ایالات متحده آمریکا از طرق مختلف سعی می کند اسرائیل را از حمله به تأسیسات نظامی ایران منصرف سازد. به گزارش روزنامه اسرائیلی هاآرتص واشینگتن اخیراً پیشنهاد همکاری نظامی آمریکا با دولت یهود را برای تقویت توان ضربه زدن ارتش اسرائیل رد کرد.
روزنامه مذکور بدون ذکر نام منابع خود می نویسد که این درخواست که نشانه پیشروی مقدمات حمله از سوی ارتش اسرائیل است، توسط مقامات آمریکائی” در بالاترین سطح بررسی و رد شد”.
به نوشته هاآرتص واشینگتن به اسرائیل هشدار داده است که حمله هوائی به ایران به منافع آمریکا آسیب وارد خواهد آورد و از اسرائیل خواسته است در صورت پافشاری بر اجرای تصمیم خود، پیش از اقدام به حمله آمریکا را در جریان قرار دهد. مقامات آمریکائی برای کاهش تأثیر پاسخ منفی خود در زمینه همکاری نظامی به متحد خود پیشنهاد کرده اند که سیستم دفاع موشکی خود را تقویت کند.
وزیر دفاع اسرائیل، ایهود باراک در مصاحبه با رادیو ارتش با اظهار اینکه ایالات متحده در حال حاضر مخالف بمباران ایران است به طور ضمنی گزارش روزنامه اسرائیلی را تأئید کرده است.
باراک گفت: “ موضع ایالات متحده روشن است: آن ها با حمله نظامی به ایران موافق نیستند”. وی افزود:” در حال حاضر باید روند اقدامات سیاسی پیش برده شود.
ضمن آنکه گزینه های بسیار دیگری هم وجود دارد. اسرائیل کشوری است بسیار قدرتمند ولی بهتر است در این باره حرف نزنیم”. باراک در خاتمه خواستار “ تحرک سازمان های اطلاعاتی و تشدید تحریم های اقتصادی علیه دولت احمدی نژاد”رئیس جمهور ایران شد.
در ماه ژوئن جان مایکل مک کانل رئیس سازمان های اطلاعاتی و مایکل مولن فرمانده ستاد ارتش آمریکا، ضمن توقفی کوتاه در بیت المقدس سعی کردند از جوش و خروش اسرائیلی ها تا اندازه ای بکاهند. به نوشته واشینگتن پست دو آمریکائی به مخاطبین اسرائیلی خود گفتند هنوز خیلی مانده است که ایران به سلاح هسته ای دست یابد و به همین خاطر ایالات متحده مخالف عبور هواپیماهای اسرائیلی از حریم هوائی عراق است.
کمی پس از این ماجرا یک منبع مطلع آمریکائی به نیویورک تایمز اظهار داشت که دولت یهود در حال سازماندهی یک مانوور هوائی بر فراز مدیترانه است. به اعتقاد اسرائیل پنتاگون در درز این اطلاعات به بیرون دست داشته است تا نقشه اسرائیل برای حمله احتمالی به ایران را نقش بر آب کند.
و بالاخره در ماه ژوئیه مطبوعات آمریکا فاش کردند که وزارت امور خارجه آمریکا قصد دارد بخش حافظ منافع این کشور را در تهران به راه بیاندازد. این اقدام که آخرین گام پیش از آغاز روابط دیپلماتیک شمرده می شود چندان با جوّ تدارک مقدمات بمباران ایران جور در نمی آید.
به علاوه بر اساس یکی از گزارش های اخیر آمریکائیان، که هاآرتص به تحلیل آن پرداخته است، موفّقیت اسرائیل در یک چنین عملیاتی[ بمباران ایران] بعید به نظر می رسد. انستیتوی علوم و امنیت بین المللی که مقر آن در واشینگتن است اذعان می دارد که برای تخریب تأسیسات مرتبط با برنامه غنی سازی اورانیوم ایران قدرت آتشی به مراتب قوی تر از آنچه که برای بمباران راکتور عراقی اوزیراک در 1981 به کار برده شد، لازم است.
به فرض آنکه اسرائیل محل دقیق تأسیسات مشکوک ایران را بداند و تصمیم بگیرد خود را درگیر این ماجراجوئی کند ایران، به گزارش انستیتوی مذکور، توان آن را دارد که در مدت زمانی” نسبتاً کوتاه “برنامه هسته ایش را مجدداً از سر گیرد.
منبع: لوموند 15 اوت