دگردیسی مادر چاوز به عموی چاوزو البرادعی

نویسنده
نازنین کامدار

» حکومتی ها در مخمصه قواعد خود

قواعد حکومتی یکی بعد از دیگری از سوی فردی که ابتدا با لقب “رجایی ثانی” به ریاست دولت رسید و هم اکنون مقامات نظام او را “بنی صدر دوم” می دانند، شکسته می شود. احمدی نژاد در مراسم تشییع جنازه هوگو چاوز نه تنها از دست دادن با “نا محرم” که در جمهوری اسلامی”فعل حرام” تلقی می شود، پرهیز نکرد، بلکه مادر چاوز را در آغوش کشید؛ اقدامی که مقامات و رسانه های حکومتی را به واکنش واداشته و موجب شده طی ۴۸ ساعت گذشته طی دهها نطق و نامه احمدی نژاد را مورد انتقاد قرار دهند.

واکنش اطرافیان محمود احمدی نژاد نیز که همراه وی در مراسم حضور داشته اند ضد و نقیض است. وزیر امور خارجه از وجود “استثنائات در قانون شریعت اسلام” سخن گفته اما میرتاج الدینی، معاون پارلمانی دولت که خود در عکس مشهور به عکس “مادر چاوز و احمدی نژاد” دیده می شود، ابتدا این اتفاق را تایید اما در کمتر از ۲۴ ساعت و در هماهنگی با دیگر اطرافیان احمدی نژاد به جمع انکار کنندگان پیوسته است.

ارگان های خبری نزدیک به دولت هم دیروزبا دستکاری های فتوشاپی از این دیدار عکسی ساختند که باعث شد جهان نیوز احمدی نژاد و تیم وی را “ناشی ترین دروغگویان” بخواند. رسانه های نزدیک به دولت، عکس مادر چاوز را با محمد البرادعی،رئیس پیشین آژانس انرژی اتمی و عکس لاریجانی را با احمدی نژاد جایگزین کردند.

واکنش های اینچنینی از سوی دولتی ها پس از آن صورت گرفته که مقامات و رسانه های حکومتی ، اقدام او را به شدت محکوم کردند و از جمله حجت الاسلام قرائتی او را به “انجام فعل حرام” متهم کرد.

در واکنش به این اتفاقات، علی اکبر صالحی، وزیر خارجه دولت احمدی نژاد به سایت روزنامه ایران چنین گفته است: “من آنجا بودم، چنین چیزی صحت ندارد که کسی، کسی را در آغوش گرفته باشد. دکتر احمدی نژاد به عرف معمول به نشانه اینکه ما دست نمی دهیم دست روی دست گذاشته بود.مادر چاوز به احترام رئیس جمهور از جای خود بلند شد و گفت شما پسر من هستید، چاوز دائما ذکر خیر شما، کشور و ملت تان را می گفت. الان هم که شما نزد من هستید احساس دلگرمی می کنم. دکتر احمدی نژاد و مادر چاوز، مقابل هم و در فاصله نزدیکی ایستاده بودند و آقای دکتر هم دائما دستش را به نشانه اینکه نمی تواند دست بدهد نگه داشته بود. من نمی دانم این چه حرفی و چه عکسی است که منتشر شده، مصافحه ای در کار نبوده است. آنچه که من دیدم نه مصافحه ای بود، نه چیز دیگری. آنها ابراز احساسات کردند، مدت قابل توجهی صحبت کردند و مادر چاوز در حالی که گریه می کرد، تشکر می کرد و احساسش را بروز می داد. آقای دکتر هم دلداری می داد. دکتر احمدی نژاد دائما دو دست خود را به نشانه دست ندادن گرفته بود، همین و بس”.

