یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مصاحبه با روز می گوید مراجع قضایی و امنیتی باید با کسانی که در مراسم عزاداری عاشورا در حضور رهبر جمهوری اسلامی علیه رئیس مجلس شورای اسلامی شعار دادند برخورد کنند. دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی هم به روز می گوید “باید دید ابعاد این قضیه به چه شکلی بوده، دو نفر، پنج نفر و عده ای محدود چنین شعارهایی داده اند یا بخش عظیمی از جمعیت؟ این دو بسیار متفاوت است و تا ابعاد قضیه روشن نشود نمی توان تحلیلی کرد”.
کمال الدین پیرموذن، نماینده اردبیل در مجلس شورای اسلامی در صفحه اینستاگرام خود با عنوان “گستاخی تندروها؛ شعار علیه لاریجانی در حضور رهبر انقلاب” نوشته است: “عدهای با شعار از ایشان (علی لاریجانی) استقبال کردند:خواص بیبصیرت؛ مایه ننگ ملت، اماننامه برجام؛ تلاش بیسرانجام، مرگ بر منافق، هیهات منالذله”.
همزمان وب سایت انتخاب خبر داده که “این عده ی قلیل شب گذشته نیز پس از حضور رئیس جمهور، شعارهایی این چنین سر داده بودند”.
این وب سایت اشاره کرده که حمایت علی لاریجانی از توافق هسته ای و کمک های او در روند تصویب برجام در مجلس، باعث عصبانیت جریان های تندرو و در راس آن جبهه ی یکشبه ایجاد شده پایداری شده است.
صفر نعیمی رز، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مصاحبه با روز در این زمینه می گوید: “من در این مراسم حضور نداشتم ولی آنانکه پرچم مخالفت با آقای دکتر علی لاریجانی را برداشته اند دنبال مصالح و منافع عموم و عزت و اقتدار کشور نیستند. از همه مهم تر اینکه هرکشوری مسئولین و کارگزارانش صد در صد از مقبولیت برخوردار نیستند. هم موافق دارند هم مخالف. مخالفت اگر از طرف اکثریت باشد آن حکومت و آن دولت و یا آن کارگزار، مقبولیت عام ندارد. اگر مخالفین از اقلیت برخوردار باشند مقبولیت آن فرد عام بوده و از اکثریت جامعه برخوردار است. به طور حتم آنانکه بنای مخالفت با دکتر لاریجانی را گذاشته اند تعداد انگشت شمار و اقلیتی هستند که همواره دنبال آن بوده اند که آب را گل آلود کنند و از آب گل آلود ماهی بگیرند. اما مخالفین اعم از ملی و فراملی بدانند که آقای دکتر علی لاریجانی و همراهان او که از اکثریت برخوردار هستند این اجازه را به آنان نخواهند داد که مصالح و منافع عموم قربانی و فدای مصالح و منافع شخصی آنان بشود”.
عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس سپس می گوید: “من به عنوان عضوی از خانه بزرگ ملت و عضوی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از مراجع ذیصلاح قضایی، امنیتی و سایر مراجع مرتبط می خواهم که موضوع را شدیدا پی گیری کنند و با آنانکه مرتکب خطا و عمل خلاف شده اند برخورد شود”.
غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی اما معتقدست ابعاد مساله مهم است: “ما که حضور نداشتیم و اطلاعی نداریم چه کسانی بودند و به چه شکلی بوده، ابعادش چطور بوده، دو نفر پنج نفر این کار را کرده اند یا بخش عظیمی از جمعیت؟ این خیلی متفاوت است و من چون نمی دانم نمی توانم زیاد حرفی بزنم”.
