لیست جاسوس‌های نفوذی آب رفت

نویسنده
فیروزه متین

» از "فهرست چند صد نفره" تا "لیست ۱۳ نفره"

یکی از دوازده نماینده ای که دو هفته قبل در تذکری به وزرای اطلاعات و ارشاد اسلامی از “نفوذ یک جریان چند صد نفری” در مطبوعات و متهم کردن آنها به جاسوسی دم زده بود، دیروز ادعا کرد این فهرست ۱۲- ۱۳ نفر است و نام و مشخصات آنها نیز به وزرای اطلاعات و ارشاد اسلامی داده شده است.

بنا به نوشته خبرآنلاین، بیژن نوباوه وطن گفته : “نمایندگانی که به وزرای ارشاد و اطلاعات درباره نفوذ عوامل بیگانه در روزنامه های زنجیره ای تذکر داده اند، نظر خود را در این تذکر اعلام کرده اند. ما نظرمان را در همان تذکر اعلام کرده و به آقایان برای برخورد با این قضیه آدرس داده ایم”.

وی در پاسخ به این سئوال که وزیر ارشاد این موضوع را رد کرده و مستند ندانسته، گفته است: “ایشان ابتدا اینکه آقای جیسون رضائیان هم جاسوس است را نمی پذیرفت ولی الان دیگر علنی شده است که وی جاسوس اصلی آمریکایی هاست و به نظر ما ، نظیر رضائیان افراد دیگری در فضای رسانه ای کشور فعالیت دارند. لیست ۱۳-۱۲ نفره ای از این افراد اعلام شده است که این مسئله تحت پیگیری است و وزرای مربوطه نیز از این موضوع اطلاع دارند”.

نوباوه در حالی از “فهرست چند صد نفره” ناگهان به “لیست ۱۲- ۱۳ نفره” رضایت داده که او و یازده عضو دیگر جبهه پایداری دو هفته قبل در تذکری به وزرای اطلاعات و ارشاد نوشته بودند: “یک باند و جریان مخرب چندصد نفری رسانه‌ای در داخله وابسته به سرویس‌های جاسوسی غربی می‌باشند و با کشورهایی از جمله نروژ ـ هلند و انگلیس مرتبط هستند، سرپل ارتباطات آنها در خارج از کشور افرادی از سران فتنه ۸۸ و فراریان و پناهنده شدگان به کشورهای غربی می‌باشند.این جریانات در روزنامه‌های زنجیره‌ای و رسانه‌های فضای مجازی با هدایت سرویس‌های انگلیسی و غربی و با دادن عنوان به این نفوذی‌ها و القاء مواضع خواسته شده از طرف بیگانگان را عملیاتی می‌کردند، لذا نمایندگان ملت از وزارت مقتدر اطلاعات نظام مقدس جمهوری اسلامی می‌خواهند که سریعاً به این جریان وابسته به دشمنان انقلاب، برخورد و پرونده آنها را تسلیم قوه قضائیه بمایند”.

احمد سالک، مرتضی آقاتهرانی، سیدمرتضی حسینی، مهدی کوچک‌زاده، سیدمحمود نبویان، محمدرضا آشتیانی،جواد کریمی قدوسی، نصرالله پژمان‌فر، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، بهرام بیرانوند، حسین ذوالانوار و بیژن نوباوه ۱۲ نماینده ای هستند که در خواست حذف گسترده فعالان رسانه ای را مطرح کرده اند.

علی جنتی، وزیر ارشاد اسلامی در همان زمان در واکنش به این تذکر چنین گفته بود: “کسانی که چنین ادعایی دارند باید وجود آن را ثابت کنند؛ زیرا وزارت ارشاد بر مبنای چیزی قضاوت می کند که بر اساس قانون برعهده هیات نظارت بر مطبوعات گذاشته شده است. به این معنا که مطالب سایت ها، نشریات و روزنامه ها ارزیابی می‌شود و در صورت تخلف، مورد برخورد قرار می‌گیرد و مصادیق آن هم در قانون مشخص شده و مواردی همچون توهین به مقدسات، مطالب الحادی، موارد مبتذل و نافی عفت عمومی و غیره را شامل می شود. اینکه پشت صحنه چیست و آیا کسی از طریق فضای رسانه ای به دنبال براندازی نظام است یا خیر، وزارت ارشاد اطلاعی ندارد و پشت پرده این قضایا را نمی بینید. به هر حال عوامل نفوذی ممکن است در همه بخش‌های کشور وجود داشته باشد، اعم از دستگاههای دولتی یا بخش خصوصی. حتی ممکن است در رسانه ها هم افرادی فعالیت کنند که به نوعی دل در هوای خارج داشته باشند یا ارتباطاتی با خارج از کشور برقرار کنند یا بخواهند بعضی مقاصد کسانی را که بدخواه ایران هستند و در خارج از کشور زندگی می کنند، عملیاتی کنند. اما اینکه چنین نکته ای به صورتی اینچنین پررنگ، از سوی عده‌ای مطرح و این تصور ایجاد شود که بخش عمده عناصر فعال در رسانه‌های داخلی به خارج از کشور متصل هستند، چنین نیست و آنها که ادعا می‌کنند باید آن را اثبات کنند”.

او افزوده بود: “افرادی در گذشته به صورت خبرنگار، نویسنده یا روزنامه نگار در فضای رسانه ای کشور فعال بوده‌اند که امروز در خارج از کشور و در شبکه‌هایی مثل BBCو VOAیا دیگر شبکه‌های فارسی زبان فعالیت می‌کنند و ما منکر وابستگی آنها نیستیم زیرا حداقل برای ارتزاق خودشان ناچار به این کار هستند. هیچ نمی‌شود منکر این امر شد که رسانه‌ای های خارج نشین با برخی عناصر، روزنامه نگاران یا اصحاب رسانه داخلی ارتباط داشته باشند یا به آنها خط بدهند ولی اینکه در حد جریان معرفی شود، اینگونه نیست و من چنین چیزی را نمی بینم”.

علی مطهری، نماینده تهران در مجلس هم در همین ارتباط گفته بود: “بطور کلی در نگاه این افراد، اصلاح طلبان ضدانقلاب و کافر هستند، وقتی این افراد چنین دیدی دارند، حتما اینگونه هم قضاوت می کنند و باید نگاهشان به اصلاح طلبان عوض شود. نگاه افرادی که اصلاح طلبان را دشمن می پندارند غلط است. ما اصلاح طلبانی داریم که بسیار بیشتر از اصولگرایان، اصولگراتر و متدین تر هستند. متاسفانه نوعی کینه جویی رواج پیدا کرده که به هیچ عنوان حالت خوبی نیست.من سندی دال بر نفوذ دشمن در مطبوعات ندیدم”.

قابل توجه آنکه با گذشت نزدیک به دو هفته از طرح این ادعا درباره مطبوعات و رسانه های داخلی، حتی یک یادداشت انتقادی از سوی جامعه مطبوعاتی علیه این تذکر منتشر نشده است.