دو روز پس از آنکه معاون فرهنگی قوه قضاییه ایران، محمد رضا رحیمی را “متخلف خودی” دانست، گزارش های تایید شده حاکی از رویت محمدرضا رحیمی در بیرون از زندان داشت. خبری که افشای آن توسط سایت های اصلاح طلب باعث شد دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام دارد که وی به دلیل بستری بودن همسرش در بیمارستان با تقاضای خود مستحق یک هفته مرخصی شناخته شده است.
پیش از این اعلام دادسرا وکیل وی از تلاش اش برای گرفتن مرخصی برای “معاون اول نظام” خبر می داد.(لینک)
سایت کلمه دیروز در خبری اعلام کرد که از منابع آگاه شنیده است که محمدرضا رحیمی تنها ۱۳ روز پس از اجرای حکم زندان ۵ سال و ۹۱ روزاش در بیرون از زندان به سر میبرد. این خبر بلافاصله با بازتاب خبری گستردهای در رسانههای داخلی و البته با حذف نام منبع خبر بازنشر یافت، به طوری که سایت “تدبیر” در مطلبی با عنوان “رحیمی بیرون از زندان دیده شد”، نوشت: “محمدرضا رحیمی، معاون اول احمدینژاد که چندی پیش به اتهام فساد مالی محکوم و راهی زندان شده بود، بعد از ۱۰ روز حبس به مرخصی آمد. برخی رسانهها خبر دادهاند که رحیمی به مدت هفت روز به مرخصی آمده است. محمدرضا رحیمی به پنج سال زندان و ۹۱ روز حبس و پرداخت سه میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان رد مال و جزای نقدی محکوم شده است. دیوان عالی کشور اتهامات رحیمی را اخذ رشوه و تحصیل مال نامشروع اعلام کرده است”.(لینک)
ساعتی پس از انتشار این خبر که به سرعت در شبکه های اجتماعی بازنشر شد، محمدرضا نادری، وکیل رحیمی تایید کرد که برای اخذ مجوز مرخصی برای موکل اش فعالیت می کند.
او به این خبرگزاری گفته است: “محمدرضا رحیمی هنوز به مرخصی نیامده است و من این موضوع را تکذیب میکنم. بنده در حال پیگیری مرخصی رحیمی هستم؛ چون موکلم هنوز به مرخصی نیامده است. من هنوز با رحیمی ملاقاتی نداشتهام. بنده تقاضای ملاقات را به زندان تحویل دادهام؛ ولی هنوز جوابی به من در این زمینه داده نشده است”.
حکم محمدرضا رحیمی، پنج سال حبس است و ۱۳ روز پیش، سرپرست اجرای احکام دادسرای کارکنان دولت، دستور اجرای این حکم را از طریق نیروی انتظامی صادر کرد.
از میان روزنامه های صبح یکشنبه آرمان روزنامه نزدیک به هاشمی رفسنجانی با تیتر رحیمی از اوین به خانه رفت خبر را منعکس کرده بود و فرهیختگان با عنوان رحیمی هنوز زندان نرفته به مرخصی آمد آن را در صفحه اول خود گذاشت.
تلاش برای اخذ مرخصی زودهنگام برای محمدرضا رحیمی در حالی صورت می گیرد که طبق ضوابط قضایی در ازایران، اولین مرخصی به هر زندانی، بعد از طی یک ششم میزان حبس اعطا میشود.(لینک)
پیش از این، محسن جهانگیر، رئیس سازمان زندان های قوه قضاییه، از انتقال محمدرضا رحیمی به “بند عمومی” زندان اوین خبر داده و گفته بود: “وی مثل سایر افراد در بند عمومی است اما با متهمین پرونده بیمه در یک بند نیستند و از امکانات خاصی هم برخوردار نیستند”.(لینک)
این اظهارات پس از آن بود که خبرگزاری آنا در گزارشی پیش بینی کرده بود که محمدرضا رحیمی احتمالا در “بند مالی” زندان اوین زندانی ست که جابر ابدالی، رئیس سابق حفاظت اطلاعات قوه قضاییه و فردی به نام “داوود.س” که به “جعبه سیاه” رحیمی مشهور است نیز در همان بند نگهداری می شوند.
