رقابت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با محمود احمدی نژاد آنها را وادار به سخنان و عکس العمل هایی میکندکه گاهی حتی موجب تعجب دیگر مجلس نشینان و اصحاب رسانه و افکار عمومی می شود.
چندی پیش عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درجمع خبرنگاران اظهار کرد: این کمیسیون هیاتی رامعین کرده تا از زندان اوین بازدید، و به وضعیت آنجا رسیدگی کند.
این رقابت تا به آنجا کشیده شد که یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی درباره بازداشتگاههای غیر قانونی هم اظهار نظر کرد و گفت اگر بازداشتگاهی به لحاظ ضوابط زیر نظر قوه قضائیه نباشد قطعا مورد بررسی و پی گیری قرار میگیرد و تلویحی به وجود چنین اماکنی اعتراف نمود.
به نظر میرسد اعلام بازدید نمایندگان میتواند کارت دیگری در مقابل بازی احمدی نژادبا افکار عمومی باشد و یا به عبارتی نشان دهد که اگر رییس جمهور اجاره بازدید از زندان اوین را پیدا نکرد، نمایندگان انقدر قدرتمند هستند که بتوانند به زندانهای کشور راه یابند و بازی با افکار عمومی را ادامه دهند و بخصوص برتری اراده برادران لاریجانی را به رخ محمود احمدی نژاد و باند وابسته به او بکشند.
این تصمیم در حالی گرفته شد که پیش از آن محمود احمدی نژاد عزمش را جزم نموده بود که در حرکتی نمایشی به بازدید از زندان اوین برود اما قوه قضاییه پرده این نمایش را پایین کشید.
حجتالاسلام علی رازینی معاون حقوقی قوه قضائیه درگفتوگویی با خبر گزاری مهر بدون هیچ تعارفی گفت: “مگرروسای جمهور قبلی زندان میرفتند؟ جای رئیس جمهور، قوه مجریه است و باید کارهای اجرایی را انجام دهد. زندانهای کشور نیز زیر مجموعه قوه قضاییه است و هر کس باید کارخود را انجام دهد”.
همچنین به دنبال کشته شدن ستار بهشتی در زندان، مامور رسیدگی به پرونده ستار بهشتی در کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس، گفت که گزارش نهایی رسیدگی به مرگ ستار بهشتی این هفته به هیات رییسه مجلس ارائه خواهد شد. مهدی دواتگری اظهار کرد: به دنبال پیشنهاد هفته گذشته ما برای برخورد با تخلفات و سهلانگاریهای انجام شده توسط پلیس فتا، فرماندهی ناجا اقدام شجاعانهای برای برکناری پلیس فتای تهران بزرگ انجام داد که باید قدردانی نمود.
مامور رسیدگی به پرونده ستار بهشتی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در عین حال تاکید کرد که رییس پلیس فتای تهران بزرگ، نقشی در این اتفاق نداشته اما سهلانگاری و قصور ایشان در این رابطه محرز بوده است.
اگر چه رقابت با احمدی نژاد می تواند از دلایل اصلی چنین اظهار نظرها و تصمیماتی، از سوی نمایندگان و کمیسیون هایی باشد که قبلا در موارد مشابه سکوت اختیار میکردند و چه بسا در دفاع از عملکرد قوه قضاییه و نهادهای اطلاعاتی از یکدیگر سبقت می گرفتند. به هر حال در میان اینهمه هیاهو و جنگ زرگری، توجه به نکات دیگری ضروری است.
انتخابات ریاست جمهوری در راه است، آنهم در شرایطی که مشروعیت نظام در منظر داخلی وخارجی بیش از هر زمان دیگری خدشه دار شده است. تلطیف چنین وضعیتی برای کشاندن مردم به پای صندوق های رای می تواند از جمله دلایلی باشد که نظام را به نوعی چرخش های نمایشی وادار کند؛ چرخش هایی که همچنین میتواند در برخی محافل داخلی و حتی بین المللی به موقع خرج شود.
جمهوری اسلامی همواره در شرایط سخت و برای کسب فضای حیاتی بیشتر اقدام به اقدامات مشابه برای کاهش فشارهای اجتماعی میکندتا در زمان آزاد شده مهره بازی را به نفع خود حرکت دهد. بخصوص در زمانی که فشارهای اقتصادی کمر مردم راشکسته است.
از سوی دیگر جمهوری اسلامی همواره از پیوند خوردن خیزش های مردمی با مطالبات اقتصادی، و جنبش های سیاسی، اجتماعی در هراس است و از برقراری هر گونه ارتباط مابین این جنبش ها، ولو بالقوه ممانعت میکند. به نظر میرسد بازی با افکار عمومی با سناریوهای مختلف در صدر دستور العمل های کارشناسان اطلاعاتی جمهوری اسلامی قرار دارد و بازدید از زندانها و رسیدگی به احوال زندانیان یکی از این سناریوهاست. البته نهایت هر بازرسی با نوشتن یک گزارش همراه خواهد بود و گزارشی که نمایندگان مجلس پس از بازرسی تهیه خواهند کرد خود خوراک دیگری است که برای پرده ای دیگر از این نمایش ساخته و پرداخته شده است.