مادران لکه ننگی برسیمای حاکمیت نشاندند

نویسنده

» زهرا رهنورد در سالگرد 30 خرداد:

زهرا رهنورد، همسر میرحسین موسوی، با انتشار بیانیه‌ای به مناسبت 30خرداد، سالروز راهپیمایی اعتراضی مردم که با واکنش خشونت بار حکومت اسلامی همراه بود، یاد و نام زنان شهید جنبش سبز را گرامی داشت و گفت: “موقعیت امروزی جنبش سبز مرهون پایداری زنان است”. وی همچنین با تاکید بر اینکه در یک سال گذشته “زنان و جوانان و حتی میان‌سالان در معرض سخت‌ترین رنج‌ها، دغدغه ها، نگرانی‌ها، بازجویی‌ها و شکنجه ها بوده اند” گفته است مادران سوگوار “لکه ننگی بر سیمای حاکمیت فعلی” نشاندند.

در این بیانیه آمده است: “سی ام  خرداد، سالگرد یکی از باشکوه ترین حضورهای ملی و مردمی در تاریخ کشور ماست. سی ام خرداد، سالگرد غم بار شهادت زنان بیگناه، زنان سلحشور و آزادیخواه و زنان مقاوم است که جنبش سبز بی حضور آنان نمی توانست پایدار بماند. ندا آقا سلطان، شبنم سهرابی، ترانه موسوی از جمله شهدای زن جنبش هستند. در چنین روزی بار دیگر، حاکمیت فعلی، به روی ملت و مردم سرزمین خود تیر گشود و جوانان و زنان ملت را به خاک و خون کشاند.”

همسر میرحسین موسوی، یکی از دو نامزد معترض به نتیجه انتخابات، در ادامه این بیانیه آورده است: “سی ام  خرداد، سالگرد یکی از باشکوه ترین حضورهای ملی و مردمی در تاریخ کشور ماست. سی ام خرداد، سالگرد غم بار شهادت زنان بی‌گناه، زنان سلحشور و آزادی‌خواه و زنان مقاوم است که جنبش سبز بی حضور آنان نمی توانست پایدار بماند. ندا آقا سلطان، شبنم سهرابی، ترانه موسوی از جمله شهدای زن جنبش هستند.”

وی با اشاره به برخورهای خشن حاکمیت با اعتراضات مردمی اضافه کرده: “در طی یک سال از ۲۲ خرداد هشتاد و هشت تا امروز که سی‌ام خرداد 89 است، پیوسته زنان و جوانان و حتی میان‌سالان در معرض سخت‌ترین رنج‌ها، دغذغه ها، نگرانی‌ها، بازجویی‌ها و شکنجه ها بوده اند.”

رییس اسبق دانشگاه الزهرا با اشاره به حضور فعال زنان در جنبش سبز، زمینه‌های نقش‌آفرینی آنان در را چنین برشمرده است:

“ـ حضور فعال و شجاعانه زنان در سطح خیابان‌ها و حتی در مواردی به عنوان پیش‌گام و یا حامی مبارزان.

وی در ادامه خطاب به “جریان پرشکوه جنبش سبز” نوشته است: “موقعیت امروزی جنبش سبز مرهون پایداری زنان است که در کنار همسران و فرزندان خود و به عنوان جمعی از پیشتازان جنبش حضوری  بی بدیل داشته اند. جنبش باید بداند تحقق آزادی و دمکراسی بدون زنان سر افراز و بدون محاسبه و اجرای مطالبات رفع تبعیض و خشونت که زنان پیوسته طالب  آن بوده اند ممکن نیست.”

وی آنگاه با اشاره به در پیش گرفتن خشونت از سوی دولت برای حل بحران‌های موجود، تصریح کرده: “حاکمیت فعلی برای اینکه بحران‌های اقتصادی و بین المللی و فرهنگی و سیاسی را زیر نقاب قرار دهد، خشونت را همچنان طراحی و پی گیری می کند که دستگیری ها، حمله به بیوت علمای عظام، پر کردن زندان‌ها در این زمره اند. اما پیشنهاد می کنم به جای این گونه اقدامات آرامش و لطافت و عقلانیت را پیشه خود سازد و بدون هیچ قید و شرطی زندانیان را آزاد کند. در این روند با آزادی زنان بدون هرگونه قید و شرط حسن نیت خود را ثابت کند و به خاطر داشته باشند که خودشان مادر، همسر و فرزند دارند و حداقل با شبیه سازی عاطفی و عقلانی  دست از سر زنان زندانی بردارند و آنها را به حال شکوهمند خود برگردانند.”

رهنورد بیانیه خویش را با اشاره به مبارزات سال‌های اخیر جبش زنان و مطالبات آن‌ها پایان برده و افزوده است: “سالیان متمادی است که زنان مطالبات خود را در چارچوب  مبارزه برای برابری، رفع تبعیض و رفع خشونت اعلام کرده اند. حاکمیت برای تحقق این اهداف، اقدامات اساسی را شروع  کند. تعدد زوجات، حضانت، دیه و ده‌ها عنوان دیگر را که خوشبختانه علمای نو اندیش برای آنها راه حل  ارائه کرده اند، از مرحله تحقیق و پژوهش و فتوا به مرحله عمل در آورد و در جهت اصلاح فرهنگ و قوانین قیم  مابانه نسبت به زنان اقدام کند. از دخالت در زندگی خصوصی افراد به ویژه زنان خودداری کنند و در نهایت در روند رفع بحران و توسعه عقلانیت در کنار آزادی زندانیان سیاسی، برگزاری انتخابات آزاد، آزادی مطبوعات و رسانه ها، احترام به دمکراسی و اجرای قانون اساسی  را در همه بندها و بخش‌های آن وجهه همت خود قرار دهد.”