پارک ملی گلستان بار دیگر طعمه حریق شد؛ اینبار طی ۲۴ ساعت حدود ۵۰ هکتار از جنگلهای این پارک به دست عوامل انسانی در آتش سوخت. مقامات استان گلستان میگویند این آتشسوزی عمدی بوده، عامل آن شکارچیان هستند ودستگاه قضا باید به شدت با آنها برخورد کند.
آتشسوزی جنگلهای ایران از حدود یک دهه پیش شدت گرفته و پارک ملی گلستان نیز به عنوان قدیمیترین پارک ملی ثبت شده، در این مدت چند بار دستخوش آتش شده است.
در تازهترین مورد آتشسوزیهای این پارک، اسماعیل مهاجر مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست گلستان گفته از سال ۸۴ هر ساله آتشسوزیهای سنگینی در پارک ملی گلستان رخ دادهاست.
به گفته او در پی آتشسوزی اخیر، حدود ۵۰ هکتار از پارک ملی گلستان دچار حریق شده است.
درختان بلوط، ارس، درختچه آلوچه، زرشک، گلابی وحشی از جمله درختانی هستند که در پی این آتشسوزی سوخته یا دچار آسیبهای سطحی و عمیق شدهاند.
این آتشسوزی به گفته مدیر کل حفاظت محیط زیست گلستان در حدود ۲۰ درصد از مساحت کل آتشسوزی، همچنان ادامه دارد و نیروهای محیط زیست، منابع طبیعی، جوانان منطقه و مردم محلی در حال خاموش کردن آن هستند.
صبح روز شنبه، ۱۱ مهرماه، محمد آریانفر، جانشین یگان حفاظت از منابع طبیعی گلستان در گفتگو با خبرگزاری ایرنا از آتشسوزی پارک ملی گلستان طی دو مرحله خبر داده و گفته بود: “این آتشسوزی با تلاش نیروهای منابع طبیعی و محیط زیست و نیز نیروهای مردمی مهار شد.”
مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست گلستان در مورد علت وقوع حادثه اخیر پارک ملی گلستان گفته است: “این آتشسوزی به صورت عمدی توسط شکارچیان رخ داده است که یکی از آنها شناسایی شده و از دستگاه قضا در خواست کردهایم که با شدت با این متخلفان برخورد کنند تا بیش از این شاهد چنین حرکتهای ضد بشری نباشیم.”
طی سال جاری پارک ملی گلستان دست کم ۳ بار دچار حریق در سطح وسیع و حدود ۱۵ مورد حریق کوچک شده است.
در تیرماه سال گذشته این پارک طی سه هفته چهار بار دچار آتش سوزی شد و در پی آن به گفته مقامات سازمان محیط زیست حدود ۴۰۰ هزار هکتار آن در شعلههای آتش “تعمدی شکارچیان محلی” خاکستر شد.
پارک ملی گلستان با ۹۲ هزار هکتار وسعت، قدیمیترین پارک ملی ثبت شده در ایران است و گونههای گیاهی و جانوری متعددی دارد و بیش از نیمی از گونههای پستانداران ایران را در خود جای داده است. این منطقه حفاظت شده در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی قرار دارد.
آتشسوزی های مکرر طی سالهای اخیر به سبب عواملی همچون خشکسالی، کاهش رطوبت، افزایش گرما و بی توجهی برخی افراد آسیبهای زیادی به این منطقه وارد کرده است.
جنگلهای ایران به ویژه جنگ های شمال و غرب در سالهای گذشته در معرض آتش و نابودی قرار گرفته و چندین هزار هکتار آنها خاکستر شدهااند.