یاسمین منطقی
هاشمی رفسنجانی، که به خرم آباد سفر کرده است، سه شنبه در واکنشی جدید به اظهارات محمود احمدی نژاد در مورد مبارزه با فساد اقتصادی گفت: ”این که برخی گروهها همواره مواردی از جمله بحث مفسدان اقتصادی را در روزنامهها در بوق و کرنا میکنند قصد جلب افکار عمومی را دارند، ولی ما به دنبال حفظ آرامش و جلوگیری از صدمه وارد شدن به انقلاب هستیم”.
رفسنجانی با اشاره به این که “در بحث اجرایی کردن اصل 44 و سایر موارد مسائلی وجود دارد که به دلیل به وجود نیامدن جنگ روانی در کشور آنها را اعلام نمیکنیم” تاکید کرد: “ما قصد تظاهر و مچگیری نداریم و مسائل را به صورت محرمانه پیگیری و حل میکنیم”.
این اظهارات در حالی بیان می شود که مسئول ستاد نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران اخیرا رئیس مجلس خبرگان را “بی اعتقاد و غیر اصولگرا” معرفی کرده است.
قصد مچ گیری ندارم
رفسنجانی در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان خرم آباد، در پاسخ سئوالی مبنی بر عدم حمایت وی از دولت نهم اظهار داشت: “در حال حاضر هر مشکلی که میان مجلس و دولت پیش می آید چه در بحث برنامه و بودجه و چه در سایر موارد، ما در مجمع تشخیص مصلحت آن را حل می کنیم که این خود کمک بزرگی به دولت است”.
وی با اشاره به اینکه مجمع تشخیص مصلحت یک تکلیف نظارتی دارد، در تشریح سیاست های این مجمع گفت ”طبق قانون اساسی، رهبری باید سیاست های کلی نظام را با مشورت مجمع تشخیص مصلحت تصویب و ابلاغ کند و پس از آن رهبری مسئول نظارت بر اجرای آنهاست که رهبری این کار را به مجمع محول کرده و ما باید در مجمع تشخیص مصلحت مواظبت کنیم تا سیاست های ابلاغ شده از سوی رهبری اجرا شود که کمک عمده ما به دولت در اینجاست”.
رفسنجانی با تاکید براین که “ما قصد مچ گیری نداریم و حتی نمی خواهیم مانند دستگاه های ناظر که هر روز بمبی را در رسانه ها منفجر می کنند، اطلاع رسانی کنیم”، گفت که “البته مواردی را که احساس کنیم باید تذکر داده شود، مطرح می کنیم”.
رییس مجمع تشخیص مصلحت برای نمونه با اشاره به وجود مواردی در اجرای اصل 44 گفت “در بحث اجرایی کردن اصل 44 و سایر موارد مسائلی وجود دارد که به دلیل به وجود نیامدن جنگ روانی در کشور آنها را اعلام نمیکنیم”.
وی با تاکید بر اینکه “اگر مسائل موجود را به طور صریح مطرح نمی کنیم به دلیل این است که به مشکلات موجود واقفیم”، گفت “با این حمایت واقعی خود، سعی داریم که تخلفات صورت گرفته در جامعه به صورت جنگ روانی مطرح نشود”.
هاشمی رفسنجانی که همزمان ریاست مجلس خبرگان را نیز بر عهده دارد، در مورد علت چنین مراعاتی گفت ”این مراعات ها را به این دلیل انجام می دهیم که ما انقلاب را مانند جان دوست داریم و هر صدمه ای که به انقلاب وارد شود، برای ما سنگین خواهد بود”.
وی تاکید کرد “در شرایط کنونی، بیشترین صدمه را اختلافات به نظام وارد می کند، و اختلاف موجب باز شدن پنجره ای می شود که دشمنان بتوانند از آن نفوذ کنند پس ما باید این پنجره ها را ببندیم”.
دغدغه انتخابات سالم
هاشمی رفسنجانی هم چنین طی سخنانی در جمع فعالان سیاسی خرمآباد در مورد انتخابات مجلس هشتم خواستار برگزاری انتخابات سالم در کشور شد و گفت “آرزو میکنم فضای جامعه آن چنان مطمئن باشد که همه بتوانیم در انتخابات تا جایی که قانون امکان میدهد، شرکت کنیم”.
وی در عین حال به برخی از مشکلات قانونی انتخابات نیز اشاره کرد و گفت “ممکن است قانون نیاز به اصلاح داشته باشد اما اگر تنگ نظری نشود و بگذارند همه صاحبان افکار وارد میدان شوند، انتخابات افتخارآمیزی برگزار میشود”.
رفسنجانی با تاکید براین که “در حال حاضر به انتخاباتی پرشور، سالم و آزاد میاندیشم و امیدوارم منتخبان مردم مردم وارد مجلس شوند و مجلسی نیرومند، مستقل، عاقل و رشید برای جامعه تشکیل شود” گفت “انتخابات با حضور و مشارکت جدی مردم از نیازهای اساسی کشور است. و راه تقویت نظام در مقابل دشمنان خارجی و جلوگیری از تفرقه در داخل، برگزاری انتخاباتی سالم و آزاد است”.
حمله به رئیس خبرگان از داخل سپاه
اظهارات هاشمی رفسنجانی در حالی بیان می شود که طی هفته های اخیر برخی از مسئولان سپاه پاسداران نیز همراه با محمود احمدی نژاد به شدت به وی حمله کرده اند. مجتبی ذوالنور رئیس ستاد نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران یکی از کسانی است که طی روزهای اخیر رفسنجانی را به شدت مورد حمله قرار داد.
وی در دومین همایش سراسری مسوولان و اعضای شورای بسیج دانشجویی دانشگاههای استان تهران در دانشگاه تربیت معلم تهران در مورد اختلاف رفسنجانی و احمدی نژاد، گفت “مبنای هاشمی و احمدینژاد یکی است، منتها نگرششان متفاوت است.آقای هاشمی مشرب بازی دارد و زیاد اعتقاد به برخی مسائل ندارد؛ در حالی که احمدینژاد اصولگرا و معتقد به مسائلی است”.
وی گفت “احمدینژاد میگوید سازندگی بدون دین و عدالت اجتماعی پیش نمیرود اما آنچه در دوران سازندگی ریاستجمهوری آقای هاشمی علیرغم فریادهای مقام معظم رهبری، اتفاق افتاد، بیشتر شدن فاصله فقیر و غنی و کمرنگتر شدن عدالت اجتماعی بود”.
وی همچنین با اشاره به نزدیکی حسین موسویان به رفسنجانی، و وارد آوردن اتهام جاسوسی از سوی احمدی نژاد به موسویان، گفته است “موسویان نماینده جریانی است که اگر زیر آب برود، کل این جریان را با خود خواهد برد”.
در همین ارتباط دیروز، سخنگوی دولت هم یک بار دیگر مدعی شد که:” برخی افراد با نفوذ سیاسی، قاضی مسوول پرونده حسین موسویان را خارج از حوزه دادگاه احضار کرده و فشار سیاسی برای تصمیم گیری ایجاد کردند. ”
غلامحسین الهام با تکرار این گفته که: “دستگاه اطلاعاتی کشور گزارشاتی مبنی بر اینکه این فرد به بیگانگان اطلاعات داده را به دستگاه قضایی ارایه کرده است” تاکید کرد: “اتهامات باید در یک جلسه علنی دادگاه بررسی شود، حرف ما دفاع از استقلال دستگاه قضایی و قاضی است و از یک رسیدگی عادلانه و بی طرفانه دفاع میکنیم.“