درخواست اروپا برای محاکمه دو روزنامه نگار کرد

نویسنده

براساس بیانیه ای که از سوی ریاست پرتقالی اتحادیه اروپا منتشر شده، این اتحادیه روز جمعه از تهران خواست تا دو روزنامه نگار کرد را که به مرگ محکوم شده اند اعدام نکند و “دادگاه عادلانه”ای برای آنها برگزار نماید.

در این بیانیه آمده است: “اتحادیه اروپا از جمهوری اسلامی ایران می خواهد تا از اعدام آقایان عدنان حسن پور و عبدالواحد بوتیمار چشم پوشی و به گونه ای رفتار کند تا این دو بتوانند طی یک دادگاه منصف مطابق با میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که ایران نیز آن را پذیرفته محاکمه شوند.”

تهران روز سه شنبه تأیید کرد که این دو روزنامه نگار کرد به اعدام محکوم شده اند.

به طور کلی، اتحادیه اروپا مراتب نگرانی عمیق خود را نسبت به “کثرت محکومیت های به مرگ و همچنین اعدام های پی در پی عموم مردم که در ماه گذشته [ژوئیه] در مناطق مختلف ایران روی داده” اعلام کرده است.

طبق شواهد و اطلاعات به دست آمده از مطبوعات و براساس گزارشی که توسط خبرگزاری فرانسه به چاپ رسیده، “از ابتدای سال حداقل 151 نفر در ایران اعدام شده اند که اکثراً با طناب دار بوده است”.

ساخت نیروگاه آبی در نیکارگوئه

یک هیأت ایرانی طی سفر خود به ماناگوا و دیدار با مقامات وزارت انرژی و معادن این کشور قصد دارند مراحل ساخت یک نیروگاه آبی را در یکی از شهرهای نیکاراگوئه مطالعه و بررسی کنند.

امیلیو راپاچیولی، وزیر نیرو و معادن نیکاراگوئه، اظهار داشت این نیروگاه بر روی رودخانه توما در شمال کشور ساخته خواهد شد و توان تولیدی 68 مگاوات را خواهد داشت.

این منبع همچنین تأکید کرد که این یکی از پروژه های دولت دانیل اورتگاست که می خواهد سیستم تولید انرژی کشور به تدریج از سوخت های فسیلی و مشتقات نفتی به سوی منابع طبیعی رود.

حمید چیت چیان، قائم مقام وزیر نیرو، در رأس این هیأت ایرانی است که قصد دارد تا تاریخ 5 اوت به منظور بازدید از محل نیروگاه و نشست با برخی دیگر از مقامات دولتی نیکاراگوئه در این کشور بماند.

هدف دولت ایران که در حدود 20 شرکت ایرانی نیز در آن سهیم اند، کشف امکان سرمایه گذاری در بخش انرژی است که به دنبال همکاری های اعلام شده رییس جمهور اورتگا با دولت تهران خواهد بود.

رییس جمهور نیکاراگوئه روز چهارشنبه در این خصوص اظهار داشت: “مسؤولین و کارشناسان ایرانی در زمان مطالعه این پروژه همچنین به مسأله تولید انرژی آبی، فسیلی و توزیع بهینه جریان برق که درواقع یکی از قابلیت ها و تجربیات مهم ایران است خواهند پرداخت.” او همچنین خاطرنشان کرد: “ما قصد داریم در تولید انرژی برق خودکفا باشیم و تنها به نفت وابسته نباشیم.”

از دیگر پروژه های مشترک درحال بررسی می توان به توسعه کشاورزی، آب آشامیدنی و پروژه های بهداشتی اشاره کرد.

منبع: افه، 4 اوت 2007

مترجم: علی جواهری