او افزوده است: “اینکه مادر چاوز سر به شانه دکتر احمدی نژاد بگذارد را من که آنجا بودم متوجه نشدم. آدم می ماند که درباره این رفتار رسانه ها و عکسی که روی آن مانور داده اند چه بگوید. دلیل اینکه چرا رسانه ها به این عرصه ورود کرده اند را نمی دانم. آنچه من دیدم این بود که رییس جمهور دست خود را به نشانه معمول دست ندادن گرفته بود و مادر چاوز هم گریه می کرد. این مادر محترم 85 ساله خطاب به رئیس جمهور ایران می گوید تو پسر من هستی. از نظر شرعی، اسلام راجع به خانم هایی که سنشان از یک مقطع خاص عبور می کند حکم خاصی دارد که می توان به فتاوای مراجع بزرگ مراجعه کرد. من از طرح این مسائل در رسانه های داخلی تعجب می کنم. انسان در حال و هوای حزن انگیز خاصی در سوگواری قرار گرفته و با یک خانم محترم ۸۵ ساله و مادر یک رهبر بزرگ که اشک می ریزد روبرو می شود، احمدی نژاد هم او را دلداری می دهد”.

میرتاج الدینی هم با همین سایت مصاحبه دوم اش را کرده و اینار برخلاف دفعه اول که “مصافحه” را تایید کرده بود، گفته است: “رئیس‌جمهور فقط می‌خواست به ابراز احساسات مادر چاوز پاسخ بدهد. من و آقای صالحی در آنجا حضور داشتیم و چنین چیزی صحت نداشته است.عکس‌ها را تغییر داده‌اند و یا آنها به گونه‌ای انداخته شده که این‌گونه برداشت شده است و مصافحه‌ای در کار نبوده است. آنها خیلی اظهار ارادت می‌کردند و اصرار داشتند که دست رئیس جمهور را بگیرند، اما رئیس جمهور دست‌هایش را می‌کشید. رئیس جمهور در مقابل ابراز تاسف و احساسات مادر چاوز که گریه می‌کرد و به احمدی نژاد می‌گفت که تو مانند پسر من هستی، آقای رئیس جمهور در همین حد می‌خواست که پاسخ دهد و رد شود. احمدی‌نژاد با مادر چاوز مصافحه نکرده است”.

 

اگر چه این قبیل انکار ها در دیگر حوزه ها نیز از سوی شخص احمدی نژاد و اطرافیان او بارها دیده شده ،اما این باربه ساختن عکس های جعلی برای توجیه اظهارات صالحی و میرتاج الدینی هم پرداخته اند.

در همین باره سایت فرارو می نویسد: “صبح امروز یکی از سایت های خبری با انتشار عکسی مدعی شد که تصویر خبرگزاری رویترز از دلداری رییس جمهور به مادر هوگو چاوز فتوشاپ بوده است. امابا گذشت چند ساعت حقیقت ماجرا مشخص شد. در عکس منتشر شده مردی که گفته می شود “عموی چاوز” است در حقیقت البرداعی بوده که در جریان دیدار لاریجانی با او روبوسی کرده است و نه بستگان چاوز در تشییع جنازه چاوز با احمدی نژاد! تعجب آنکه چگونه جاعل فتوشاپ کار از عکس البرادعی که همه او را میشناسند استفاده کرده است!”

به نوشته فرارو، “ایران پی ان” که برای اولین بار و پس از سخنان میرتاج الدینی، عکس دوم (مصافحه با عموی چاوز) را ساعت ۳۸:۲۰ دقیقه دیشب منتشر کرده و در گزارشی نسبت به صحت عکس رویترز تردید ایجاد کرده است، بدون اشاره به اینکه خود برای اولین بار عکس دوم را منتشر می کند، پرسیده: “آیا عکس دلداری احمدی نژاد به مادر چاوز یا مشابه آنکه با عموی چاوز همدردی می‌کند، یک دروغ فتوشاپی است؟”

اما “عصر خبر”، درباره عکس مورد ادعای “ایران پی ان” می نویسد: “با مزه ترین روشی که به کار بردند، فتوشاپ عکس «احمدی نژاد و مادر چاوز» بود؛ بدین شکل که با فتوشاپ، عکس یک پیرمرد را جایگزین عکس مادر چاوز کردند و با ارسال آن به رسانه ها، مدعی شدند که اصل عکس، «احمدی نژاد و پیرمرد» بوده و عکس «احمدی نژاد و مادر چاوز» فتوشاپی بوده است!”

