گزارشی که پیرامون حمله به علی لاریجانی٬ رییس مجلس٬ در شهر قم تهیه شده٬ با وجود وعدههای قبلی٬ همچنان امکان قرائت در صحن علنی مجلس را نیافته. همزمان یک نماینده مجلس٬ از تهدید خود و رییس کمیسیون امنیت ملی توسط مقامهای عالیرتبه حکومتی خبر داده است.
حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی٬ گفته است که “با توجه به قرائت نشدن گزارش حادثه ۲۲ بهمن قم در جلسه علنی امروز مجلس، قرائت این گزارش به سهشنبه یا چهارشنبه هفته آینده موکول شده است”.
محمدرضا باهنر٬ نایب رییس مجلس٬ درباره علت عدم قرائت این گزارش٬ گفت: “اصرار داشتم و علاقهمند بودم امروز گزارش حادثه ۲۲ بهمن قم در مجلس قرائت شود اما چون در حال بررسی یک طرح بودیم، راه آییننامهای برای قرائت آن پیدا نکردیم”.
در تحولی دیگر منصور حقیقتپور٬ عضو کمیسیون امنیت ملی و رییس کمیته ویژه مجلس٬ برای بررسی این حادثه٬ گفته است: “یکسری مسئولان ارشد اجرایی کشور وارد صحنه شده و نمایندگان مرتبط با گزارش حادثه ۲۲ بهمن قم را تهدید کرده اند… متاسفانه در چند روز اخیر آقای بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مورد تهدید این افراد قرار گرفته است، از این رو در صحن علنی فیلم حادثه قم به طور کامل پخش می شود”.
وی ادامه داد: “خیلی از مقامات عالیرتبه کشوری هم خجالت نکشیدند و برای تهدید به این موضوع ورود کردند و مسئول کمیسیون و اعضای کمیته را تهدید میکنند، اگر لازم است اسامی را اعلام میکنیم… نام برخی از این افراد و همچنین نام برخی دوستانشان در گزارش وجود دارد”.
پیش از این حسین نقویحسینی٬ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس٬ در این زمینه گفته بود: “یکی از مقامات ارشد دولت، با یکی از اعضای کمیسیون به صورت تلفنی صحبت و تهدید کرده اگر این گزارش قرائت شود، نمیگذاریم در دوره بعد رای بیاوری”.
همزمان سایت الف - متعلق به احمد توکلی - درباره تلاش اصولگرایان و نمایندگان مجلس برای مجازات عاملان حمله به علی لاریجانی٬ نوشت: “اگر از ابتدای شروع قصه سریالی برهم زدن سخنرانی مسوولین و نخبگان، نهادهای مسوول درست به وظیفه خود عمل میکردند نباید باردیگر شاهد اتفاق افتادن اینگونه حوادث می بودیم… آیا مسوولین و نهادهای مرتبط به صورت جدی در ماجرای آقای هاشمی، حضرات آیات امینی و جوادی آملی و یا در ماجرای برهم زدن مراسم در حرم امام خمینی (ره) و آقای ناطق نوری با قاطعیت وارد عمل شدند؟ آیا نهادهای مسوول در این مدت با خاطیان و آشوبگران جاهل برخورد جدی کردهاند یا با مسامحه از کنار این حوادث عبور کردهاند؟ چه برخوردی باید صورت بگیرد یا میگرفت که دیگر شاهد چنین اعمالی از سوی عدهای جاهل نباشیم؟”
همزمان حمید رسایی٬ نمایندهی عضو جبهه پایداری در مجلس٬ پیرامون این گزارش نوشت: “ ادبیات به کار رفته در این گزارش، یادآور گزارشهایی است که در دوره مجلس ششم از تریبون مجلس و تنها با هدف تخریب وجه نهادهایی مانند سپاه پاسداران، بسیج، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و در کنار همه آنها علما”.
پیش از این وبسایت بولتننیوز٬ که گفته میشود نزدیک به نهادهای امنیتی است٬ با انتشار بخشهایی از گزارش کمیته ویژه مجلس در این زمینه٬ نوشته بود که در این گزارش از نهادهایی چون “استانداری، سپاه، اطلاعات سپاه٬ اداره کل اطلاعات و نیروی انتظامی” به عنوان مقصران این حادثه نام برده شده است: “یکی از مسئولین حوزه ریاستی استانداری قم قبل از شروع سخنرانی لاریجانی برخی از مسئولین از جمله قمی (فرماندار سابق قم)، اربابی (معاون دادستان ویژه روحانیت استان قم) و محمدیان (مدیر کل صدا و سیمای استان قم) را که مقابل تریبون سخنرانی رئیس مجلس نشسته بودند، جابه جا کرده و به آنان اعلام می کند که اگر شما اینجا بنشینید احتمال دارد کفش یا جسم دیگری به شما اصابت کند”.
این وبسایت ادامه داده است: “در گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به ۳۵ هزار پیامک کوتاه ارسالی در قم بین ساعت های ۱۲ تا ۱۴ روز ۲۲ بهمن قم اشاره شده که با بررسی این پیامک ها به نقش برخی از مسئولین از جمله «سرهنگ ت» مسئول وقت اطلاعات سپاه علی بن ابیطالب قم که از سمت خود برکنار شد، در ایجاد و خلق این حادثه تاکید شده است. در گزارش کمیسیون امنیت مجلس تاکید گردید که در این پیامک ها «سرهنگ ت» ضمن تقدیر و تشکر از عوامل به هم زدن نظم سخنرانی لاریجانی، در خط دهی آشوب نقش ایفاء کرده است.از طرفی دیگر برخی از افراد از جمله سرهنگ « ا » و شخصی به نام « ح. ر » فرمانده گردان عاشورا پیامک هایی را به سرهنگ « ت » ارسال کرده و از زحمات وی در ۲۲ بهمن تشکر می کنند”.
