سامناک آقایی
شعبه یک دادگاه انقلاب کرمانشاه با برگزاری یک جلسه غیر علنی، “علیرضا حیدری” و “پارسا کرمانیان” دو دانشجوی چپ گرای دانشگاه آزاد کرمانشاه را به حبس محکوم کرد. شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج نیز هشت ماه بعد از دستگیری “یاسر گلی” دیگر فعال دانشجوئی، پنجشنبه گذشته با برگزاری یک محاکمه علنی به اتهامات این فعال دانشجوئی رسیدگی کرد. در همین حال در چند روز گذشته اخبار نگران کننده ای از وضعیت جسمی “حبیب الله لطیفی” یکی دیگر از دانشجویان زندانی در سنندج منتشر شده است.
منابع خبری دانشجوئی در استان کردستان، طی گزارشی کوتاه از آخرین برخوردهای انجام شده با فعالین دانشجوئی در کرمانشاه، از محکومیت دو دانشجوی چپ گرای دانشگاه آزاد به تحمل یک سال حبس خبر می دهند. دراین گزارش با اشاره به برگزاری غیر علنی جلسه دادگاهی این دو دانشجو، آمده است: “شعبه یک دادگاه انقلاب کرمانشاه علیرضا حیدری و پارسا کرمانیان دو دانشجوی دانشگاه آزاد را به اتهام تبلیغ علیه نظام محاکمه و هر کدام را به یک سال حبس محکوم کرده است که پنج ماه از آن به مدت پنج سال به حالت تعلیق در خواهد آمد.“
در این گزارش همچنین اشاره شده که شعبه یک دادگاه انقلاب کرمانشاه، این دو فعال دانشجوئی را در حالی محاکمه کرده که آنها بدون حکم و اطلاع قبلی و تنها به صورت تلفنی احضار شده بودند. دادگاه به این دو فعال دانشجوئی اجازه نداد همراه وکلای خود در جلسه حاضر شوند.
علیرضا حیدری و پارسا کرمانیان آذرماه سال گذشته به دنبال برگزاری روز دانشجو در دانشگاه آزاد کرمانشاه، به همراه تنی چند از فعالین دانشجوئی دیگر در این استان توسط نیروهای لباس شخصی دستگیر شده بودند. این دو فعال دانشجوئی همچنین به خاطر شرکت در تجمعات دانشجوئی در دی ماه سال گذشته برای دومین بار دستگیر و مدتی را در سلول انفرادی وزارت اطلاعات کرمانشاه بسر برده بودند.
اما روز پنجشنبه سرانجام شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج بعد از ماه ها، جلسه رسیدگی به اتهامات یاسر گلی را با حضور وکیل و به صورت علنی برگزار کرد. به نوشته آژانس خبری “موکریان” دادگاه انقلاب سنندج این فعال دانشجوئی را به اتهام” اقدام علیه امنیت ملی از طریق هواداری از گروه پژاک” محاکمه کرد.
این منبع خبری می افزاید: “دکتر نعمت احمدی وکیل این فعال دانشجوئی که در دادگاه حضور داشته، ضمن تائید خبر برگزاری دادگاه موکل خود عنوان کرده است: در طی سه ساعت دادگاهی یاسر گلی، قاضی پرونده به تفهیم اتهام و بازجوئی از موکل اینجانب پرداخت، سپس موکل بنده در جایگاه قرارگرفت و ضمن دفاع از خود به رد اتهامات انتسابی پرداخت.“
وکیل این فعال دانشجوئی در ادامه اظهارات خود، از نحوه رسیدگی به پرونده انتقاد کرد و با بیان اینکه کیفر خواست و مفاد آن بوسیله نماینده مدعی العموم قرائت نشد تا چهارچوب اتهامات انتسابی موکل در قالب کیفر خواست مشخص گردد، اظهار امیدواری کرد که دادگاه با توجه به دفاع وی حکم تبرئه این دانشجو را صادر کند.
تاریخ برگزاری دادگاه یاسر گلی پیش تر اول خرداد اعلام شده بود، اما از انجا که در همان تاریخ مادر این دانشجو نیز باید محاکمه می شد دادگاه زمان برگزاری جلسه رسیدگی به اتهامات انتسابی وی را یک هفته به تاخیر انداخت. هفته گذشته شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج مادر این دانشجو را نیز به هشت ماه حبس محکوم کرد.
باز هم از سنندج در چند روز گذشته اخبار نگران کننده ای از وضعیت وخیم جسمی و سرنوشت نامعلوم یکی دیگر از دانشجویان دربند به گوش می رسد. “حبیب الله لطیفی” یکی دیگر از فعالین دانشجویی در سنندج است که مدت زیادی را در سلول انفرادی اطلاعات سپاه پاسداران زیر فشار و شکنجه پشت سر گذاشته و به دو بیماری خونریزی کلیه و عفونت ریه ها دچار شده است.
خبرگزاری “بوروژهه لات” به نقل از خانواده این دانشجوی دربند می نویسد: “فرزندمان در شرایط نامساعد جسمی بسر می برد اما با این حال مسئولان زندان تاکنون مانع از مداوای وی حتی در داخل زندان شده اند. او مجددا به خونریزی کلیه ها و عفونت ریه ها دچار شده است. پسر ما در اثر شکنجه ها و ضرب و شتم های نیروهای امنیتی زمانی که در بازداشت وزارت اطلاعات بود، به این نوع بیماری ها مبتلا شد که در حال حاضر نیز به دلیل بی توجهی مسئولان زندان هر دو بیماری او شدت یافته است و وضعیتش بسیار نگران کننده می باشد.“
خانواده این فعال دانشجوئی در ادامه می گویند: “تلاش ما و وکیل فرزندمان برای انتقال او به یک مرکز پزشکی متخصص تاکنون نه تنها به نتیجه ای نرسیده بلکه هر موقع که برای رسیدگی به وضعیت جسمی وی به مسئولان زندان مراجعه می کنیم به ما می گویند اگر بار دیگر برای پیگیری وضعیت فرزندتان به دادگاه و یا به زندان مراجعه کنید، او را تا لحظه آخر زندگی در زندان نگه خواهیم داشت.“
این فعال دانشجوئی نیز از سوی محافل امنیتی و مراجع قضائی متهم به اقدامات خرابکارانه ای چون دست داشتن در بمب گذاری و ارتباط با حزب پژاک شده است. خانواده وی می گویند که پسرشان تحت فشار و شکنجه وزارت اطلاعات هر دو اتهام را پذیرفته، در حالی که وی هرگز دست به چنین اقداماتی نزده و با هیچ حزب و سازمانی نیز ارتباطی نداشته است. وکیل این پرونده نیز این اتهامات را رد کرده است.
خانواده این دانشجو همچنین می گویند به دنبال رد اتهامات وارده به فرزندشان و همچنین پیگیری وضعیت جسمی او، تاکنون چندین بار از طریق تلفن تهدید شده اند.