کناره‌گیری مطهری از نامزدی هیات نظارت بر مطبوعات

نویسنده
حسین محمدی

» در نامه به نمایندگان اعلام شد

بعد از اختلافِ به وجود آمده در مجلس نهم برای انتخاب نماینده قوه‌مقننه در هیات نظارت بر مطبوعات، علی مطهری، از کاندیداتوری برای این سمت استعفا داد تا به گفته خود نمایندگان مجلس بتوانند “انتخاب واقعی” در این زمینه انجام دهند.

مطهری، در نامه‌ای که خطاب به نمایندگان نوشته و آن را در مجلس توزیع کرده، انصراف خود از کاندیداتوری برای عضویت در هیات نظارت بر مطبوعات را اعلام کرده و از کمیسیون فرهنگی مجلس خواسته است با معرفی دیگر نمایندگانی که در این کمیسیون رای آورده‌اند، امکان “انتخاب واقعی میان گرایش‌های مختلف سیاسی” را به نمایندگان مجلس بدهد، نه آن‌که نمایندگان مجبور به “انتخاب میان دو فرد مشابه از یک گرایش” شوند؛ مساله‌ای که به نظر مطهری مجلس را “در مقابل یک عمل انجام شده و در نوعی اجبار قرار” می‌دهد.

به گفته مطهری در صورت تحقق چنین مساله‌ای “شبهه اعمال نظر سیاسی از طرف کمیسیون فرهنگی برطرف” می‌شود و “در خصوص صدا و سیما نیز گرایش های فکری بیشتری مطرح” بوده و “دست مجلس برای انتخاب اصلح بازتر” خواهد شد.

اشاره مطهری به درگیری‌هایی است که ابتدای ماه جاری و پس از معرفی نمایندگان قوه‌مقننه در هیات‌های نظارت در مجلس به وجود آمده بود.

ابتدای ماه جاری علی لاریجانی، رییس مجلس نهم، نتیجه انتخاب نماینده مجلس در هیات نظارت بر مطبوعات توسط کمیسیون فرهنگی را به حالت تعلیق درآورد. به گفته لاریجانی این مساله برای بررسی “ابهام”های موجود در روند انتخاب کمیسیون فرهنگی بود.

این کمیسیون از میان کاندیداهای عضویت در هیات نظارت، تنها حمید رسایی و محمود نبویان - دو نماینده‌ی عضو جبهه پایداری - را برای رای‌گیری در صحن علنی مجلس معرفی کرد. مساله‌ای که با اعتراض و تذکر برخی نمایندگان مجلس روبه‌رو شد.

اقدام لاریجانی اما با اعتراض برخی اعضای کمیسیون فرهنگی و نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری مواجه شده بود. مهدی کوچک‌زاده، در یادداشتی ضمن اعتراض به رفتار لاریجانی نوشت: “برای چندمین بار عده زیادی از نمایندگان احساس کردند که مجلس نه با رای آنان بلکه با اعمال نظر و سلیقه لاریجانی اداره می‌شود و احساس بسیار ناخوشایندی نسبت به ایشان داشتند ولی…”.

همان زمان علی مطهری در توضیحی رفتار کمیسیون فرهنگی مجلس را نه “خلاف قانون” بلکه “خلاف تدبیر و خلاف اخلاق حرفه‌ای” توصیف کرد. به گفته مطهری “کمیسیون فرهنگی نباید از اکثریت خود که اختصاص به جبهه پایداری دارد استفاده نادرست می‌کرد و مجلس را برای انتخاب نماینده قوه مقننه در هیات نظارت بر مطبوعات در تنگنا قرار می‌داد”.

مطهری همچنین اضافه کرده بود که اعتراض وی به این دلیل نبوده که نام وی به عنوان یکی از کاندیداها اعلام نشده و به همین دلیل پیشنهاد داده که “اگر کمیسیون فرهنگی تدبیر کند و به جز آقایان رسایی و نبویان مثلا آقای هروی را هم به عنوان کاندیدای عضویت در هیات نظارت بر مطبوعات به صحن علنی مجلس معرفی کند، شبهه موجود میان نمایندگان برطرف خواهد شد”.

وی اکنون نیز در نامه خود سخنان مشابهی را مطرح کرده و گفته است: “برای آن‌که… دیگر شبهه تاثیر نسبت خانوادگی این‌جانب با رییس محترم مجلس در تصمیم هیات رئیسه مرتفع گردد، ‌انصراف خود از کاندیداتوری نمایندگی قوه مقننه در هیات نظارت بر مطبوعات را اعلام می‌دارم “.

احمد سالک، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس همان زمان، در گفت‌وگویی با رجانیوز، وب‌سایت نزدیک به جبهه پایداری، درباره تصمیم هیات‌رییسه مجلس گفته بود: “هیات‌ رییسه قسم خورده است به آیین‌نامه عمل کند، اما این کار امروز خلاف قسمی بود که به آیین‌نامه خوردند و این کار واقعا پسندیده نبود. مذاق کل مجلس هم این کار را نپسندید”.

گرچه حسین سبحانی‌نیا، عضو هیات‌رییسه مجلس، با دفاع از اقدام لاریجانی،‌گفته بود: “رییس مجلس برای ممانعت از اینکه حقی از کسی ضایع شود و در واکنش به اختلاف نظر در مورد انتخاب عضو هیات نظارت بر مطبوعات موضوع را برای بررسی بیشتر به هیات رییسه ارجاع داد و از هیچ کجای این موضوع نمی توان برداشت سیاسی‌کاری داشت”.