عارف صلاحیت دارد، خاتمی توبه کند

نویسنده
نازنین کامدار

» موضع سپاه در انتخابات

همزمان با تلاش عده ای برای حضور در انتخابات با نام “جریان اصلاح طلب” و زمینه سازی برای کاندیداتوری محمدرضا عارف، معاون فرهنگی سپاه در سخنانی به این عده چراغ سبز داد و گفت که سپاه با کاندیداتوری عارف به عنوان اصلاح طلب مشکلی ندارد.

جریانی از بدنه احزاب جبهه اصلاحات که شناخته شده ترین چهره های آن را مصطفی کواکبیان، داریوش قنبری و ابراهیم اصغرزاده تشکیل می دهند، از هفته گذشته و با دیدار با هاشمی رفسنجانی فعالیت انتخاباتی خود را ذیل نام “جبهه اصلاحات” آغاز کرده و برخی از اعضای آن نیز در مصاحبه هایی گفته اند که ترجیح اول شان حضور محمد خاتمی یا هاشمی رفسنجانی در عرصه انتخابات است و اگر این دو حاضر به شرکت در انتخابات نشوند، از عارف یا برخی دیگر از وزرای دولت اصلاحات برای شرکت در انتخابات دعوت خواهند کرد.

 با راه افتادن زمزمه حضور محمد رضا عارف با حمایت این افراد ذیل نام اصلاح طلبی، سپاه پاسداران روز گذشته درباره شرکت وی اعلام موضع و عملا صلاحیت او را برای شرکت در انتخابات تایید کرد.

به گزارش فارس، سپاه از زبان حمیدرضا مقدم فر، معاون فرهنگی-اجتماعی خود عارف و این بخش از جریان اصلاح طلب را تایید صلاحیت و اعلام کرده است: “نمی توان تمامی اصلاح طلبان را برانداز و ضد انقلاب معرفی کرد. درست است که فتنه ۸۸ توسط چهره های شاخص این جریان رقم خورد اما با این حال ما نمی توانیم فتنه ۸۸ را به کل اصلاح طلبان ربط دهیم، البته برخی از آنها در قبال این فتنه سکوت و موضع روشنی را اعلام نکردند اما قلبا با این ساختار شکنی ها مخالف بودند”.

وی افزوده است: “ما نمی توانیم شخصی همچون محمد رضا عارف را هم راستای محمد خاتمی، موسوی و کروبی معرفی کنیم”.

گفتنی است پیش از این اظهارات، محمد رضا عارف در گفت و گویی با خبرآنلاین اعلام کرده بود: “من الان به جناح اصلاح‌طلبان منسوب هستم و انتظارم این است که اگر بیایم هم اصلاح‌طلبان و هم اصولگرایان مومن و معتدل از من حمایت کنند. اینکه می‌گویید اصولگرایان بیش از اصلاح‌طلبان از حضور من استقبال کرده‌اند، برداشت شما است. من این جمع‌بندی شما را ندارم. چون هم از سوی برخی دوستان اصلاح‌طلب و هم از سوی برخی اصولگرایان به من مراجعاتی شده و مرا به نامزدی در انتخابات آتی تشویق می‌کنند. اما اینکه چقدر این مشوق‌ها عملیاتی شود و یا فقط در حد حرف بماند را نمی‌دانم. چون معمولاً عده‌ای حرفی می‌زنند اما بعد تعصبات تشکیلاتی‌شان آنها را به سمت و سویی دیگری می‌برد باید ببینیم در آینده چه می‌شود”.

او افزوده بود: “دوستان زیادی مرا قبول دارند و به من توصیه می‌کنند نامزد شوم و این را تکلیف شرعی می‌دانند. اجازه بدهید من نامی از آنها نبرم. اگر لازم شود و قرار شد بنده نامزد شوم خودشان، دیدگاهشان را می‌گویند و اعلام حمایت خواهند کرد”.