در ادامه مطلب فرارو می خوانیم: “از سوی دیگر سایت«انتخاب» اندکی پس از آنکه برمبنای دلایل «ایران پی ان» از رئیس جمهور عذرخواهی کرده و در اثبات جعلی بودن عکس اول که معتقد است «دیلی تلگراف» برای نخستین بار منتشر کرده است، ضد نور شدن پس زمینه عکس و افراد انتهای تصویر را حمل بر جداسازی ناشیانه، غیرحرفه ای و ضعیف «کله» و «سر» حاضران در تصویر قلمداد کرده و در ادامه به قطعیت به این نتیجه می رسد که «عکس دلداری نه تنها جعلی ست که یک فتوشاپ غیرحرفه ای» به شمار می رود.رسانه های مورد اشاره در حالی عکس با کیفیت پایین، برش خورده و کوچک منتشر شده توسط خود را اصل و عکس اول را فتوشاپی می خوانند که دستکاری شدن تصویر عکس دوم کاملا مشهود است.این در حالی است که به عقیده کارشناسان در عکس مصافحه احمدی نژاد با «عموی چاوز» با پایین آورده شدن کیفیت برای عدم وضوح دستکاری عکس سعی شده لباس زنانه مشکی رنگ مادر چاوز کمتر دیده شود. از سوی دیگر برش انتهای انگشتان رئیس جمهور و قرار دادن آن در انتهای گردن «عموی چاوز» به وضوح «غیر حرفه ای و عجولانه» بودن فتوشاپ عکس دوم را نشان می دهد”.

اما اظهارات میرتاج الدینی، با واکنش سایت “آفتاب” مواجه شده و این سایت در یادداشتی نوشته است: “در عکس ها، مرادوده نزدیک احمدی نژاد و مادر چاوز، کاملاً مشهود است اما معاون احمدی نژاد که در چند سانتی متری این رویدادها قرار داشت، به سادگی تمام، آنچه مردم با چشم خود دیده اند را انکار می کند و می گوید: «من و آقای صالحی در آنجا حضور داشتم و چنین چیزی صحت نداشته است.»حتی اگر کار احمدی نژاد را مصداق معصیت شرعی بدانیم (که می توان ندانست)، حرف های نادرست میرتاج الدینی گناه بزرگ تری است، چه آن که بر اساس آموزه های دینی - که خود آقای میرتاج الدینی وقوف بهتری بر آن دارند - دروغ، از «معاصی کبیره» است. یعنی که چنین چیزی وجود نداشته است؟ و یعنی چه که عکس ها را تغییر داده اند؟ آیا آقای میرتاج الدینی، حاضر است عکس ها و فیلم ها به کارشناسی رسمی سپرده شوند تا سیه روی شود هر که در او غش باشد؟! وقتی محمود احمدی نژاد در بازگشت از اولین سفرش به نیویورک، در دیدار با آیت الله جوادی آملی، مدعی هاله نور شد و فیلم این دیدار منتشر گشت، بارها و بارها، شخص خود او و اطرافیانش، مدعی شدند که فیلم جعلی بوده است و حتی در آن زمان، غلامحسین الهام خط و نشان کشید که با جعل کنندگان آن فیلم برخورد قانونی خواهند کرد. اگر در همان ابتدای کار، هم با ادعای هاله نور و هم با دروغی به نام انکار فیلم آن جلسه برخورد ولو ارشادی صورت می گرفت، کار بدانجا نمی کشید که امروز معاون یک رئیس جمهور، اتفاق رخ داده در یک منظر بین المللی را انکار کند و تازه، پا فراتر بگذارد و طلبکارانه، منتشر کنندگان عکس را متهم به دستکاری در عکس نماید!”