فائوستو بیلوزلاوو
یک روزنامه ایرانی مارک بنتون را صهیونیست خواند: ”در داخل شلوار های بنتون، میکروچیپس هایی طراحی شده است که با آن اطلاعات را منتقل می کنند”.
آیت الله ها یا بهتر است بگوییم قسمت تندرو حکومت ایران، به “بنتون” و سایر مارک های لباس ایتالیایی اعلام جنگ کرده اند که دیگر کم کم دارد تبدیل به موضوعی خنده دار می شود. ابتدا گفته شد که لوچانو بنتون، رئیس شرکت بنتون صهیونیست است، اما این بار اتهام خنده داری زده شده است: “پیراهن ها و شلوار های بنتون، ابزار جاسوسی هستند”. باور نمی کنید؟ اما دقیقا همین جملات در سرمقاله روزنامه ایران که وابسته به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران است، نوشته شده بود. این تکل اسلامی قسمتی از یک پرونده سازی گسترده بود که بر روی گروه تولید لباس بنتون متمرکز شده بود، تا نشان بدهد بنتون و موسسانش “در خدمت صهیونیزم بین المللی هستند”. این اتهامات واهی در حدود ده روز پایی منتشر شد و بخشی از تبلیغات رسانه ای را تشکیل می داد که هیچ دلیل واقعی برای اثبات آن وجود نداشت. در واقع، این تعرص بعد از گذشت چهار، پنج روز، از حالت جدی بیرون آمد. اما قضیه جاسوسی، داستان جذابی است که ارزش تعریف کردن را دارد.
طبق آنچه در دومین مقاله روزنامه ایران آمده است: “بسیاری از لباس های بنتون، چیپ هایی را حمل می کنند که می تواند اطلاعات را کسب و آنها را در اختیار تولید کننده قرار بدهد”، مثل برنامه “برادر بزرگ” که مسلما توسط آمریکایی های شرور طراحی شده است. در مقاله نوشته شده است: “این چیپ ها با تکنولوژی ردیابی توسط امواج رادیویی کار می کنند”. وجه کمدی-تراژیک این است که چنین سیستمی وجود دارد، اما بنتون هرگز از آن استفاده نکرده است. این سیستم برای ردیابی خودکار اشیاء، حیوانات و اشخاصی است که اطلاعاتشان روی چیپ نصب شده است. روی میکروچیپ یک کدبار نصب شده است. فدریکو سارتور، سخنگوی کارخانه تولید لباس بنتون می گوید: “در مورد لباس ها، اطلاعاتی در مورد رنگ و سایز و چیزهایی از این قبیل می توانستیم قرار بدهیم که با توجه هزینه بالای آن، بنتون از این کار صرف نظر کرد. ما فقط برای کنترل بعضی از فروشگاهها این کار را کردیم که موقع خرید، این چیپ ها از لباس جدا می شود. حتی اگر چنین نباشد و اتهامات واهی که ایرانی ها می زنند درست باشد، تنها اطلاعاتی که نصیب ما می شود، رنگ و سایز و نوع لباس و موجودی آن در انبار می شود و نه درباره شخصی که آن را پوشیده است”.
به عقیده تندروهای ایرانی، تنها گناه بنتون و سایر مارک های ایتالیایی و بین المللی این است که فرهنگ غرب را درقالب لباس و کیف و کفش در جامعه ترویج می کنند.
این تبلیغات رسانه ای از اواخر ماه گذشته و با نامه ای که پنج نفر نمایندگان مجلس در نامه ای به مجلس به این مسئله اعتراض کردند، آغاز شد. آنها خواستار “جلوگیری از نفوذ بنتون در مد و نحوه لباس پوشیدن زنان شده بودند”. به عنوان راه حل، غلامعلی حداد عادل پیشنهاد کرد که بنتون حق تبلیغ به زبانی غیر از زبان فارسی را نداشته باشد.
گروه لباس بنتون هفت شعبه در ایران دارد که چهار شعبه آن در تهران است ودر حال حاضر طبق قانون از خط فارسی برای تبلیغات استفاده می شود و در واقع بنتون هرگز با تندرو های ایرانی ارتباط رسمی نداشته است. بنتون در واقع بهانه ای برای مبارزات سیاسی آیت الله ها قرار شده است. در سال 2002، زمانی که ملک مدنی، شهردار اصلاح طلب تهران که متهم و برکنار شد، بر سر کار بود، گروه بنتون سعی کرد با آنها ارتباط برقرار کند. اما اولین مغازه بنتون “صهیونیست” در سال 2004 افتتاح شد. در آن زمان احمدی نژاد شهردار تهران بود که امروز رئیس جمهور است و جزو دار و دسته محافظه کاران تندور و خالص است. گسترش شعبات در زمان شهردار فعلی، باقر قالیباف که یک محافظه کار میانه رو است، صورت گرفت. قالیباف که سابقا رئیس پلیس تهران بود و یک تنوکرات است ویکی از رقبای مهم رئیس جمهور فعلی ایران محسوب می شود
منبع: ایل جورناله 16 اکتبر