عارف گفته بود: “من این نظام و سلسله مراتب آن را قبول دارم. الان نامزدی من قطعی نیست و با هیچ مقام یا فردی مشورت نکرده‌ام. اگر به جمع‌بندی‌ برسم که بیایم، قاعدتاً مشورت‌هایی را با برخی بزرگان نظام خواهم داشت که در رأس همه آنها مقام معظم رهبری خواهند بود”.

اعلام وفاداری وی به آیت الله خامنه ای، در حالی صورت گرفته که از مدت ها پیش در محافل سیاسی زمزمه هایی مبنی بر تایید محمدرضا عارف برای شرکت در انتخابات با عنوان “اصلاح طلبی” شنیده می شود.

برهمین اساس برخی از وابستگان جریان اصلاح طلبان حکومتی نیز که در این عرصه فعال شده اند هر چند کماکان بر کاندیداتوری محمد خاتمی اصرار می کنند؛ امری که موجب شده سایت های حکومتی حملات خود به خاتمی را تشدید و شرط کاندیداتوری او را “ ابراز ندامت از گذشته و برائت از فتنه ۸۸” اعلام کنند.

در همین راستا، سردار یدالله جوانی، مشاور نماینده آیت الله خامنه ای در سپاه به مهر گفته است: “افرادی که بحث حضور خاتمی را مطرح می کنند بعضا اهداف سیاسی دارند و می خواهند پایگاههایی که در فتنه ۸۸ در میان اپوزیسیون و ضد انقلاب پیدا کردند را حفظ کنند.باید پرسید موضع آقای خاتمی در فتنه ۸۸ چه بود؟ وی چه مواضعی در قبال جریان های برانداز داشت؟ متاسفانه آقای خاتمی در سال ۸۸ رفتاری اتخاذ نکردند که ضد انقلاب و بیگانگان را ناراحت کند و در مقابل رفتاری داشتند که ضد انقلاب و بیگانگان را خوشحال کرد. دلسوزان نظام امروز وقتی به این مباحث روز و مطرح شدن حضور خاتمی در انتخابات آینده نگاه می کنند، گذشته را نیز به خاطر می آورند و دوست دارند اگر افرادی علاقه مند به کشور هستند مرزبندی شفاف و روشن با جریان های اپوزوسیونی و معاند داشته باشند.ملت بزرگ ایران اگر افرادی نظیر آقای خاتمی به اشتباه خود اعتراف کنند و از پیشگاه ملت عذرخواهی کنند و نشان دهند که قصد دارند در مسیر ملت حرکت کنند ار خواهد بخشید و از گذشته آنها چشم پوشی خواهد کرد”.

شیخ شجونی هم که حسین شریعتمداری را “کاندید اصلح” می داند به فارس گفته است: “خاتمی باید ابتدا اتهامات وارده علیه خود در جریان فتنه ۸۸ را پاسخگو باشد. خاتمی باید درباره ملاقات خود با کودتاگران فتنه ۸۸ و کاریکاتوریست دانمارکی پاسخگو باشد و همچنین دلایل اتهامات وارده از جمله نقش داشتن خود در فتنه ۸۸ و به آشوب کشیدن کشور را شفاف‌سازی کند. وسوسه حضور مجدد خاتمی در آستانه انتخابات امری طبیعی است چراکه این فرد از بی‌اعتنایی و بی‌اعتمادی مردم رنج برده و در تلاش است تا به هر بهانه‌ای توجه اذهان عمومی را به خود جلب کند. ملت ایران هیچگاه منتظر ورود مجدد شخصیت‌های سوخته در انتخابات نیست چراکه این افراد انقلاب را فدای خواسته‌ها و منافع خود کردند”.

گفتنی است از روز گذشته خبرگزاری فارس هم سلسله گفت و گوهایی درباره “لزوم اعلام برائت خاتمی از فتنه ۸۸” از زبان برخی از عوامل بسیجی و سپاهی منتشر کرده است.