نازیلا فتحی
به گزارش روزنامه های ایران مسؤولان آموزش و پرورش کشور برای مهار نفوذ غرب و مخالفان سیاسی، 1000 روحانی را به مدارس تهران می فرستند.
روزنامه ها از قول محمد بنیادی معاون مدیر اداره آموزش و پرورش تهران نوشتند، روحانیون کار خود را در مدارس تهران از ماه سپتامبر آغاز می کنند تا دانش آموزان را نسبت به “فتنه های مخالفان” آگاه کنند.
آقای بنیادی مشخص نکرد دانش آموزان کدام مقطع تحت پوشش این طرح قرار می گیرند اما نظیر همین طرح پس از انقلاب 1979 ایران، در مدارس ابتدایی و راهنمایی به اجرا گذاشته شده بودند. در آن زمان، هزاران «معلم تربیتی» برای ترویج ایدئولوژی دولتی به مدارس اعزام شدند.
این تحول بخشی از سرکوب گسترده تر اجتماعی و فرهنگی جوانان در ایران محسوب می شود. ضمناً یکی از چندین برنامه دولت برای توسعه نفوذ خود در مدارس از تابستان گذشته و پس از انتخابات بحث انگیز ریاست جمهوری سال گذشته به حساب می آید. مخالفان ادعا می کنند سرقت انتخاباتی رخ داده است و دولت اسلامی ایران به دنبال آن با وخیم ترین اعتراضات ظرف سه دهه گذشته روبرو شد.
دولت در ماه گذشته ممنوعیت تدریس موسیقی در مدارس را از سر گرفت. این ممنوعیت از زمان انقلاب به اجرا گذاشته شده بود اما ظرف سال های اخیر نادیده گرفته می شد. در عین حال، مسؤولان فرهنگی به صدور دستورالعمل هایی برای مدل های موی قابل قبول برای مردان دست زده است.
ضمناً به گزارش خبرگزاری فارس، مسؤولان اعلام گردند در حال آموزش نیروهای طرفدار دولت برای وبلاگنویسی و افزایش نفوذ دولت در اینترنت هستند. دولت ایران که صدها وب سایت اصلاح طلب را مسدود کرده و ده ها وبلاگنویس را به بند کشیده است، اعلام کرده بیش از 18 میلیون نفر از مردم ایران از اینترنت استفاده می کنند.
محمد رضا نقدی رئیس شبه نظامیان بسیج ایران هفته گذشته به خبرگزاری فارس گفت این نیرو قصد دارد توان اینترنتی خود را تا ماه مارس آینده به سه برابر افزایش دهد. وی گفت: “ما برای تحول بسیج و افزایش نفوذ آن طرح هایی در دست داریم.“
علی اکبر خوئینی نماینده اصلاح طلب سابق مجلس که در سال 2006 توسط دولت دستگیر شد و اکنون به عنوان ناظر در مرکز مطالعات ایران در دانشگاه استنفورد مشغول به کار است، گفت: “نیروهای تندرو تصور می کنند می توانند نیروهای جوان تر خود را وادار به تحرک کنند، اما در شرایط ایران تصور آنها صادق نیست.”
آقای خوئینی گفت اعتراضات سال گذشته نشان داد علیرغم تلاش های صورت گرفته در سال های گذشته برای اسلامی کردن دانشگاه ها، جوانان دیدگاه های سیاسی و فرهنگی خاص خود را بدست آورده اند.
وی گفت: “این طرح هم شکست خواهد خورد، زیرا جوانان دیگر تحت تأثیر یک روحانی قرار نمی گیرند.”
آقای خوئینی افزود: “حتی فرزندان چهره های تندرو نیز بیشتر تحت تأثیر اینترنت هستند تا آموزه های ایدئولوژیک در مدرسه ها.”
نزدیک به دو سوم جمعیت ایران پس از انقلاب به دنیا آمده اند و حضور قابل توجهی در تظاهرات سال گذشته دارند. روزنامه ها به تقل از آقای بنیادی نوشتند نظام آموزشی در “اصلاح و نوسازی افکار دانش آموزان” شکست خورده است.
وی گفت: “ما باید از این فرصت نهایت استفاده را ببریم.”
منبع: نیویورک تایمز- 11 ژوئیه