به گزارش رسانه های داخلی، روز شنبه ایران از آنچه جت های جنگنده ساخت داخل می نامد پرده برداری کرد و محمود احمدی نژاد گفت که قاهر 313 نشان از افزایش خودکفایی ایران در حوزه تکنولوژی نظامی دارد.
ناوگان هوایی ایران محدود به چند ده هواپیمای نظامی است که یا روسی هستند یا مدل های قدیمی آمریکایی که ایران پیش از انقلاب 1979 به دست آورده است.
جمهوری اسلامی تحت تاثیر تحریم های تسلیحاتی بین المللی، مدت ها است که تلاش می کند قطعات یدکی هواپیماها را به دست می آورد و برخی از کارشناسان می گویند ناوگان هوایی ایران از رده خارج شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر احمد وحیدی وزیر دفاع در این ارتباط گفته است: “این جت جنگنده پیشرفته با ویژگی های منحصر به فرد فیزیکی ، دارای سطح مقطعی راداری بسیار پایینی است و از همین رو در ارتفاعات پایین قادر به عملیات است.”
تنش ها در منطقه بر سر برنامه اتمی ایران افزایش یافته است. اسرائیل تهدید کرده اگر دیپلماسی و تحریم ها در بازداشتن ایران از فعالیت های هسته ای اش ناکام بماند دست به بمباران سایت های اتمی ایران خواهد زد. غرب مظنون است ایران در این سایت ها مشغول توسعه قابلیت های هسته ای در حوزه نظامی باشد.
ایران این موضوع را رد می کند و می گوید تنها به دنبال تولید برق و ایزوتوپ های پزشکی است.
احمدی نژاد در اظهارات روز شنبه که از تلویزیون دولتی پخش شد گفت: “امروز سرعت پیشرفت در علم و فن آوری به شرایط بستگی ندارد بلکه به اراده ما بستگی دارد.” او افزود: “ما باید هدف های بلندتری را ترسیم کنم، ما می بینیم که ممکن است، توانایی اش را داریم.”
رئیس جمهور ایران خاطرنشان کند: “این پروژه حامل پیام برادری، صبح و امنیت است، و تهدیدی برای هیچ کس نیست. هیچ نیتی برای تهاجم به منافع کشورهای دیگر در میان نیست.”
ایران عمدتا می گوید پیشرفت های نظامی اش صرفا از اهداف بازدارنده برخوردار هستند، با این وجود برخی تحلیل گران پیرامون گزارش توسعه های نظامی ایران مردد هستند چون به طور مستقل قابل تایید نیست.
تحریم های وضع شده در حوزه انرژی و بخش های بانکی به اقتصاد ایران آسیب زده و فروش نفت به عنوان عمده ترین منبع درآمد کشور را محدود کرده است. اما ایران هیچ نشانه ای از عقب نشینی از آنچه حق غنی سازی برای مصارف غیرنظامی می نامد نشان نداده است.