مرکز اسناد انقلاب اسلامی در آستانه 16 آذر روز دانشجو، طی مقاله ای خواستار اخراج استادان و دانشجویان منتقد از تمامی دانشگاه های کشور شدو دانشجویان و استادان “ناهمسو با دولت” را “مارهایی در آستین نظام” نامید.
این در حالی است که ده ها دانشجو طی 28 ماه تشکیل دولت نهم بازداشت شده و طی دو روز گذشته نیز چندین دانشجوی دیگر و از جملهدانشجویان طیف چپ و سعید حبیبی عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت بازداشت شده اند.
انقلاب فرهنگی اول شکست خورد
مرکز اسناد انقلاب اسلامی که ریاست آن را روح الله حسینیان بر عهده دارد، همزمان با روز دانشجو و به بهانه بیست و دومین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی در 19 آذر سال 64، با انتشار نوشتاری با عنوان ”ضرورتهای یک انقلاب فرهنگی در نهادهای تولید علم در کشور” دانشجویان و اساتید منتقد دولت را “مارهایی در آستین نظام اسلامی” توصیف کرد و خواستار تشدید اخراج و تصفیه دانشجویان و استادان از سراسر دانشگاه های کشور شد.
این مرکز با این ادعا که انقلاب فرهنگی اول شکست خورده، دهه هفتاد را به عنوان دهه بازگشت دانشجویان دموکراسی خواه و آزادی طلب به دانشگاه ها عنوان و آنان را غرب زده نامید و نوشت: “روند دانشگاهها به سمتی پیش رفت که دانشجویان به عنوان شبکه ای از نخبگان منتشر در کشور در چرخشی دیگر و جهشی جدی تر خواستار شباهت سازی بیشتر رفتارهای سیاسی وفرهنگی با غرب شدند”.
این مرکز “دوم خرداد” را عامل “بازگشت کامل اساتید و کارشناسانی که انقلاب آنها را دفع کرده بود” معرفی و ادعا کرد که پس از دوم خرداد، استادان اخراجی در سال های اول انقلاب، هیأت علمی های دانشگاه ها و مراکز مدیریتی آموزشی را در اختیار گرفتند و “عناصر منزوی شده معتقد به اهداف و آرمانهای انقلاب و امام” را از دانشگاه بیرون کردند.
دانشجو علف هرز است
یکی از “اعضای شورای سردبیری سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی” در این مقاله جنبش دانشجوئی را “جریان معارض” و “علف” توصیف کرده و نوشته: “جریان معارضی ریشه علفی خود را در سطح نهاد علمی کشور گسترانده است و همیشه مانع از ظهور و بروز گیاهان و درختان از خاک برآمده شده است”.
این مرکز با اشاره به یکدست بودن حاکمیت در دو سال اخیر آن را فرصت مناسبی برای تجدید انقلاب فرهنگی دیگری دانسته و تاکید کرده: “در حال حاضر که نگاه خودی و اصیل در تجلی یک انتخابات سیاسی خود را به صحنه تصمیم سازی نزدیک کرده است، در اولین برنامه ها و گامهای خود باید نسبت به هرس و کندن علفهای هرز و مزاحم اقدام کند”.
مرکز اسناد انقلاب اسلامی مرحله بعدی اجرای انقلاب فرهنگی مجدد را، تغییر کتب درسی عنوان کرده و خواستار آن شده که: “در مرحله بعدی باید با به کارگیری کارشناسان مجرب و اساتید فن نسبت به غنی سازی و تغلیظ و تهیه مواد افزودنی به خاک دانشگاههای کشور دست” یازید.
فهرست تغیراتی که مرکز اسناد انقلاب اسلامی خواستار اجرای آن در دانشگاه ها شده “از عناوین و رشته های درسی جدید تا سرفصلها و محتواهای تولیدی و ترکیبی بدیعی که بسترساز تولید علم وعمل سلیم تر و سدیدتر ذیل منویات انقلاب و اسلام مهدوی” و آنچه این مرکز “تمدن سازی اسلامی” نامیده را شامل می شود.
