علی مطهری، نماینده مجلس، ضمن انتقاد مجدد از ادامه حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، گفت که پیامبر اسلام هم نمیتواند چنین حکمی بدهد که بدون محاکمه، فردی در حصر باشد. او تاکید کرد که
اگر موسوی و کروبی به حصر آیتالله منتظری اعتراض میکردند، شاید امروز دچار این وضعیت نمیشدند.
این نماینده اصولگرای مجلس در مراسم سالیانه “اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور” گفت که “هرگونه مجازاتی باید حکم قضایی داشته باشد. اگر مسئله حصر حل نشود این نوع برخورد کمکم تبدیل به یک رویه میشود و بعدا به سر خودتان میآید. شاید اگر آقای موسوی و کروبی به مسئله حصر آقای منتظری اعتراض میکردند این بلا سر خودشان نمیآمد”. او اضافه کرد: “پیغمبر اسلام هم نمیتواند چنین حکمی بدهد که بدون محاکمه، فردی در حصر باشد مگر به واسطه وحی”.
به گفته مطهری “حرف من این است که اینها باید محاکمه شوند و معلوم بشود چرا فردی که ۸ سال نخست وزیر کشور بوده چنین حرکتی انجام داده است”.
این نماینده مجلس همزمان تاکید کرده است که محمود احمدینژاد و “برخی نهادها” نیز باید محاکمه شوند، چرا که “در آن ماجرا نقش داشتند”.
میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد پس از دعوت به برگزاری راهپیمایی در ۲۵ بهمن سال ۸۹ تا کنون در حصر قرار دارند. فاطمه کروبی نیز ابتدا در حصر بود، اما بعدها از حصر خارج شد. او اردیبهشت ماه سال جاری در نامهای خطاب به محمود علوی نوشت که برخلاف انتظارها و پس از تغییر دولت روحانی “در عمل شاهد بیمسوولیتی بیشتری از سوی مجریان این حصر بوده و هستیم”.
ابتدای سال جاری نیز حسین کروبی، فرزند مهدی کروبی، گفته بود: “تا حالا پدرم هیچ خواسته ای از هیچ کس در موردحصر نداشته است ولی من خودم متعجب هستم که چرا آقای روحانی به عنوان رییس شورای عالی امنیت تا این حد نسبت به محصورین بیتوجه بوده است. آیا بعد از گذشت دو سال از ریاست جمهوری حداقل نباید دیدار آنها با خانواده شان به صورت طبیعی صورت گیرد”. مسالهای که پیش از این مورد اشاره فاطمه کروبی نیز قرار گرفته بود. همسر مهدی کروبی گفته بود که رفع حصر “اولویت دوستان دولتی” نیست.
آیتالله خامنهای سال گذشته در دیدار با فراکسیون شاهد مجلس و در پاسخ به سوال علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس، پیرامون وضعیت کروبی و موسوی گفته بود که تاکنون با آنها “به ملاطفت” برخورد شده و اگر آیتالله خمینی زنده بود “شدیدتر برخورد” میکرد و اگر “اینها محاکمه شوند، حکمشان خیلی سنگین خواهد بود”.
حسن روحانی در روزهای پیش از انتخابات سال ۹۲ تلاش کرد که موضعی دوپهلو درباره حصر اتخاذ کند. برای مثال اردیبهشتماه ۹۲، در پاسخ به سوالی درباره رفع حصر موسوی و کروبی گفت: “ریشه همه مسایل به خروج کشور از فضای امنیتی بستگی دارد و برای این موضوع مقدماتی لازم است”.روحانی همچنین یک ماه پیش از انتخابات، در یک نشست خبری درباره حصر گفت: “برای ریشهیابی مسایل مربوط به پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ باید به خیلی از مسائل از جمله رویدادهای قبل از انتخابات مراجعه کرده و به درستی فضای آن دوران را تحلیل و بررسی کنیم”.
با این حال برخی ناظران سیاسی معتقدند که برخی سخنان حسن روحانی و اطرافیان وی و برخی مواضع او درباره حصر، این مساله را به یکی از مطالبات بخشی از رایدهندگان به او تبدیل کرد.
مطهری در سخنرانی خود گفت که جمهوریاسلامی “نظامی مردمی” است که در جریان حوادث سال ۸۸ “غافلگیر” شد، چرا که “برنامهای برای چنین روزی نداشته” است. او همچنین به انتقاد از افرادی پرداخت که معتقدند “چون جمهوری اسلامی وجود دارد و ولیفقیه در رأس امور است، پس هیچ ظلمی نمیشود و اگر کسی بگوید که ظلم شده، با نظام مبارزه کرده است”. به گفته مطهری “مگر در همین نظام ماجرای ستار بهشتی نبود که به عنوان یک کارگر ساده به خاطر نوشتن در وبلاگی که به اذعان مسئولان بازدید بسیار کمی داشت، در بازداشت در اثر کتک و فشار از دنیا رفت”.