انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری، 7 ماه مانده به برگزاری هنوز بازیگران اصلی و قطعی خود را نشناخته است. در روز چهارم آذر مصطفی معین یکی از نامزدهای اصلاح طلبان اعلام می کند که هنوز تصمیمی برای حضور در انتخابات نگرفته است. از سوی دیگر اکبر رفسنجانی نیز ترحیح خود را “حمایت از کاندیدای با کفایت” عنوان می کند.
دکترمعین: وارد بحث نمی شوم، ارزش ندارد
دکترمصطفی معین درگفت وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران، درباره حضور خود در انتخابات ریاست جمهوری می گوید: به رغم آنکه دانشگاهیان، احزاب و شخصیت های مختلفی از من برای کاندیداتوری دعوت کرده اند، اما حضور من منوط به چگونگی حضور مردم و چگونگی برگزاری انتخابات خواهدبود.
معین در پاسخ به سؤالی درباره احتمال رد صلاحیتش درصورت حضور در صحنه انتخابات با تأکید بر اینکه هنوز برای حضور تصمیم گیری نکرده است، می افزاید: وارد این بحث ها نمی شوم چون ارزشی ندارد.
بهزاد نبوی: رقیبان اصلاحات از حضورهاشمی خوشحال نمی شوند
به گزارش ایسنا، بهزاد نبوی، عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، در جلسه سخنرانی و پرسش و پاسخی که در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: همواره در تمام ادوار مختلف انتخابات کشور گفته ایم که این دوره انتخابات، اهمیت ویژه ای دارد. هدف اساسی مشارکت در انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری، پیشگیری از احتمال استقرار روش های غیر مردم سالار است.
وی متذکر شد: به دنبال این هستیم کاندیدایی مشابه با میرحسین موسوی یا حداقل با شرایط مشابه وی را به عرصه انتخابات نهم معرفی کنیم و در این راستا کسانی که دیدگاههای اصلاح طلبانه شان به طور کامل و صد در صد تأیید می شود، ترجیح دارند.
وی گفت: ما در هر شرایطی مبارزه مان را ادامه می دهیم که به نظر ما بهترین راه در این مقطع زمانی، مبارزه اصلاح طلبانه است، نه دست بردن به اسلحه یا انفعال و قهر کردن از صحنه.
وی همچنین موضع سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در مورد نامزدی مفروض هاشمی رفسنجانی را یادآور شد و در ادامه افزود: ما بارها سناریوی انتخاب رئیس جمهور تدارکاتچی را برخلاف مصلحت ملت و کشور عنوان کرده ایم، لذا از حضور هر شخصیت مستقل و فردی که برای اقتدارگرایان نقش آن را ایفا نکند، استقبال می کنیم. بدین معنی که به وی خوشامد می گوییم و حضورش را در عرصه رقابت، علی رغم وجود رقیب های دیگر مناسب می دانیم.
رهبری: فضای رقابتی و آزاد را رعایت کنید
به گزارش روزنامه ایران، رمضان زاده، سخنگوی دولت، درباره اقدامات دولت برای ایجاد مشارکت حداکثری مردم در انتخابات آتی گفت: خوشبختانه مقام معظم رهبری نیز خیلی زودتر از زمانی که پیش بینی می شد در واقع در این زمینه دستورالعمل صادر کردند. همه ما نیز موظف هستیم که زمینه های مشارکت حداکثری مردم ایران را فراهم کنیم. از نظر دولت، اولین پیش نیاز مشارکت حداکثری ایجاد فضای آزاد برای حضور و رقابت همه گروههای قانونی است که در چارچوب قانون اساسی فعالیت می کنند، دولت هم در این زمینه تلاش خود را به کار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: دولت انتظار دارد از همه کسانی که خود را تابع مصالح ملی و نظارت مقام معظم رهبری می دانند، فضای رقابتی آزاد را که از نظر همه عقلای عالم پیش شرط اولیه انتخابات حداکثری است رعایت کنند، دولت نیز از ابزارهای خود برای این کار استفاده خواهد کرد.
هاشمی: اگر کسی با کفایت به انتخابات آمد از او حمایت میکنم
به گزارش ایسنا، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ، در دیدار شورای مرکزی جمعیت ایران فردا و خانه معلمان ایران، با ارائه تحلیلی از وضعیت کنونی جامعه، گفت: وضعیت آن گونه که ترسیم میشود، بغرنج و پیچیده نیست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در پاسخ به دعوت از حضور ایشان در صحنه انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری ، گفت: مکرراً گفتهام که ترجیح آن است فرد دیگری در این مسئولیت مهم و محوری باشد و ما کمک کنیم. من صبر میکنم اگر کسانی با کفایت و با برنامه آمدند و مسئولیت را قبول کردند، طبیعی است از آنان حمایت خواهم کرد.
چرا کاندیداتوری مشروط
به گزارش ایرنا، محمد ذبیحی استاد دانشگاه قم گفت: متأسفانه در یکی از روزنامهها نوشته شده که اگر آقای هاشمی بیاید آقای کروبی هم به صحنه میآید، این کجا سیاست است؟ و این سیاست به کجا می رود ؟ اگر آقای کروبی میخواهد به صحنه بیاید چرا همه چیز را مشروط به حضور آقای هاشمی رفسنجانی میکند در حالی که دکترین و برنامههای خود را به مردم اعلام نمیکند.