گزارش کمیته تحقیق و تفحص هفته گذشته در کمیسیون امنیت ملی مجلس قرائت شده است٬ اما کشمکشها درباره قرائت علنی آن در صحن مجلس همچنان ادامه دارد. نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری از مخالفان قرائت این گزارش هستند و نسبت به عواقب این اقدام نیز هشدارهایی دادهاند. از موسسه امام خمینی٬ گروه پرتو و سپاه قم به عنوان سه نهاد دخیل در حمله به سخنرانی علی لاریجانی در قم نام برده میشود.
روز ۲۲ بهمن سال گذشته و هم زمان با سخنرانی احمدینژاد در تهران، علی لاریجانی نیز در شهر قم برای سخنرانی حضور پیدا کرد. سخنرانی رییس مجلس نهم اما با شعارهای برخی از حاضران نیمهتمام ماند و برخی از افراد اقدام به پرتاب کفش، مهر و نعلین به سمت وی کردند.
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، چند روز بعد، به صراحت اعلام کرد که با آنچه در شهر قم و در حین سخنرانی علی لاریجانی رخ داده، مخالف است. وی اضافه کرد که پیش از این نیز به مسوولان جمهوری اسلامی نسبت به وقوع چنین اتفاقاتی هشدار داده است.
سایت مجلس، معترضان را “عدهای اندک” توصیف کرده و مدعی شده بود که این افراد “برای ایجاد آشوب از قبل ساماندهی شده بودند”. این سایت همچنین اقدام به انتشار عکسهایی از این افراد کرده بود، اما ایرنا – خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی - معترضان را “ولایتمدار” خوانده بود. ایلنا هم نوشته بود که صبح روز ۲۲ بهمن و پس از حضور لاریجانی در تظاهرات شهر قم، “جمعی از حامیان محمود احمدینژاد که در چهارراه شهدای قم پوسترهایی از محمود احمدینژاد و رهبر مقام معظم انقلاب با شعار “زنده باد بهار” و “تو به ما جرأت طوفان دادی” را به دست داشتند؛ به دنبال علی لاریجانی، شعارهای “لاریجانی بصیرت بصیرت” و “رئیس بیولایت نمیخواهیم” سردادند”.
حسین شریعتمداری، نماینده ولیفقیه در موسسه کیهان اما خبر از آن داده بود که “بسیاری از برادرانی” که در ماجرای “اخلالگری روز ۲۲ بهمن شهر قم” به “اصل ماجرا” پی بردهاند٬ در “تماس با کیهان گفتهاند از اقدام دشمن پسند خود پشیمانند”. شریعتمداری به نقل از این افراد نوشته بود: “بعد از آنکه مشاهده کردیم تعدادی از شعاردهندگان به سوی رئیس مجلس مهر و… پرتاب میکنند و در پی برهم زدن مراسم باشکوه ۲۲ بهمن هستند، متوجه شدیم فریب خوردهایم و فردای آن روز وقتی یادداشت کیهان را که در آن به کلام حضرت آقا استناد شده و آمده بود ایشان هر حرکت تشنجآفرین را با عبارت قطعاً خیانت به کشور است٬ توصیف فرمودهاند، احساس گناه کردیم”.
وی پیش از این درگیری در مجلس و اعتراض در سخنرانی علی لاریجانی را “دستاویزی برای یک حرکت اخلالگرانه هماهنگ شده با آن سوی آب ها” دانسته و خبر از آن داده بود که بعد از اعتراض در سخنرانی علی لاریجانی اس.ام.اسی با این مضمون دست به دست شده است: “یکشنبه انتقام، پاسخی به یکشنبه سیاه! دست خدا از آستین مردم بیرون آمد”.
نماینده ولیفقیه در موسسه کیهان، به صراحت در سرمقاله این روزنامه از محموداحمدینژاد به عنوان “مقصر اصلی” اتفاقات رخ داده در جلسه استیضاح وزیر کار یاد کرده و گفته بود که اعتراض به سخنرانی لاریجانی در شهر قم “ اقدامی عجولانه بود که برای کاستن از آثار شکننده این شکست طراحی شده بود”.
همان زمان وبسایت صراط نیوز – که گفته میشود توسط نزدیکان حسین شریعتمداری اداره میشود – با انتشار فیلمی از سخنرانی علی لاریجانی در قم و برخی نشستهای جبهه پایداری، نوشته بود که حامیان این جبهه سیاسی عوامل اصلی حمله به علی لاریجانی بودهاند.
تصاویر صراط نیوز مربوط به جلساتی با عنوان “سلسله نشستهای بصیرت” در شهر قم بود که در دهه فجر، در شهر قم و توسط جبهه پایداری برگزار شده است. آنگونه که در این فیلمها مشخص بود، افرادی که معترض به لاریجانی بودند، حاضران ثابت در جلسات جبهه پایداری در قم هستند. سایت عصر ایران – نزدیک به محمدباقر قالیباف – نیز با بازنشر این فیلم نوشته بود: “حمله کنندگان به لاریجانی در قم از محفل جبهه پایداری آمده بودند”.