجارتش را با ریال ایران، روبل روسیه یا پول رایج چین، انجام می دهد. هر سه کشور به اقتصاد جنگزده حکومت سوریه کمک می کنند.

جمیل خصری، معاون وزیر اقتصاد سوریه اعلام کرد که این سه حامی بزرگ سوریه برای انجام معاملات بین المللی و اعتبار ماهانه 500 میلیون دلاری نفت، به این کشور کمک می کنند. جمیل گفت: “خیلی خوب است که روس ها، چینی ها و ایرانی ها پشتیبان ما هستند. این کشورها در زمینه های سیاسی، نظامی و اقتصادی به ما کمک می کنند.”

جمیل گفت که کمک های این سه کشور باعث شده است تا آنچه او “توطئه کشورهای خارجی برای ساقط کردن حکومت در سوریه” می نامد، با مانع مواجه شود. ایرانی ها و روس ها بطور علنی از رابطه شان با حکومت اسد حرف می زنند اما چین بی سر و صدا تر به این موضوع پرداخته است.

جمیل می گوید که سوریه برای خرید غذا و نفت و کالاهای اساسی، با ایران اعتبار نامحدود دارد. او گفت که دولت سوریه، اشتباهاتی که قبل از بحران در مورد تجارت با ارز خارجی داشت، اصلاح کرده است. وی در این مورد گفت: “حالا ما خط مستقیمی بین پوند سوریه و پول رایج این سه کشور برقرار کرده ایم و از چرخه یورو و دلار خارج شده ایم.”

حکومت اسد بعد از اینکه نیروهای مخالف حکومت، مناطق نفتی را اشغال کردند، دچار بحران شد. جمیل اذعان دارد که موقعیت پیچیده و بسیار سخت است. تولید نفت سوریه از 380 هزار بشکه در روز به 20 هزار بشکه کاهش پیدا کرده است زیرا نیروهای مخالف به چاه های نفت و میدان های گاز حمله کرده اند.

عراق نیز مقداری کمک مالی به سوریه می کند و به هواپیماهای ایرانی حامل کمک به سوریه اجازه داده است که از حریم هوایی این کشور استفاده کنند. عراق همچنین قراردادی برای دادن گازوئیل به سوریه امضا کرده است.

ارزش پوند سوریه در برابر دلار بسیار پایین آمده است. در عرض در هفته در ماه ژوئن، ارزش پوند سوریه از 170 به 205 رسید. هر نوع کالای خارجی بسیار گران شده است. جمیل، آمریکا، عربستان سعودی و انگلستان را به تلاش برای بی ارزش کردن پول رایج سوریه متهم کرده است.

غرب از طریق تحریم ها و ممنوع کردن خرید نفت از طریق بانک و کارت های اعتباری، یک جنگ اقتصادی را علیه سوریه آغاز کرده است.

این بحران اقتصادی تاثیر وحشتناکی بر زندگی مردم عادی گذاشته است. در مناطقی که به دست شورشیان افتاده است نیز وضع به همین منوال است. وضعیت بد اقتصادی بدون شک در سیل مهاجرت از سوریه نقش مهمی دارد.

دیجیتال ژورنال، 29 ژوئن