شکایت عبادی از عاملان برخورد غیرقانونی با زنان

نویسنده


zanan_b.jpg

سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه خواستارآزادی هرچه سریعتر محبوبه عباسقلی زاده وشادی صدر ازفعالان جنبش زنان در ایران شده است که روز سیزدهم اسفندهمراه با سی و یک تن دیگر از زنان دستگیر و در حالی که بقیه آنها تا پنج شنبه شب آزاد شدند، هنوز در زندان به سر می برند. همزمان، شیرین عبادی از برخورد خشن ماموران انتظامی با یکی از شرکت کنندگان دراین تجمع و ورود غیرقانونی ماموران به خانه دو تن دیگر از فعالان زن شکایت کرده است.

دربیانیه سازمان عفو بین الملل، با اشاره به اظهارات ژیلا بنی یعقوب یکی از سی وسه فعال زنان زندانی شده، آمده است: “محبوبه عباسقلی زاده از میگرن و ناراحتی ورم مفاصل رنج می برد و شادی صدر نیز دچار التهاب معده شده و ممکن است به زخم معده دچار شود و این نگرانی وجود دارد که این دو تن از اقدامات درمانی کافی و مناسب بهره مند نباشند. خانم عباسقلی زاده پس از بازداشت تاکنون اجازه نداشته است با بیرون از زندان ارتباط برقرار کند و شادی صدر هم تنها دو بار با همسرش تلفنی صحبت کرده است.”

ژیلا بنی یعقوب که آخرین فرد درمیان سی ویک نفرآزاد شده تجمع هفته گذشته به شمار می رود، طی مدت زندان خود در اعتراض به نحوه بازجویی و شرایط دستگیری دست به اعتصاب غذا زده بود. او هنگام تجمع 22 خرداد سال جاری، همراه به نزدیک به هفتاد تن دیگر درحالی که به عنوان خبرنگار به پوشش خبری این رویداد می پرداخت دستگیر شد و یک هفته را درزندان سپری کرد.

دربیانیه عفو بین الملل، با اشاره به اظهارات فریده غیرت وکیل صدر و عباسقلی زاده در گفت وگو با خبرگزاری فرانسه امده است که برای موکلانش قرار بازداشت یک ماهه صادر شده است. فریده غیرت گفته که این دو نفر با اتهام اختلال در نظم عمومی که شامل همه بازداشت شدگان شده مواجه هستند، و به علاوه، با دو اتهام دیگر نیز مواجهند که هنوز به وی ابلاغ نشده است.‏ غیرت، همچنین با بیان اینکه نسبت به این اتهامات اعتراض کرده است: “قرار بازداشت موقت تنها زمانی باید صادر شود که بیم از میان رفتن مدارک باشد و یا اینکه تحقیقات کافی نباشد. در حالی که هیچ یک از این دو احتمال در مورد موکلان من وجود ندارد. وی افزوده است اتهام موکلانش ممکن است اقدام علیه امنیت ملی باشد که بین دو تا پنج سال حبس دارد.”

عباسقلی زاده و صدر در حالی هم اکنون در شرایط مبهم درزندان به سر می برند که سی ویک بازداشت شده ای که بین روزهای 6 تا 8 مارس ی آزاد شدند، ممکن است بعدا مجددا احضار شوند. عفو بین الملل به نقل از افرادی که آزاد شده اند آورده که محیط زندان سرد، نمور و بدون سرویس های بهداشتی بوده است. افراد آزاد شده به این سازمان حقوق بشری گفته اند: “زندانیان مجبور بوده اند کف زمین بخوابند و وسایل گرمایشی باندازه کافی وجود نداشته است. آنها همچنین مجبوربه بستن چشم بند بوده‌اند و در شب مورد بازجویی قرار می‌گرفته اند و از امکان خواب به بهره بوده اند.”

رفتار نامناسب با زنان دستگیرشده در حالی مطرح می شود، که شیرین عبادی از افرادی که با ناهید جعفری ازدستگیرشدگان یاد شده رفتار خشونت آمیز داشته اند، شکایت کرده است. عبادی به سایت کنشگران گفته است که “خانم ناهید جعفری که روز 13 اسفند ‏به همراه عده ای دیگر از زنان فعال توسط نیروی انتظامی دستگیر شده بود، پس از آزادی ‏به دفتر بنده مراجعه کرده و اعلام کرد که با برخورد خشونت بار یکی از ماموران نیروی ‏انتظامی مواجه شده و زخمی شده است.‏ پس از بررسی با موکلم تصمیم گرفتیم که از فرد خاطی شکایت به عمل آوریم. لذا امروز ‏‏(دوشنبه 21 اسفند) به دادسرای ناحیه هفت مراجعه کرده و شکایت خود را تقدیم ‏کردیم. اکنون موکلم جهت طول درمان به پزشکی قانونی معرفی شده است.‏”

عبادی نامی ازفرد مذکور نیاورده اما تاکید کرده است “تا زمانی که جرم ایشان ثابت نشود ‏نمی توانیم نام ایشان را فاش کنیم و این کار خلاف قانون است.‏” عبادی که وکالت منصوره شجاعی وفرناز سیفی ازاعضای مرکز فرهنگی زنان وازفعالانی که درتجمع مقابل دادگاه انقلاب روز سیزدهم اسفند ماه شرکت نداشته اند، همچنین شکایت دیگری را از ورودغیرقانونی ماموران اطلاعاتی به خانه این دونفربه دادسرای الهیه ودادسرای سعادت آباد داده است. به نوشته سایت زنستان “این شکایت به دلیل ورود غیر قانونی به منازل به همراه ایجاد رعب و وحشت از سوی کسانی بود که خود را ماموران اطلاعات معرفی کرده بودند اما هیچ حکم قانونی برای ورود یا تفتیش منزل ارائه نداده بودند.”

حضور غیرقانونی درمنزل دیگر فعالان زنی که اساسا درتجمع زنان درجلوی دادگاه انقلاب حضور نداشتند، پرده دیگری ازبرنامه برخورد با فعالان حوزه زنان را آشکار می سازد که هم اکنون دونفر ازسرشناس ترین افراد خود خود را درزندان دارد.

محبوبه عباسقلی زاده سردبیر فصلنامه تخصصی زنان را به عهده دارد که مدیرمسئولی آن به عهده دکترمعصومه ابتکار است. او از همکاران ماهنامه کیان است که فعالیت روزنامه نگاری را از روزنامه کیهان آغازکرده است. عباسقلی زاده از اعضای کلیدی کمپین لغو دائمی مجازات سنگسار است که از سپتامبر 2006 در ایران آغاز شده است. وی همچنین مسئول سازمان یک غیردولتی آموزشی وترویجی است. عباسقلی زاده در نوامبر 2004 نیز به مدت بیش از یکماه در ارتباط با فعالیت‌های خوددرحوزه های گوناگون بازداشت بوده است.

شادی صدر به عنوان وکیل و روزنامه نگاری که طی سالهای گذشته درروزنامه های متعددی قلم زده است بنیان گذار سایت زنان ایران است که مسائل حقوقی واجتماعی زنان را پیگیری می کند. او همچنین با تاسیس موسسه “راهی” مشاوره حقوقی رایگان را برای زنان نیازمند درجنوب شهر تهران فراهم می آورد. صدرنیز عضوفعال کمپین لغو دائمی مجازات سنگسار نیزاست وتلاشهای زیادی برای لغو احکام اعدام افراد محکوم شده به این مجازات طی سالهای گذشته انجام داده است.