پسلرزههای انتخابات ریاستجمهوری هنوز برای اصولگرایان و تشکلهای سیاسیشان در حوزه ادامه دارد؛مجموعه و چهره هایی که هزینه زیادی برای این انتخابات پرداخت کردهاند.
محمد یزدی، رییس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، از جمله گروههای سیاسی قدیمی متشکل از روحانیون٬ در گفتوگویی خبر داده است که اختلافات پیش آمده در بحث انتخابات ریاستجمهوی باعث شد که “کار تا تجزیه جامعه مدرسین هم پیش” برود.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در نامهای که توسط محمد یزدی منتشر شد٬ در انتخابات از علیاکبر ولایتی حمایت کرد؛ تصمیمی که البته بعدها اعلام شد تنها از سوی محمد یزدی گرفته شده و مورد موافقت تمامی اعضای این تشکل نبوده است. پیش از این و در زمان انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ نیز اتفاق مشابهی رخ داده بود.
یزدی اکنون گفته است که برخی از اعضای جامعه مدرسین که نزدیک به مصباحیزدی بودهاند٬ در مقابل انتخاب ولایتی به عنوان کاندیدای این جریان شبهه ایجاد کردهاند: “ما دنبال این بودیم که شکافی وجود نداشته باشد. بنده واقعا متأسفم که یک سرمایه گرانقدر حوزه بخواهد به این شکل آسیب ببیند. متأسفانه این آسیب به آیت الله مصباح رسید. در جریان انتخابات هم همین آسیب به جامعه مدرسین رسید”.
وی گفته است که “در زمان اتمام جلسه اکثریت آن جلسه ۱۵ نفر بود که بر اساس مصوبه جلسه فوق العاده دهم خرداد این اکثریت باید اعلام می شد. پس اکثر جامعه آقای ولایتی را انتخاب کردند و چند نفر هم که در آن جلسه حضور نداشتند بعداً اضافه شدند و با امضاء نامه ای، رای اکثریت را تایید کردند… بعد از این جریان ما متوجه شدیم بعضی از دوستان و اعضای جامعه محترم مدرسین و از علاقه مندان آیت الله مصباح از جمله آقایان عبداللهی، رجبی، کعبی گفتند که این جلسه فوق العاده قانونی نبوده و این اکثریت نیست و بنده هرچه گفتم آنها قبول نکردند”.
به گفته یزدی: “مخالفت این دو سه نفر از آقایان سبب شد که در رای اکثریت شک و شبهه ایجاد شود”.محمود عبداللهی عضو هیات رئیسه جامعه مدرسین، محمود رجبی و عباس کعبی هم دو نفر از اعضای این تشکل سیاسی هستند که از چهره های نزدیک به محمد تقی مصباح یزدی محسوب می شوند.
به گفته رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، “این دو سه نفر… به هر حال یک ضربه ای به جامعه مدرسین وارد کردند که امیدوارم این ضربه با گذشت زمان از بین برود. البته بنده در حال حاضر از کسی گله ای ندارم، ولی واقعا علت این ضربه را ناشی از کم تجربگی و جوانی آنها می دانم”.
سخنان یزدی در حالی بیان میشود که در سال ۸۸ نیز بر سر حمایت این نهاداز محمود احمدینژاد درگیریهای مختلفی رخ داده بود. آن زمان نیز محمد یزدی به عنوان رییس شورای عالی این موسسه در نامهای اعلام کرد که رای اعضای این موسسه با محمود احمدینژاد است.
علاوه بر این برخی از اعضای این جامعه سالهاست که در جلسات آن شرکت نمیکنند. به گونهای که در نهایت باعث شد تا آنها از شورای مرکزی آن کنار گذاشته شوند.
پیش از این و در زمان حیاتایتالله خمینی نیز در جامعه روحانیت مبارز انشعابی شکل گرفته بود؛ آن زمان افرادی نظیر مهدی کروبی و سیدمحمد خاتمی از جامعه روحانیت مبارز جدا شده و مجمع روحانیون مبارز را تشکیل داده بودند؛ تشکّلی که به تفکرات چپ اسلامی و میرحسین موسوی نزدیکتر بود.