چند هفته پس از مکالمه توییتری جواد ظریف و کریستی پلوسی٬ حسن روحانی نیز در مکالمهای توییتری با جک دورسی٬ رییس شبکه اجتماعی توییتر٬ گفت که تلاش میکند مردم ایران به اطلاعاتی که روی شبکه جهانی اینترنت وجود دارد٬ دسترسی پیدا کنند.
پس از فعالیتهای چند ماه اخیر اکانت توییتر منتسب به روحانی٬ جک دورسی٬ مدیر و از بنیانگذاران شبکه اجتماعی توییتر٬ خطاب به حسن روحانی چنین نوشت: “عصر به خیر رییسجمهور، آیا شهروندان ایران میتوانند توییتهای شما را بخوانند؟”
روحانی در پاسخ به وی چنین نوشت: “عصر به خیر جک، همان طور که به کریستین امانپور هم گفتم تلاش میکنم تا مردم کشورم بتوانند به راحتی به تمام اطلاعات جهانی دسترسی داشته باشند، چون این حق آنهاست”. دورسی نیز با تشکر از پاسخ روحانی٬ نوشته است که “اگر کمکی برای محقق کردن این موضوع از دست ما برمیآید، لطفا اطلاع دهید”.
اشاره روحانی به گفتوگویی است با کریستین امانپور در سیانان داشت و در آن گفت که تلاش میکند دسترسی بدون مشکل کاربران ایرانی به اینترنت و سایتها را فراهم کند.
شبکه اجتماعی توییتر٬ از جمله وبسایتهایی است که توسط کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ در ایران فیلتر شده و کاربران ایرانی تنها با استفاده از فیلترشکن قادر به استفاده از آن هستند.
کریستین امانپور٬ که روحانی در این پاسخ به او اشاره کرده٬ نیز توضیحاتی پیرامون مصاحبه با روحانی داده و پاسخ وی را نیز منتشر کرده است.
این پرسش و پاسخ در حالی منتشر شده که پیش از این برخی نزدیکان روحانی گفته بودند این اکانت توییتر متعلق به خود او نیست و توسط برخی طرفدارانش ایجاد شده است.
محمدرضا صادق٬ مشاور روحانی٬در این زمینه گفته بود: “طرفداران آقای روحانی و علاقهمندان ایشان که در محیط مجازی فعال بودند، صفحاتی را با اسامی نزدیک به آقای روحانی راهاندازی کرده و با آن نام فعالیت میکردند. البته در جریان انتخابات و فعالیتهای انتخاباتی چنین مسئلهای معمول است و برخی از این صفحات مجازی ممکن است فعالیتشان ادامه داشته باشد”.
این سخنان صادق پس از آن بیان شده بود که توییتر منسوب به روحانی٬ سال نوی یهودیان را به آنها تبریک گفته بود. مسالهای که باعث واکنش برخی رسانههای اصولگرا هم شد.
با وجود این تکذیب٬ توییتر روحانی در زمان سفر به نیویورک عکس و اخباری از وی منتشر کرد که به نظر میرسد نمیتواند توسط طرفداران وی گرفته شده باشد. از جمله عکسهای حسن روحانی در نیویورک و یا متن کامل مکالمه تلفنی وی با باراک اوباما.
پیش از این محمدجوادظریف٬ وزیر امورخارجه هم٬ مکالمهای توییتری با کریستی پلوسی٬ فرزند نانسی پلوسی٬ رهبر دموکراتهای کنگره آمریکا٬ داشت که با انتقاد تند اصولگرایان مواجه شده بود. ظریف در توییت خود عید یهودیان را تبریک گفته بود و در پاسخ به سخنان پلوسی که گفته بود ای کاش ایران هولوکاست را انکار نمیکرد٬ نوشته بود: “ایران هرگز هولوکاست را انکار نکرده است. مردی که هولوکاست را انکار میکرد٬دیگر حضور ندارد”.
در واکنش به این توییتهای ظریف٬ حسین شریعتمداری٬ نماینده آیتالله خامنهای در موسسه کیهان٬نوشته بود: “منظور آقای ظریف از «مردی که هولوکاست را انکار میکرد» آقای دکتر احمدینژاد است و این اشاره ضمن آن که اهانت به رئیسجمهور سابق و دور از انصاف و آداب دیپلماتیک است، با واقعیت نیز همخوانی ندارد. زیرا هولوکاست اگرچه -آنگونه که خواهد آمد- فقط یک افسانه ساخت صهیونیستهاست ولی دکتر احمدینژاد با طرح یک سؤال هوشمندانه، پاشنهآشیل صهیونیسم بینالملل را نشانه رفته و پرسیده بود؛ اگر هولوکاست واقعیت داشته باشد، آلمان نازی عامل آن بوده است، بنابراین چرا باید مردم مسلمان فلسطین تاوان جنایت نازیها را بپردازند و چرا یک یا دو استان از آلمان و اتریش به صهیونیستها واگذار نشده است؟ و چنانچه واقعیت نداشته باشد، چرا صهیونیستها با استناد به یک داستان جعلی، مظلومنمایی کرده و خود را از همه دنیا طلبکار میدانند؟ احمدینژاد با این سؤال منطقی که هیچ یک از دیپلماتهای مدعی، جرأت و یا هوشمندی لازم برای طرح آن را نداشتهاند، مشروعیت جعلی رژیم صهیونیستی را فرو ریخت و از این زاویه درخور تقدیر و تحسین فراوان است. آیا جناب آقای ظریف برای این پرسش علمی و منطقی پاسخی دارند؟ اگر دارند، بفرمایند! و اگر پاسخی ندارند- که ندارند- انتظار آن بوده و هست که زبان و قلم به تقدیر از آقای احمدینژاد بچرخانند و نه اهانت به ایشان و دلداری - البته ناخواسته- به دشمنان که «مردی که هولوکاست را انکار میکرد، رفته است»”.
روحانی و ظریف٬ تنها مقامهای جمهوریاسلامی نیستند که در شبکههای اجتماعی حضور دارند. علاوه بر این دو٬ آیتالله خامنهای٬ رهبر جمهوریاسلامی٬ و هاشمیرفسنجانی٬ رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام٬ نیز در توییتر حضور دارند.