ظریف د رمیان چهار نامزد اصلی جایزه صلح نوبل

نویسنده

برنده جایزه نوبل صلح، روز جمعه معرفی می شود و ظریف و کری در میان چهار نامزدی قرارد ارند که گمانه زنی ها از شانس بیشتر آنها خبر می دهند.

به گزارش روزنامه گاردین ، این افراد بیشترین شانس دریافت جایزه صلح نوبل را دارند:

پاپ فرانسیس

پاپ آرژانتیتی  در ماه دسامبر سال گذشته، نقش کلیدی  در بازسازی رابطه آمریکا و کوبا ایفا کرد. دیدار موفقیت آمیز او از هر دو کشور در ماه گذشته و دغدغه هایی که برای عدالت اجتماعی و تغییرات آب و هوا دارد این شانس را کم نکرده است.

انعطاف و رویکرد دوستانه و محبوبیت پاپ است که تفسیر دیگری از قوانین سختگیرانه کاتولیک نشان می دهد. قوانین سختگیرانه ای چون ممنوعیت ازدواج کشیش ها.

آنگلا مرکل

صدر اعظم آلمان بعد از بازکردن درهای کشورش به سوی پناهجویان، تصمیمی که منجر به تقسیم بهشت با ۸۰۰ هزار سوری که که از جهنم جنگ گریخته اند، می شود، به جمع کاندیداهای جایزه صلح نوبل پیوست. این تصمیم برخلاف میل اکثر رهبران اروپایی گرفته شد و آلمان را بدل به کشوری کرد که مردمانش در ایستگاه های قطار و اتوبوس به پناهجویان خوش آمد می گوبند.

یونانی ها کسانی هستند که در صورت برنده شدن مرکل، از این انتخاب خوشحال نخواهند شد همینطور پناهجویانی که از کشورهای بالکان به آلمان آمده اند و اکنون در معرض اخراج قرار دارند.

جان کری و جواد ظریف

تا زمانی که بحران پناهجویان در تابستان به اوج خودش برشد، وزرای امور خارجه آمریکا و ایران جزو کاندیداهای مشخص برای گرفتن جایزه صلح نوبل بودند. مذاکرات پر تنشی که بیش از دو سال به طول انجامید و منجر به توافق اتمی شد، حاصل تلاش های دیپلماتیک این دو بود.

جلسات شبانه بیشمار این دو وزیر از دو کشور متخاصم، در شهرهای اروپایی بیش از هر جلسه ای با وزرای کشورهای دیگر برگزار شد و آنها تواستند  مشکلات و موانع بیشماری که بر سر راه توافق بود را کنار بزنند. آنها حتی موفق شدند مشکلات داخلی که با مخالفان توافق در کشوهایشان داشتند نیز چیره شوند.

این توافق به شورای امنیت سازمان ملل رفت و در سنا تصویب شد و این تنش بزرگ از طریق دیپلماسی حل شد و برخی معتقدند که از یک جنگ دیگر در خاورمیانه جلوگیری شد و این یک پیروزی بزرگ علیه توسعه سلاح اتمی بود.

 کاندیداهای دیگر:

موسی زرایی

کشیش اهل اریتره که به پناهجویان کشور خودش که به اروپا می روند، کمک می کند.

دنیس موکوگه

پزشک زنان اهل کنگو و برنده جایزه ساخاروف پارلمان اروپا، که برای بهبود زندگی زنان قربانی تجاوز تلاش می کند.

ویکتور اوچن

 

 

فعال ۳۳ ساله حقوق کودکان  اهل اوگاندا.

 

تجربه قبلی نشان داد که کمیته جایزه صلح نوبل که در اوسلو است، خود نشان داد که غیرقابل نفوذ است و قادر است که همه را غافلگیر کند، بعنوان مثال جایزه بارارک اوما چند روز بعد از انتخاب شدنش به ریاست جمهوری و یا جایزه اتحادیه ارووپا درسال ۲۰۱۲.

علاوه بر این ها کمیته صلح نوبل در ماه مارس با یک کودتای پیش بینی نشده داخلی مواجه شد و دبیرکل حزب کارگر که 5 سال ریاست این کمیته را به عهده داشت توسط راستگرایان کنار گذاشته شد و کاکی کولمن، رهبر سابق حزب محافظه کار جایگزین او شد. تصمیم کمیته روز جمعه بررسی خواهد شد.