اعضای جبهه پایداری در مجلس شورای اسلامی، مسئولیت تصویب برجام در مجلس را متوجه علی لاریجانی می دانند. لاریجانی پیشتر به نمایندگان گفته بود “کشور” تصمیم گرفته برجام تصویب شود. رهبر جمهوری اسلامی بعد از تصویب برجام در مجلس در نامه ای به حسن روحانی دستور اجرای برجام را صادر کرد با این حال مخالفان توافق هسته ای همچنان به انتقاد از علی لاریجانی و حسن روحانی مشغول اند و می گویند این مساله با رهبری هماهنگ نشده بود. در همین زمینه از غلامحسین کرباسچی سئوال می کنم. می گوید: “شاید آنها هم استدلال هایی دارند. انتقاداتی که احیانا مطرح می شود راجع به برجام و تذکراتی که داده می شود به این معنی نیست که حرف رهبر برای شان حجت نیست. احساس شان این است که باید نقادی هایی صورت بگیرد و احیانا نقاط ضعف و منفی گفته شود تا مشکلی درست نشود. آنها این را بهانه می کنند. البته نقادی غیر از این توهین ها و فحش ها است که متاسفانه آدم های افراطی همیشه از این زوایای بازی که می مانند استفاده می کنند و افراط را در جامعه بروز می دهند”.
او می افزاید: “من به جنبه های افراطی کاری ندارم ولی نگاه کنید آن طرف قضیه هم در امریکا کنگره تصویب کرده ولی آنجا هم در محافل افراطی و محافل احیانا مخالف دولت همین زمزمه ها و همین بحث ها است. اینطور نیست که اینجا جدا از آنجا باشد بالاخره در این حرکت ها، مجموعه ای از نیروهای مخالف همیشه در مقابل دولت از یک زوایایی استفاده می کنند. دولت باید بپذیرد که به هرحال یک عده ای مخالف این حرکت هستند و انتقاد هم می کنند. حالا احیانا انتقاد معقول باشد قابل تحمل است و به نظرم حتی باید تشکر هم شود ولی جنبه های افراطی و توهین از نظر همه محکوم است و بحثی راجع به آن نداریم هرکجا که بروز بکنند و افراطی گری را بخوانند شایع کنند باید با آنها برخورد شود چون توهین و حرف های ناسزا گفتن غیر از نقد است. اینطور شعار دادن هم مورد تایید هیچ کسی نیست، من فکر نمی کنم هیچ مقامی، حتی نماینده مجلس یا مسئولی و هیچ فرد شناخته شده ای حاضر باشد چنین توهین هایی به مقامات مسئول را قبول بکند. به هر صورت اینکه برجام توسط مجلس و رهبری تایید شده و دولت هم دنبال اجرای آن است، به هرحال یک عده ای مخالف اند و نظراتی مطرح می کنند. دولت هم در این زمینه که کسی حق ندارد هیچ گونه حرفی بزند نباید اصرار بکند. آن طرف در امریکا هم همین وضعیت وجود دارد، لابی اسرائیل و یک عده آدم های افراطی که هرکاری دولت در جهت اصلاح رابطه می کند آنها به نوعی حرف هایی می زنند که آتوهایی دست این طرف داده می شود. خیلی از این حرکت های افراطی هم در واقع بازتاب و انعکاس صدای آن طرف است و نباید این قضیه را یکطرفه دید. البته با توهین و ناسزاگویی همه مخالف هستیم”.
اعضای جبهه پایداری در جریان مساله توافق هسته ای همواره گفته اند که نظر رهبری خلاف توافق است. دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی می گوید: “رهبری خودشان عقیده شان را گفته اند، نامه نوشته اند و اگر مخالف بودند واهمه و ترسی که نداشتند بگویند مخالف هستم. کسی که خودش تایید کرده،نامه نوشته و اشکالات و نظرات اش را گفته حالا آقایان پایداری خبرهای ویژه دارند ما اطلاعی نداریم. همیشه حرف های شان استدلال کافی و شواهد کافی دنبال اش نیست. چنین حالتی فکر نمی کنم وجود داشته باشد که رهبری از مساله ای واهمه داشته باشند و بترسند بگویند یک عده ای بیایند و از طرف ایشان صحبت بکنند. در ظاهر طور دیگری بگویند و عده ای بیایند از طرف آنها جور دیگر بگویند. چنین برداشتی از آرایش قوا در کشور ندارم که اینطور ترسیم شود که خود رهبری حرف شان را نمی زنند و یک عده ای از طرف ایشان می زنند. بارها مطرح شده هم دفتر رهبری و خودشان که مواضع پنهان و ظاهری شان یکی است. کسانی که چنین چیزهایی می گویند به قول علما اجتهاد در مقابل نفی می کنند، یعنی در مقابل حرف صریح و شفاف اینطور القا می کنند که گویا اطلاعاتی دارند که دیگران ندارند. این هم که برای کسی پذیرفته نیست”.