همزمان با سالگرد انتخابات سال 88 و تنها به فاصله دو روزپس از اظهارات احمد جنتی درنماز جمعه تهران مبنی بر اینکه “از الان عده ای دارند درباره تقلب در انتخابات حرف می زنند”، علی لاریجانی رئیس مجلس درباره “دخالت قدرت در انتخابات” ابراز نگرانی کرد و از گزارش هایی مبنی بر تحرکات انتخاباتی در شهر های مختلف سخن گفت.
علاوه بر لاریجانی، عبد الله کوثری، از اعضای فراکسیون حامیان دولت نیز که از مدتی ست راه سکوت در پیش گرفته، در گفت و گو باخبرآنلاین، از پخش پول بین هواداران احمدی نژاد با هدف تاثیرگذاری بر نتیجه انتخابات مجلس آینده خبر داده است.
علی لاریجانی در مصاحبه با سایت خانه ملت درباره تلاش احمدی نژاد و اطرافیانش برای تاثیر گذاری بر انتخابات چنین گفته است: “اگر نمایندگان به صاحبان قدرت متصل شوند، آن وقت مجلس دولتی میشود و دیگر استقلال نخواهد داشت و اگر وکلای مجلس به صاحبات ثروت متکی شوند به دلیل وامدار شدن استقلال خود را از دست میدهند.اما برای جلوگیری از تاثیر پذیری نمایندگان از قدرت و ثروت باید شورای نگهبان و قوه قضائیه از همین حالا خیلی دقت کنند”.
لاریجانی که به جای کلمه “دولت” از کلمه “قدرت” استفاده کرده، افزوده است: “برخی نمایندگان یکسری اقدامات را در مناطق خودشان گزارش میدهند البته اکنون نمیتوان برآن صحه گذاشت ولی به هر حال نشان دهنده تحرکاتی است که اگر محرز شود آن وقت نمایندگان مجبور به برخورد خواهند شد چون اینها نمونههایی از دخالت قدرت در امر انتخابات است. شاید لازم باشد مجلس نیز یک سازوکاری برای این امر طراحی کند تا نظر رهبری کاملا تامین و قدرت از دستاندازی به انتخابات دور شود. البته نمیگویم حرفهایی که زده میشود درست است اما برای آنکه این حادثه هیچگاه رخ ندهد باید چنین ساز و کاری را فراهم کرد”.
به نظر می رسد آنچه علی لاریجانی از آن به عنوان “گزارش های نمایندگان” درباره دخالت دولت در امر انتخابات یاد کرده، بی ارتباط با اظهارات برخی از نمایندگان در گفت و گو با خبرگزاری مهر نیست.
جعفر قادری نماینده شیراز در مجلس درباره دخالت های دولت در انتخابات پیش رو چنین گفته است: “علی رغم اظهارات رئیس جمهور مبنی بر عدم دخالت دولت در انتخابات آینده، استانداری شیراز در صدد نیرو چینی و انتخاب گزینه های نامزدی برای انتخابات آینده در سطح استان است تا از حضور مجدد مخالفانش درمجلس جلوگیری کند. بر همین اساس نمایندگانی که رابطه خوبی با استانداری دارند می توانند بیشترین بودجه را برای اتمام پروژه های عمرانی خود جذب کنند و نمایندگانی که گوش به فرمان استانداری نبوده و بعضا مخالفت هایی با برخی جهت گیری ها داشته اند از اختصاص بودجه های عمرانی به شهرستان هایشان محروم می شوند.”
وی افزوده است: “در برخی شهرستانها نمایندگان همراه با استانداری دو تا سه برابر بودجه مورد نیاز پروژه های عمرانی شان اعتبارات در یافت کردند در حالی که بودجه برخی دیگر از شهرستان ها به اعتبارات جاری استانی اختصاص یافت”.
فاضل موسوی از خوزستان نیز سخنانی مشابه نماینده شیراز را بیان کرده و گفته است: “جریانی در این استان با استفاده از امکانات دولتی و با لابی های گسترده در صدد کسب کرسی های استان خوزستان در مجلس است.استاندار رسما به مسئولان استانی دستور داده با جناح های مخالف دولت هیچگونه همکاری برای شرکت در انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی نداشته باشند. جریان هایی در سطح استان خوزستان از طرف استانداری با استفاده از امکانات دولتی درصدد ساماندهی گزینه ها و مهره های مورد نظر دولت هستند”.
این اظهارات در حالی بیان شده که آیت الله خامنه ای اخیرا در دیدار با نمایندگان مجلس گفته است: “هیچکس به هیچ نحوی در انتخابات دخالت نکند”.
حکمی که با گفته های دیروز عبد الله کوثری درمصاحبه با خبر آنلاین، مبنی بر فعالیت گسترده دولت و پخش پول بین هواداران احمدی نژاد در تعارض قرار دارد.
اوکه خود زمانی از هواداران جدی احمدی نژاد بود در باره تحرکات انتخاباتی دولت به خبر آنلاین اینچنین گفته است:“قبل از عید از همه استان ها حامیان آقای رئیس جمهور را جمع کردند و در محل سابق مجلس همایش انتخاباتی برگزار کردند و در نهایت و به هر یک از اعضای شرکت کننده هم یک کارت اعتباری 100 هزار تومانی داده شده است. خوب این مبالغ از کجا آمده است؟ بالاخره اینها برای مردم و نمایندگان سئوال است. آقای مشایی این منابع را کجا هزینه می کند؟ خوب زمانی که به اینجا می رسیم مدام شک و تردید در عملکردها پیش می آید. وقتی هم به وجود آمد خود به خود این شکها به خود نهاد ریاست جمهوری نیز زیاد می شود. موقعی که شک زیاد شد، عکس العمل نشان می دهند”.
پیش از این نیز برخی نمایندگان مجلس در صحن علنی اعلام کرده بودند که دولت با پخش پول بین مردم، 9 میلیون رای در انتخابات ریاست جمهوری دهم خریده است. افشاگری ای که از زبان میرحسین و البته با رقم 5 میلیون، “فتنه گری” و “گناه بزرگ” تلقی شد.
گفتنی است مجلسیان درباره دخالت دولت در انتخابات درحالی اعتراض دارند که احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در نماز جمعه هفته گذشته تهران درباره تقلب انتخاباتی گفته بود: “باز امروز مطالبی مبنی بر تقلب در انتخابات مجلس نهم مطرح میشود تا بتوانند با این مطالب به حضور حداکثری مردم خدشه وارد کنند. اما مردم همیشه در صحنهاند و این حضور حداکثری را در ۲۲ بهمن دیدیم”.