تصفیه دانشگاه های امیر کبیر، شریف و تهران
تصفیه دانشگاه های شریف، امیر کبیر و تهران طی برنامه ریزی همکاران روح الله حسینیان در مرکز اسناد انقلاب اسلامی در اولویت قرار گرفته و در مورد اعتراضات دانشجوئی در این دانشگاه آمده: “مسائلی که این چند ساله در دانشگاههایی چون دانشگاه شریف در مسئله دفن شهدا و دانشگاه امیرکبیر و تهران رخ می دهد تجلی زننده ای است که بازتاب رسانه ای پیدا کرده است”.
در حالی که طی دو سال اخیر ده ها استاد ممتاز دانشگاه های کشور اخراج، ممنوع التدریس و یا به اجبار بازنشسته شده اند، و وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی به طور کامل در اختیار جناح راست و به ویژه راست افراطی قرار دارد، مرکز اسناد انقلاب اسلامی بهانه درخواست اجرای انقلاب فرهنگی دیگری را ”جلوگیری از پذیرش دانشجویان متعهد و معتقد به جمهوری اسلامی در مقاطع تحصیلی دکتری، جلوگیری و سنگ اندازی در مسیر ورود اساتید هم نوای انقلاب اسلامی در هیأت علمی های دانشگاهها، توزیع و تقسیم بودجه های پژوهشی و بورس های تحصیلی برای مخالفان ملت و برخورد و ممانعت از فعالیت جدی تشکلهای خودی و مستقل دانشجویی و به انزوا بردن آنها در سالهای گذشته” اعلام و تاکید کرده که وضعیت فعلی دانشگاه ها “نیاز به تدبیری جدی و اقدامی قاطع در ابعاد یک انقلاب فرهنگی دارد”.
این مرکز استادان و دانشجویان منتقد را “غوغا زیست” نامیده و خواستار “تصفیه دانشگاهها از عناصر غوغازیستی که حتی قانون اساسی کشور و مقدسات مردم را محترم نمی شمرند، چه در کسوت استاد و چه در لباس دانشجو” شده است.
دانشجویان و استادان مارهایی در آستین نظام
سومین مرحله طرح انقلاب فرهنگی ارائه شده از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی “پمپاژ” استادان و دانشجویان همسو با جناح حاکم بر کشور به دانشگاه ها و تصرف مراکز پژوهشی است.
این مرکز مرحله سوم انقلاب فرهنگی را چنین توصیف کرده: “فراهم آوردن زمینه ای که عناصر معتقد به جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی، مراکز تصمیم سازی و پژوهشی را در اختیار خود آورند”.
در طرح انقلاب فرهنگی مجدد مرکز اسناد انقلاب فرهنگی ادعا شده که: “تصور اینکه یک نظام به مخالفان و بالاتر دشمنان خود توان و امکانات مالی و اقتصادی و سیاسی برای استفاده علیه خود را بدهد، تصوری بهت آور و ناامید کنند است”.
این مرکز دانشجویان و استادان منتقد در دانشگاه ها را “مارهایی در آستین نظام” توصیف و خطاب به مقامات وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرده که: “آنچه در بهترین وضعیت، اسلام علوی خواسته است عدم برخورد و سلب حق حضور سیاسی و فرهنگی است و نه اینکه نظام با دست خود مار در آستین پرورش دهد”.
گویا آنچه طی سال های اخیر برسر دانشجویان آمده و از جمله بازداشت، شکنجه و اخراج صدها دانشجو، و اخراج، ممنوع التدریس کردن، و بازنشستگی ده ها استاد دانشگاه های مختلف، نتوانسته رضایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی و رئیس آن را که از یاران نزدیک سعید اسلامی است، جلب کند؛ به همین دلیل صحبت از تبدیل دانشگاه به پادگان به میان آمده است.