Rhonda Byrne در کتاب خود “راز” از قدرت جاذبه ذهن آدمی سخن می گو ید. طبق این قانون، هر آن چه ذهن آدمی بدان فکر کند، به سوی آن نیز متمایل می گردد. این قانون بیان می دارد که مشکل بسیاری ازمردم دنیا آن است که اکثر اوقات به موضوعاتی می اندیشند که ازآنها می ترسند و یا نمی خواهند برایشان اتقاق بیفتد و بعد تعجب می کنند که چرا دقیقا همان موضوعات برایشان رخ می دهد.
قانون جاذبه از خنثی بودن نیروی ذهن آدمی سخن می گوید و بیان می دارد که ذهن آدمی آنچه را که بدان می اندیشد به طور خنثی دریافت می کند. به عنوان مثا ل طبق قانون جاذبه، ذهن آدمی تفاوتی بین دو جمله “من از اینکه دیر برسم بیزارم” و “ من دوست دارم دیر برسم” قائل نمی گردد و در هر دو مورد، پیام” دیر رسیدن” را دریافت می کند و بدان طرف آدمی را هدایت می کند.
قانون جاذبه نتیجه گیری می کند که چنانچه ضد فرد، مکتب و یا اندیشه ای هستید، بدترین کار ممکن آن است که علیه آن فرد، حزب، مکتب و یا اندیشه سخن بگویید یا فعالیت کنید! در عوض، راه حلی که قانون جاذبه ارائه می دهد آن است که فرد، مکتب یا اندیشه مخالف آن را جایگزین کرده و به نفع آن سخن بگویید. بنابراین به جای آن که در تظاهرات ضد جنگ شرکت کنید، در تظاهرات به نفع صلح شرکت جویید. به جای آنکه بر علیه تبعیض نژادی سخن بگویید، از برابری انسانها صحبت کنید. به جای اینکه کمپینی علیه فقر تشکیل دهید، کمپینی به نفع “ توزیع عادلانه ثروت ” شکل دهید. قانون جاذبه بیان میدارد که چنانچه دقت کرده باشیم، در بسیاری از موارد در انتخابات، افرادی که علیه آنها بیشترین تبلیغات صورت می گیرد، بیشترین آرا هم کسب می کنند.
حال من همین قانون را در مورد “کانون مدافعان حقوق بشر” جاری می بینیم. با آنکه کانون فعالیت خود را از سال 1379 آغاز کرده است، ولی برای اولین بار بعد از پلمب دفتر آن بود که نام آن به یکباره در تمامی رسانه های داخلی و خارجی مطرح گردید و افکار داخلی و بین المللی بسیاری را به خود جلب کرد. بنابراین در اینجا نه به عنوان یکی از طرفداران کانون مدافعان حقوق بشر، بلکه به عنوان شهروندی بی طرف به جمهوری اسلامی پیشنهاد می کنم که چنانچه می خواهد این تشکل را ساکت کند یا حداقل در حاشیه نگه دارد، به جای آنکه علیه کانون دست به اقداماتی بزند که بیشترین توجهات را بدان جلب نماید، حقوق بشر را رعایت کند.
در این صورت، کانون مدافعان حقوق بشر، بهانه ای برای فعالیت و اساسا وجود در سطح داخلی و بین المللی نخواهد داشت.
–
توضیح روز: نرگس توسلیان، دختر شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل است.