خبرگزاری آنان نوشته بود: “طبق ضوابط سازمان زندانها، تمامی زندانیانی که برای طی دوران حبس خود به زندان اوین وارد میشوند، در ابتدا باید یکی دو روزی را در اندرزگاه یک، قسمتی که به عنوان قرنطینه شناخته می شود، بگذرانند و سپس به اندرزگاهی که برایشان در نظر گرفته می شود، منتقل شوند.زندان اوین چند اندرزگاه مختلف دارد که زندانیان بر اساس نوع جرم و موارد دیگر در آنها تقسیم میشوند.یکی از این اندرزگاهها، اندرزگاه ۸ است که مختص جرایم عمد و حبسهای نسبتا طولانی است و محکومان جرایم عمد مالی نظیر اختلاس، کلاهبرداری و ارتشاء در آن نگهداری میشوند؛ جایی که هم اکنون جابر ابدالی و «داوود. س.» که به عنوان جعبه سیاه پرونده رحیمی از او یاد میشود، مدتهاست در آنجا روز را به شب میرسانند. جابر ابدالی از افراد نزدیک به رحیمی و همان فردی است که به گفته رحیمی در نامه اخیرش، مبالغی را برای کمک به تبلیغات انتخاباتی ۱۷۰ نماینده در اختیار او گذاشت تا بین آنان تقسیم کند«داوود. س» نیز فردی است که اعترافات مهمی علیه رحیمی که آن روزها رسانهها با نام اختصاری «م.ر» از او یاد میکردند، داشت. این دو از زمان به جریان افتادن پرونده موسوم به بیمه ایران و استانداری تهران از حدود ۵ سال قبل، اکثر روزها را در زندان - اعم از انفرادی و بند عمومی- گذراندهاند”.(لینک)
محمدرضا رحیمی بلندپایه ترین مقام حکومت ایران است که در طی ۳۴ سال گذشته، برای دوران محکومیتی طولانی در زندان به سر می برد. پیش از وی غلامحسین کرباسچی شهردار پیشین تهران که عملا مهم ترین عضو کابینه هاشمی رفسنجانی بود با حکم محسنی اژه ای به زندان رفت که بعد از پایان دوره محکومیتش اتاق وی در بند ۳۲۵ از سوی زندانیان به اتاق سران نظام نامگذاری شد.
رحیمی پیش از این و در روزهایی که رسانه ها گمانه هایی را درباره احتمال زندانی شدن اش مطرح می کردند، از خود با عنوان “معاون اول نظام” نام می برد وی پیش از انتقلال به زندان در نامه ای گلایه آمیز خطاب به محمود احمدی نژاد، درباره ۱۷۰ نماینده ای که در انتخابات مجلس هشتم از وی پول گرفته بودند، افشاگری کرد. افشاگری ای که پس لرزه های آن هنوز گریبان اصولگرایان را رها نکرده است.
انتشار خبر مرخصی رحیمی و دیده شدن در خارج از زندان، به یاد آورنده زمانی است که مرتضی رفیق دوست که برادرش وزیر سپاه و از اعضای عمده هیات موتلفه اسلامی بود چند ماه بعد از افتادن به زندان روزنامه ها نوشتند که در بیرون دیده شده است که با شدت تکذیب شد اما بعدها آشکار گشت که وی بعد از مدت کوتاهی به عنوان مامور خرید فروشگاه زندان تعیین شده و به همین دلیل روزها را بیرون از اوین به سر می برد. از آن جا که سازمان زندان ها و فروشگاه ها و مبادلات مالی درون زندان های کشور در اختیار هیات موتلفه اسلامی است معمولا زندانیان جناح راست از شرایط ویژه ای برخوردارند